S4racen Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Nadszedł czas wziąć się za swoją wysłużoną obudowę. Przeznaczyłem na to +/- 300zł, poczytałem forum, przejrzałem internet i oto co wybrałem: 1. Enermax Chakra ECA 3052-B Czarna 2. Aerocool ExtremEngine 3T BBP Czarna 3. Aerocool AeroEngine II BBA Czarna 4. Raidmax Smilodon ATX-612WB Ja najbardziej jestem za pozycja nr 1 ale może macie jakieś sugestie lub propozycje. Jedynkę wybrałem ze względu na górny panel i złącze e-sata. Wpadła mi jeszcze jedna sztuka w oko jest to Enermax Big Chakra ECA 5001-B Czarna. Czy warto wydać te 600zł? Do tego chcę zakupić panel sterujący wiatraczkami i monitorujący temperaturę Scythe Kama Meter Wszelkie rady mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Pomysl tez nad Cooler Master CM690. Zlacza u gory (eSata tez), dobrze wentylowana. Cena okolo 300 (zalezy od sklepu). kilka fotek znajdziesz tu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=157817 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Ja sobie upatrzylem Big Chakre juz dawno temu, problem w tym ze nie tanieje :D najtansza oferta chyba w 4max.pl , a sama obudowa jest calkiem przyjemna, obszerna, z dobrym nawiewem na plyte glowna, i w miare latwa do montazu dodatkowych filtrow przeciwkurzowych. A co do panelu to pare razy mialem kontakt z takimi sprzetami ( nawet raz sam sobie taki zrobilem na ds1820 i atmega8 ;p ) i powiem Ci ze nie ma sensu sie w to pakowac, kupa kabli i zabawa z montazem, a temperatury tak samo dobrze zobaczysz pod systemem czy w biosie, bo poza tym ze przez pierwszy tydzien bedziesz sie cieszyl ze fajnie wszystko pokazuje, potem w trakcie pracy i tak o tym zapomnisz... lepiej doloz do porzadniejszej obudowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) To będzie ciężki wybór. Musze jeszcze popatrzeć czy wejdzie w to Thermalright Ultra 120 eXtreme no i mój długi GF 8800GTX. Edytowane 17 Października 2007 przez S4racen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Zasilacz na dole fana rzecz :). Tez mam dylemat jaka bude kupic i jakos nie mam przekonanai by pakowac sie w Midi -znowu. Tylko ze Big tower'y sa drogie. Wlascwiei tylko Cheifteca za rozsadna cene mozna kupic (300zl). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaraman Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 ja bym wybral nzxt apollo http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=1693 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...