Skocz do zawartości
ReBorNpl

Msi Neo2 Fr Problem Z Instalacją Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzisiaj kupiłem pare nowych podzespołów a mianowicie: c2d e2160 1.8ghz, 2x1gb 800mhz Geil Ultra cl4 DDR2, R1950pro , zasilacz amacrox 500w oraz mobo MSI neo2 FR pod to. Do tego mam stary dysk PATA seagate 160 gb

Podpiąłem wszystko , sprawdziłem 3x wszystko jest podpięte prawidłowo, w biosie wszystko wykrywa, zdaje sie byc wszysto ok , tak więc zacząłem instalowac windowsa XP.

Na koncu kopiowania sie plików dostaje BSOD, wywala mi z instalatora i tu teraz pytanie , co moze byc tego przyczyną?

Probowalem juz wielu rzeczy takich jak zwiekszanie napiec pamieci , przekladanie pamieci , wyjęcie jednej kosci. Moze to cos z dyskiem , plyta wymaga dysku SATA jako glownego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Win XP sp2 i przy kopiowaniu sie plików mniej więcej przy 58% wywala problem że dany plik xx.dll nie moze by skopiowany, probowalem juz z 3 plytami, 2 cdki z windows MX RGB ( moze ktos sie zetknął z tym ) oraz 1 cd zwyklego normalnego windowsa XP SP2.

Dodam ze w biosie dokonalem tylko zmiany wylaczenie SATA onboard, oraz HD audio bo posiadam Creative audigy2zs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no problemów ciąg dalszy , zwiekszenie napiec i przlozenie pamieci w single channel pomoglo na zainstalowanie windowsa. Po wroceniu do ustawienia dual channel pamieci zaczely sie sypac , liczne bledy CRC przy kopiowaniu instalacji czego kolwiek...

napiecie ustawilem 2.1V tyle ile producent radzi, przypomne są to Geil ultra cl4 800.

Teraz to nawet w single channel sie sypią bledy CRC.

@ Qroń wylaczone mam spread spectrum i dalej to samo...

Co robic? moze flashowanie biosa na 1.4 pomoze? jak myslicie? ( mam 1.1 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi