Skocz do zawartości
janekwisniewskipadl

Vista Taka Jak Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Da sie moj komputer ustawic tak jak w xp..? bez tych dupereli, z menu po lewej ktore ma wlasciwosci, z normalna strzalka "do gory" ktora przecodzi do folderu wyzej, ogolnie przelecialem wrokowo temat o viscie i nie ma tego a irytuje mnie to, no chyba ze przeoczylem to wtedy prosze o info w ktorym miejscu ale nie sadze :P

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy interfejs jest mniej wygodny a strzalka do gory to najlepszy wynalazek w historii komputerow osobistych

Podsumowal wlasciwie.

Cofnij cofa.. cofa do szukania, cofa do skrotu, a ja chce katalog w gore, te menu u gory gdzie jest sciezka do naszego folderu i mozna kliknac w poszczegolne miejsca, jest niewygodna, trzeba za kazdym razem wzrokowo szukac, bo czasami jestesmy w katalogu o nazwie x a czasami jest to xxxxxxxxxxxxx i gdzie indziej sie klika. Dziekuje za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czego chcesz tam szukac bo od razu widac gdzie kliknac i nie trzeba sie nad niczym zastanawiac. Nowy pasek adresu w Viscie jest wiele lepszy niz stare pojedyncze przyciski. I w jakim katalogu by sie nie było zawsze się klika w tym samym miejscu -> drugi od prawej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak odruchowo na strzałkę klika się o ułamek sekundy szybciej. Pasek jest wąski i w dodatku trzeba uważać, aby kliknąć na drugie od końca.

Mi mniej czasu zajmuje kilkukrotne kliknięcie w strzałkę do góry aby dostać się do docelowego folderu, niż to samo poprzez przeczytanie zawartości paska w viście i pojedyncze kliknięcie po wybraniu odpowiedniego folderu z paska.

Strzałka to mniej wysiłku umysłowego, który można skupić na czym innym.

Takie tylko moje znanie, spędziłem przy Viście wystarczająco dużo czasu. aby stwierdzić, że ten pasek nigdy mi nie zstąpi strzałki do góry. Zarazem też zazdroszczę wszystkim, dla których ten pasek jest wygodniejszy i potrafili się przestawić.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi