PhoboS Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Witam! Mam pewien problem z XP, może ktoś się z nim spotkał mianowicie ten czarny cień pod ikonami :\ Czytałem ze JAVA może powodować takie anomalie, ale jakoś sobie z tym nie poradziłem - czy ktoś się z tym spotkał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Mój komputer-> właściwości->zaawansowane->wydajność->ustawienia->efekty wizualne-> użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu ... pewnie masz odznaczone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 chciałbym żeby rozwiązanie tego problemu było tak proste, ale niestety nie jest :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 1. Mój Komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Wydajność >> Ustawienia >> Efekty wizualne, zaznaczyć Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu 2. PPM na pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web >> zostaw puste pole przy Zablokuj elementy pulpitu, lub PPM na pulpicie >> Rozmieść ikony według >> usuń haczyk przy Zablokuj elementy Sieci Web na pulpicie 3. PPM na pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web, w zakładce strony sieci Web usunąć pozostałe i wybrać Moja bieżąca strona główna. 4. Sprawdzić Start >> Uruchom >> regedit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer czy nie ma tych wartości ClassicShell, ForceActiveDesktopOn, NoActiveDesktop W podkluczach Policies także. . <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 no i właśnie problem polega na tym, że tych wartości w tym kluczu nie ma, te pierwsze trzy rzeczy sprawdziłem i nadal zgon :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 podejrzewam active desktop albo ten magiczny pasek na dole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibo Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Podobnie jak wyżej Leon pisał, tylko inaczej... PPM na pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> karta Sieć Web i teraz odznacz moja bierząca strona główna jeśli są tez inne to je usuń, po prostu zrób tak jak na tym obrazku.... żeby nic nie było i kliknij ok i ok i powinno być już git :D ------------ Kolego zapodaj tego skina do winampa co tam na screenie pokazałeś :) Edytowane 23 Października 2007 przez Zibo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Maly OT. Zibo: Ten skin to z tego co widze nowa wersja Winamp-a (5.5). To jest standardowy skin w tej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibo Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Dzięki :) już pobieram hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) bez kitu, jest nadal :D w weekend zrobię format, bo nie ukrywam że to zjawisko mnie trochę irytuje :| a skin do winampa to dokładnie oryginalny winamp 5.5 tak jak mówi Leoni :) EDIT - poradziłem sobie z tym problemem bez formatowania dysku, mianowicie problemem okazało się to, że tapeta którą ustawiłem była w formacie PNG a nie JPG, po skonwertowaniu jej na JPG problem sam zniknął.. Edytowane 31 Października 2007 przez PhoboS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...