Gmilin Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Witam, posiadam owego semprona i zacząłem się trochę bawić w podkręcanie. Podkręciłem go do 245 *9 i ustawilem napięcie 1,475V. I na razie działa stabilnie, aczkolwiek chciałbym go jeszcze bardziej pokręcić, i tutaj nasuwa mi się pytanie na ile mogę to zrobić bezpiecznie, bo nie wiem czy mogę jeszcze bardziej zwiększyć napięcie i czy mi się coś nie spali... Sempron jest na jądrze Paris jakby co. Proszę o jakieś wzkazówki i rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) mozna jechac do puki temp w miare niskie ;p poza tym mozna bylo tutaj zapytac Edytowane 17 Października 2007 przez mavric Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmilin Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Nie zapytałem tam bo mój sempron nie jest 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Nie zapytałem tam bo mój sempron nie jest 64.a niby co jest? 46,5? :blink: Twój sempron to sempron 64. Zjedź z tym napięciem do 1,4V. te 2.2ghz powinien zrobić z palcem w nosie. Jak daleko możesz bezpiecznie - tak daleko, aż się nie zacznie sam wysypywać. Kontroluj temperaturę (coreTemp). HT x3 FSB = 300 mnożnik x8 napiecie 1,45V = 2.4Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmilin Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Wydawało mi się po prostu że jakby miał 64 to obsługiwałby aplikacje 64 bitowe a nie obłsuguje takowych po za tym w cpuz nigdzie nie jest napisane że ma 64, a także w specyfikacji produktu też nigdzie tego nie wiedzę. Wnioskuję jednak z Twojej wypowiedzi że nie ma innych niż Sempron64, więc jeśli tak to przepraszam za umieszczenie tego w złym dziale. A co do tego z palcem w nosie to niestety nie chciał się uruchomić na: napięciu 1.4V HT x4 FSB = 240 mnożnik x9 i dopiero jak podniosłem do tych 1.475V to przekroczył te 240 :cry: Edytowane 17 Października 2007 przez Gmilin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 A właśnie że są :lol: 32 bitowe Semprony 754... rewizje D0 to 32 bit a rewizja E6 to 64 bit... polecam artykulik miłej lekturki B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Są D0 i 32 i 64 bit też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmilin Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 A orientuje się ktoś do jakiego napięcia mogę maksymalnie podnośić? Ups, włąśnie zauważyłem że everest mi odczytuje dziwne napięcia zasiłki :-| 3,3V - 3.18V 12V- 11.46V to chyba nie jest dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) A właśnie że są :lol: 32 bitowe Semprony 754... rewizje D0 to 32 bit a rewizja E6 to 64 bit... polecam artykulik miłej lekturki B-)wiem że są i 32 i 64 bitowe. To że jego akurat może być 32bitowe nie zmienia faktu, że mógł zapytać w temacie dotyczącym s64 - kręci się to tak samo Gmilin everest sobie może odczytywać, napięcia się mierzy miernikiem. Co to za zasiłka? Edytowane 17 Października 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Fortron 350w... najprawdopodobniej FSP350-60PFN... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmilin Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Wiem że miernikiem ale mój niedawno się zepsuł :-| , chyba jutro się przejdęi kupię, tak dla świętego spokoju. Zasiłka to Fortron 350W, a dokładnie to: FSP350-60MDN rev.A Edytowane 17 Października 2007 przez Gmilin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmilin Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Sory że tak post pod postem. Więc jak, czy ta zasiłka jest wystarczająco dobra? Właśnie sprawdziłem miernikiem i jest tak: 12V - 11.81V 5V - 5.13V po obciążeniu (pi, i cpumark): 12V - 11.74V 5V - 5.01V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Generalnie to +/- 5% więc się mieścisz, chociaż mogłyby być lepsze :-| Fortron to dobre zasilacze a na temat sempronów masz na górze temat przyklejony <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...