ReBorNpl Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Witam dzisiaj kupiłem pare nowych podzespołów a mianowicie: c2d e2160 1.8ghz, 2x1gb 800mhz Geil Ultra cl4 DDR2, R1950pro , zasilacz amacrox 500w oraz mobo MSI neo2 FR pod to. Do tego mam stary dysk PATA seagate 160 gb Podpiąłem wszystko , sprawdziłem 3x wszystko jest podpięte prawidłowo, w biosie wszystko wykrywa, zdaje sie byc wszysto ok , tak więc zacząłem instalowac windowsa XP. Na koncu kopiowania sie plików dostaje BSOD, wywala mi z instalatora i tu teraz pytanie , co moze byc tego przyczyną? Probowalem juz wielu rzeczy takich jak zwiekszanie napiec pamieci , przekladanie pamieci , wyjęcie jednej kosci. Moze to cos z dyskiem , plyta wymaga dysku SATA jako glownego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Wylacz AHCI , ustaw dysk jako FDD? Albo instalacja sata F6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) musisz miec minimum WIn XP SP2 bo inaczej nic nie zdziałasz. Było już wilw razy . Jak coś to pisz na PM. Edytowane 16 Października 2007 przez mechatronika87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReBorNpl Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Mam Win XP sp2 i przy kopiowaniu sie plików mniej więcej przy 58% wywala problem że dany plik xx.dll nie moze by skopiowany, probowalem juz z 3 plytami, 2 cdki z windows MX RGB ( moze ktos sie zetknął z tym ) oraz 1 cd zwyklego normalnego windowsa XP SP2. Dodam ze w biosie dokonalem tylko zmiany wylaczenie SATA onboard, oraz HD audio bo posiadam Creative audigy2zs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Wyłącz Spread Spectrum. U mnie się sypały memki przez to nawet na standardowych taktach. @mechatronika87 - co do opisu to Q6600 nie jest C2D, ale to tylko takie moje marudzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReBorNpl Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 no problemów ciąg dalszy , zwiekszenie napiec i przlozenie pamieci w single channel pomoglo na zainstalowanie windowsa. Po wroceniu do ustawienia dual channel pamieci zaczely sie sypac , liczne bledy CRC przy kopiowaniu instalacji czego kolwiek... napiecie ustawilem 2.1V tyle ile producent radzi, przypomne są to Geil ultra cl4 800. Teraz to nawet w single channel sie sypią bledy CRC. @ Qroń wylaczone mam spread spectrum i dalej to samo... Co robic? moze flashowanie biosa na 1.4 pomoze? jak myslicie? ( mam 1.1 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Co robic? moze flashowanie biosa na 1.4 pomoze? jak myslicie? ( mam 1.1 )Nigdy nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...