VIBOR Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Mam problem z pamięcią (chyba) a mianowicie : czasami rano nie moge uruchomic komputera ( zatrzymuje sie na teście pamięci lub tylko miga kontolka standby na monitorze a ekran czarny) pomaga wtedy wyjęcie jednej kości i odpalenie tylko na jednej, dziś na 2 nie chciał odpalić i myślałem że kość padla ale dla pewności dałem większe napięcie na nie ( miały 2.2V) do 2.3V i komp wstał na 2 kościa bez problemu. Najlepsze jest to że kupiłem je w grudniu 2006 i wtedy odpalaly na 1.8 i pracowały na 2.0 V a teraz muszę co chwila dawać większy prąd. Czy po mału się kończą ? Wydaje mi sie ,że jedna z nich powoduje ten problem bo przed chwila na jednej z nich w żadnym slocie nie mogłem jej uruchomić ( druga startowała bez problemu) choć memtest+ 1.70 nie wykazuje błędów, gold memory też. co sprwdzic jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Mialem to samo. Potem pamieci padly kompletnie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Norma dla D9 a w szczegolnosci AE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 czyli czekać aż sie wykończą i reklamować, czy już teraz wysyłać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) tylko, że AE już raczej nie dostaniesz. Edytowane 18 Października 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 dziś trochę potestowałem je różnymi programami i oczywiście błędów brak jednak na jednej z nich komputer się nie uruchamia( dochodzi do testu pamięci i stoi nawet na napięciu 2.4V) napięcie na którym pracują jest 2.25V poniżej nie uruchamiają się - pamięci pracują na 950 MHz timingi 4-4-4-12, mam wrażenie ,że ta na której nie mogę uruchomić komputera jest bardziej ciepła w idle jak również w stresie od drugiej (ma to znaczenie?), czy w związku z ww problemami nadają sie one do reklamacji czy czekać aż padną kompletnie i kupić w między czasie jakąś parę zapasową póki ceny niskie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 W GoldMemory nie bylo bledow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 testowałem po 5 godzin : Goldmemory v6.92 oraz memtest86+ v1.70 zaraz po nich użyłem S&M (test pamięci) oraz Orthosa (test CPU i RAM) i nic zero błędów , normalnie nie wiem co to moze być :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 znalazłem winowajcę ww problemów : włączona opcja Turbo dla pamięci (zapomniałem wyłączyć po wcześniejszej zabawie :) ) teraz pracują normalnie na 2.2V przy częstotliwości 900 -1000 MHz (FSB 450-500) timingi 4-4-4-12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...