marikkkk Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Witam. Składam komputer, ale do konca nie wiem co wybrac wiec licze na wasza pomoc, ot co proponuje: Płyta: Nie znam sie za bardzo na płytach, pisze to co slyszałem ze jest dobre. Jezeli macie cos tanszego a na podobnym lub wyzszym poziomie to piszcie, oby tylko cena nie byla za wysoka:). Asus p5B Gigabyte P35-ds4 Gigabyte P35-dq6 Procek: Od razu pisze że prawdopodobnie jezeli bedzie mozna go bez problemowo podkrecic (nigdy tego nie robilem ale mysle ze sie naucze) to, zrobie to. Nie wykluczam tez innych niz te co podalem wiec jezeli osiagi sa zblizone a cena nie odbiega za bardzo to prosilbym o wypisanie. c2d E6600 2.4GHz c2d E6650 2.33 GHz c2d E6750 2.66 GHz RAM: Szukam czegos dobrego i nie drozszego niz 300zł. Nie mam pojecia co wybrac, wiec tutaj rowniez prosze was o pomoc. Od razu mowie ze 2GB. Kingmax DD2 1066 Edit. Goodram 800 1GB GEIL 2GB DDR2 800MHz Kingmax 1GB 800MHz DDR2 Dysk: Mysle ze ten dysk powinien wystarczyc. Seagate 250GB No i to chyba wszystko z tych najwazniejszych rzeczy. Nagrywarke i obudowe wybiore dopiero jak bede znal koncowa cene. Sprzet ustawiam pod CoD4 ale chce zeby takie gry jak crysis, UT3 itd. chodzily tez w miare plynnie:P. Na calego kompa mam zamiar wydac nie wiecej niz 1800 zł, no moze 2000 zł ale to w koniecznosci (chociaz nie wiem skad tyle wytrzasne:D). A kupno tego cacka planuje na poczatku listopada, wiec ceny moze troche spadna:]. Dziekuje z gory za wszystkie odpowiedzi/rady/sugestie/itd. Pozdrawiam Zapomnialem dodac ze mam karte graf. 1650pro i mysle iz sadze ze na swieta kupie cos duzo lepszego niz mialbym kupic teraz :]. Dysk zostawie ten co wybralem bo jest tani i dobry, mysle ze 250GB starczy. Zasilacz mam be quiet! 420W - mysle ze bedzie dobry. Chlodzenie kupie jak bedzie konieczne. Nagrywarke wezme ta co podal miquel707. Najbardziej zastanawiam sie nad Procesorem, Plyta Glowna i RAMem. Edit2. Jednak nie bede podkrecac wiec nie dawajcie mi tanszych i gorszych prockow ktore trzeba podkrecic. Zasilacz mam dokladnie ten Be Quiet BQT P5-420W-S1.3, Blackline Zdecydowalem sie na E6750. Wiec zostal RAM i Plyta. Edytowane 16 Października 2007 przez marikkkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Skoro tak, to pytaj w listopadzie. Jak masz do wydania 2000 zł na kompa to : Procesor : Intel Pentium Dual Core E2160 - 260 zł Chłodzenie procesora : AC Freezer 7 Pro - 65 zł Płyta Główna : MSI P35 Neo-F - 339 zł RAM : Goodram 2x1GB 800Mhz - 190 zł Karta Graficzna : Powercolor Radeon X1950Pro 512MB - 539 zł Zasilacz: Modecom MC-400ATX 2.0 - 169 zł HDD : WD 320GB 16MB Cache AAKS - 275 zł Napęd : LG GSA-H54LRBB LightScribe - 120 zł RAZEM : 1957 zł Nie warto brać lepszego proca, bo spokojnie podkręcisz do wydajności o kilkaset zł droższych. Kasę należy wwalić w grafikę, a więc tu dobrym wyborem będzie X1950Pro 512MB ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 zestaw dobry, ja bym odpuscil tylko tą grafe marikk gra teraz w cod2 do którego styka obecna, świeta bardzo blisko i wtedy kupi sobie 8800gt i bedzie mial wymiatajacy config ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Jak mozna polecac Modecoma? to jest samobojstwo ... Trzeba byc glupim zeby kupic takie dziadostwo i starac sie przyoszczedzac na zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 MODECOM MC TO TO SAMO CO AMACROX WARRIOR CZY TAK CIĘŻKO WAM TO ZROZUMIEĆ ? Pisane wiele razy, poszukaj zanim naskoczysz : Modecom to g*wno :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) MODECOM MC TO TO SAMO CO AMACROX WARRIOR CZY TAK CIĘŻKO WAM TO ZROZUMIEĆ ? Pisane wiele razy, poszukaj zanim naskoczysz : Modecom to g*wno :/ Nadal jest to gowno, juz bym wolal kupic mojego stare szefa od tego ;d a marik i tak ma BeQuiet 420W, wiec wystarczy mu i pewno lepszy od tego dziada jest ;d Edytowane 16 Października 2007 przez Reaktiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Nadal jest to gowno, juz bym wolal kupic mojego stare szefa od tego ;dtylko dlatego, ze ma na obudowie napis chieftec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Nadal jest to gowno, juz bym wolal kupic mojego stare szefa od tego ;d a marik i tak ma BeQuiet 420W, wiec wystarczy mu i pewno lepszy od tego dziada jest ;dTaa ... :mad: Najlepiej : Modecom = gowno ... P4 też się nie udały, mam pisać Intel = gowno ? Zastanów się :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marikkkk Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Dobra juz koniec, nie robic to offtopa tylko pomozcie mi w wyborze Plyty i RAM. Procek wezme c2d E6750, dysk i nagrywarke tez juz mam, zasilacz nie trzeba, chlodzenie obejdzie sie bez chyba ze bedzie potrzebne to wtedy dokupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...