dazon Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Witam Zgłaszam się z prośbą do osób wiedzących jak to zrobić o pomoc w utworzeniu obrazu revovery z dysku twardego na płytkę. Chcę wyzerować cały dysk twardy nie tracąc recovery windowsa który tam się znajduje. Temat założyłem ponieważ w opcji " szukaj" nie udało mi się znaleźć odpowiedniego tematu ani informacji na ten temat. Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Chcę wyzerować cały dysk twardy nie tracąc recovery windowsa który tam się znajduje. Cześć dazon, Jeśli dobrze kojarzę chodzi o ASUSa F3sv :) Razem z laptopem dostałeś taką płytkę, która przywraca twojego laptopa w stan fabryczny (tj. tworzy domyślny podział partycji, instaluje system + stery + spam w postaci testowych wersji norton firewall itp.). Możesz wyczyścić dysk bez obawy że pozbawisz się możliwości powrotu do Windows Vista, który otrzymałeś z kompem. Jak już pewnie wiesz, ja prawie od razu przesiadłem się na XP. Zanim to zrobiłem, sprawdziłem że płyta recovery działa tak jak można od niej tego oczekiwać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ooo hello :) Czyli mam przez to rozumieć że tak naprawdę razem z kompem otrzymuje się 2 kopie recovery ?? Jedna całą na płytce i drugą na dysku ?? Ja myślałem ze płytka uruchamia tylko to recovery dyskowe... Czyli jak całkiem wyzeruje cały dysk ( low format ) to po tym po włożeniu płytki recovery windowsik sie zainstaluje tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Czyli mam przez to rozumieć że tak naprawdę razem z kompem otrzymuje się 2 kopie recovery ?? Jedna całą na płytce i drugą na dysku ?? Ja myślałem ze płytka uruchamia tylko to recovery dyskowe... Czyli jak całkiem wyzeruje cały dysk ( low format ) to po tym po włożeniu płytki recovery windowsik sie zainstaluje tak ? Dokładnie tak, na płycie jest kopia tej partycji, możesz więc spokojnie wyzerować dysk. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Dzięki wielkie za pomoc :) Temat do zamkniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm_tomcio Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 witam!! ja mam podobny problem :) rowniez chce sie pozbyc Visty na rzecz XP :) mam jednak pytanie o sterowniki do urzadzen... bo na stronach Asusa sa jedynie pod Viste :) takie jak np.: Power4Gear jak sobie z tym mozna poradzic?? :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...