Skocz do zawartości
dazon

Obraz Z Recovery Na Dysku Twardym Asus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zgłaszam się z prośbą do osób wiedzących jak to zrobić o pomoc w utworzeniu obrazu revovery z dysku twardego na płytkę.

Chcę wyzerować cały dysk twardy nie tracąc recovery windowsa który tam się znajduje.

Temat założyłem ponieważ w opcji " szukaj" nie udało mi się znaleźć odpowiedniego tematu ani informacji na ten temat.

Z góry dziękuję za informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę wyzerować cały dysk twardy nie tracąc recovery windowsa który tam się znajduje.

Cześć dazon,

Jeśli dobrze kojarzę chodzi o ASUSa F3sv :)

Razem z laptopem dostałeś taką płytkę, która przywraca twojego laptopa w stan fabryczny (tj. tworzy domyślny podział partycji, instaluje system + stery + spam w postaci testowych wersji norton firewall itp.). Możesz wyczyścić dysk bez obawy że pozbawisz się możliwości powrotu do Windows Vista, który otrzymałeś z kompem.

Jak już pewnie wiesz, ja prawie od razu przesiadłem się na XP. Zanim to zrobiłem, sprawdziłem że płyta recovery działa tak jak można od niej tego oczekiwać.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo hello :)

Czyli mam przez to rozumieć że tak naprawdę razem z kompem otrzymuje się 2 kopie recovery ?? Jedna całą na płytce i drugą na dysku ?? Ja myślałem ze płytka uruchamia tylko to recovery dyskowe...

Czyli jak całkiem wyzeruje cały dysk ( low format ) to po tym po włożeniu płytki recovery windowsik sie zainstaluje tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam przez to rozumieć że tak naprawdę razem z kompem otrzymuje się 2 kopie recovery ?? Jedna całą na płytce i drugą na dysku ?? Ja myślałem ze płytka uruchamia tylko to recovery dyskowe...

Czyli jak całkiem wyzeruje cały dysk ( low format ) to po tym po włożeniu płytki recovery windowsik sie zainstaluje tak ?

Dokładnie tak, na płycie jest kopia tej partycji, możesz więc spokojnie wyzerować dysk.

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi