Skocz do zawartości
S4racen

Wymiana Budy - Co Wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Nadszedł czas wziąć się za swoją wysłużoną obudowę. Przeznaczyłem na to +/- 300zł, poczytałem forum, przejrzałem internet i oto co wybrałem:

1. Enermax Chakra ECA 3052-B Czarna

2. Aerocool ExtremEngine 3T BBP Czarna

3. Aerocool AeroEngine II BBA Czarna

4. Raidmax Smilodon ATX-612WB

Ja najbardziej jestem za pozycja nr 1 ale może macie jakieś sugestie lub propozycje. Jedynkę wybrałem ze względu na górny panel i złącze e-sata.

Wpadła mi jeszcze jedna sztuka w oko jest to Enermax Big Chakra ECA 5001-B Czarna. Czy warto wydać te 600zł?

Do tego chcę zakupić panel sterujący wiatraczkami i monitorujący temperaturę Scythe Kama Meter

Wszelkie rady mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie upatrzylem Big Chakre juz dawno temu, problem w tym ze nie tanieje :D najtansza oferta chyba w 4max.pl , a sama obudowa jest calkiem przyjemna, obszerna, z dobrym nawiewem na plyte glowna, i w miare latwa do montazu dodatkowych filtrow przeciwkurzowych.

A co do panelu to pare razy mialem kontakt z takimi sprzetami ( nawet raz sam sobie taki zrobilem na ds1820 i atmega8 ;p ) i powiem Ci ze nie ma sensu sie w to pakowac, kupa kabli i zabawa z montazem, a temperatury tak samo dobrze zobaczysz pod systemem czy w biosie, bo poza tym ze przez pierwszy tydzien bedziesz sie cieszyl ze fajnie wszystko pokazuje, potem w trakcie pracy i tak o tym zapomnisz... lepiej doloz do porzadniejszej obudowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi