e X t 7 3 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 matryca LPL czyli LGPhilips LCD WCG Wide Color Gamut kilka innych fotek ... kurcze ale tam widać podświetlanie matrycy .. kijowy czarny ;/ ... ja ten monitor (227) oglądałem w dzień przy dużej ilości światła i czerń wyglądała oki, a tu na zdjęciu taka kicha ;/ ... a ja myślałem ze podświetlenie w moim Benq 93G P mogłoby być lepsze ... a porównując do zdjęcia robionego przez Ciebie w całkowitej ciemności podświetlenie na 93G P jest DUŻO lepsze … przede wszystkim równe na całej powietrzni matrycy (w przeciwieństwie do tego co niektórzy o rogach piszą) i znacznie słabiej widoczne ! = lepsza czerń … jak tak jest w rzeczywistości (przy całkowitym zaciemnieniu) to nawet nie ma porównania nie tylko do P-MVA ... ale przede wszystkim do matryc na S-PVA ! hmm widząc ten monitor przez parenaście minut w akcji (w dzień) myślałem, ze jednak zrobili naprawdę coś niezłego na B-TN, ale oglądając Twoje zdjęcia przy braku oświetlenia otoczenia już zwątpiłem … Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) .. kijowy czarny ;/ uważam ze to wina zdjęcia, fotografując trzeba tak ustawić czas naświetlania aby te nierówności i poziom czerni na fotce były zbliżone do realnego stanu , inaczej łatwo można prześwietlić i nawet na PVA wyjdzie tragicznie, dodatkowo nie wiem jakie nastawy jasności są na tych fotkach LG, przydały by się fotki przy 0 i 100% brightness Edytowane 2 Stycznia 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) kurcze ale tam widać podświetlanie matrycy .. kijowy czarny ;/ ... ja ten monitor (227) oglądałem w dzień przy dużej ilości światła i czerń wyglądała oki, a tu na zdjęciu taka kicha ;/ ... a ja myślałem ze podświetlenie w moim Benq 93G P mogłoby być lepsze ... a porównując do zdjęcia robionego przez Ciebie w całkowitej ciemności podświetlenie na 93G P jest DUŻO lepsze … przede wszystkim równe na całej powietrzni matrycy (w przeciwieństwie do tego co niektórzy o rogach piszą) i znacznie słabiej widoczne ! = lepsza czerń … jak tak jest w rzeczywistości (przy całkowitym zaciemnieniu) to nawet nie ma porównania nie tylko do P-MVA ... ale przede wszystkim do matryc na S-PVA ! hmm widząc ten monitor przez parenaście minut w akcji (w dzień) myślałem, ze jednak zrobili naprawdę coś niezłego na B-TN, ale oglądając Twoje zdjęcia przy braku oświetlenia otoczenia już zwątpiłem … czerń nie jest taka zła,zdjecia pewnie lekko "wyolbrzymiły" te zjawisko nierównomierne podświetlenie ,nie zapominajmy takze że to matryca TN i cudów nie ma co oczekiwać. Edytowane 2 Stycznia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmillB Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) kurcze ale tam widać podświetlanie matrycy .. kijowy czarny ;/ ... ja ten monitor (227) oglądałem w dzień przy dużej ilości światła i czerń wyglądała oki, a tu na zdjęciu taka kicha ;/ ... a ja myślałem ze podświetlenie w moim Benq 93G P mogłoby być lepsze ... a porównując do zdjęcia robionego przez Ciebie w całkowitej ciemności podświetlenie na 93G P jest DUŻO lepsze … przede wszystkim równe na całej powietrzni matrycy (w przeciwieństwie do tego co niektórzy o rogach piszą) i znacznie słabiej widoczne ! = lepsza czerń … jak tak jest w rzeczywistości (przy całkowitym zaciemnieniu) to nawet nie ma porównania nie tylko do P-MVA ... ale przede wszystkim do matryc na S-PVA ! hmm widząc ten monitor przez parenaście minut w akcji (w dzień) myślałem, ze jednak zrobili naprawdę coś niezłego na B-TN, ale oglądając Twoje zdjęcia przy braku oświetlenia otoczenia już zwątpiłem … jak dla mojego skromnego oka na moim monitorze jest równomierne podświetlanie i czarny jest bdb Czy monitory z Agito mają na pewno miesięczną gwarę na bady? Podobno tylko monitory od polskiego dystrybutora mają taką gwarę. Druga sprawa czy wszystkie 22" mają matrycę LG, coś wiadomo na ten temat? Czy ciężko wejść na http://www.agito.pl/pr/certyfikaty_i_autoryzacje.agito.html i poczytać a wg. Ciebie polski dystrybutor to kto? Jest nim samo LG ale bezpośrednio nie sprzedaje tylko poprzez sieć hurtowni itp. Ważne, żeby mieć polską gwarancję do monitora i dzwoni się na infolinię LG i załatwiasz bad piksele. Iiyama ma tylko u swoich autoryzowanych sprzedawców taką gwarancję a LG nie ma znaczenia gdzie kupisz. Edytowane 2 Stycznia 2008 przez EmillB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro4444 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Na razie jest inny problem - chcę kupic L227WT ale nie ma ich nigdzie w Warszawie na składzie a jak pytam o termin to padają odpowiedzi "może 2 może 3 tygodnie" :mur: :mur: :mur: Wybrałem pośród Samsunga 226CW a LG L227WT własnie LG a tu taki kibel :angry: Kto wie gdzie są dostępne od ręki i w ludzkiej cenie te monitory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) Na razie jest inny problem - chcę kupic L227WT ale nie ma ich nigdzie w Warszawie na składzie a jak pytam o termin to padają odpowiedzi "może 2 może 3 tygodnie" :mur: :mur: :mur: Wybrałem pośród Samsunga 226CW a LG L227WT własnie LG a tu taki kibel :angry: Kto wie gdzie są dostępne od ręki i w ludzkiej cenie te monitory? termin planowanej dostawy 09.01 EDIT już data dostawy 24. stycznia :( Edytowane 4 Stycznia 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1981 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Monitorek jest dostępny od ręki w Białymstoku :) Wczoraj zakupiłem i okazał się być trafnym wyborem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jak wrażenia z użytkowania ów monitora ? Jakieś info mile widziane... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1981 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Wrażenia jak najbardziej pozytywne :) Monitor wygrał mój casting mając za konkurencję HP w2207 oraz Samsungi 226BW i 2232BW. Wygrał dzięki świetnemu obrazowi (kolory są najlepsze spośród wszystkich kandydatów), równomierne podświetlenie matrycy (tu najgorszy był 226BW), reklamowany kontrast 10000:1 trudno zmierzyć na oko, ale czerń jest czarna - biel biała ;) kąty widzenia są raczej przeciętne (tu wygranym był HP) ale nie jest źle ;) Skalowanie obrazu wydaje mi się być całkiem dobre. Sam wygląd również pomógł w podjęciu decyzji - Samsungi (w szczególności 2232) jakoś tak tandetnie wypadały, HP w tej kategorii był mocnym konkurentem, ale jego słaba dostępność wyeliminowała go dosyć szybko z konkursu ;) Dołączonym oprogramowaniem Forte Manager można sterować wszystkimi parametrami monitora (niektóre opcje są nawet niedostępne w menu monitora), chociaż mogą wystąpić problemy - w XP x64 po aktualizacji do najnowszej wersji straciłem możliwość sterowania monitorem, natomiast w Viście x64 działa bez problemu. Z zakupu jestem zadowolony - zupełnie nowa jakość po przesiadce z 15" LCD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Czeski test L227WT http://www.svethardware.cz/art_doc-602730A...AF00345627.html ocena średnio dobra :( to doskonałe podświetlenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ma ktoś jakieś informacje kiedy owy monitor będzie dostępny w sklepach ? Pytałem w znaku to mi powiedzieli że nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ma ktoś jakieś informacje kiedy owy monitor będzie dostępny w sklepach ? Pytałem w znaku to mi powiedzieli że nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. przed chwilą patrzyłem był 1 na allegro, terminy zmieniają się co chwile, raz było aż 28 stycznia a teraz 15 stycznia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelb Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Coś mi się wydaje że ten monitor został przereklamowany przed sprzedażą, sądząc po testach tego monitora gdzie wychodzi że ten monitor jest po prostu przeciętny Edytowane 9 Stycznia 2008 przez pavelb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Czeski test L227WT http://www.svethardware.cz/art_doc-602730A...AF00345627.html ocena średnio dobra :( to doskonałe podświetlenie? Tak jak zawsze w LG, podświetlenie jest ich najsłabszą stroną, cena ok. 1200zl w Apollo, niestety jak na przeciętne TN to drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmillB Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Coś mi się wydaje że ten monitor został przereklamowany przed sprzedażą, sądząc po testach tego monitora gdzie wychodzi że ten monitor jest po prostu przeciętny a gdzie były te reklamy, w prasie branżowej nie widziałem i o jakich testach piszesz, jak na razie tylko ten czeski dał średnią notę a jakie jeszcze inne, ja w swoim modelu nie widzę tego złego podświetlenia, może to z powodu starego 19'' crt-ka wzrok mi uszkodziło Czeski test L227WT http://www.svethardware.cz/art_doc-602730A...AF00345627.html ocena średnio dobra :( to doskonałe podświetlenie? proszę, możesz wytłumaczyć jak odczytać tą tabelę z podświetleniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 tak ze w prawym gornym rogu, wyswietlajac np biale tło, bedziesz miał ciut ciemniej.... gizas tego normalnie nie da się zauważyć, lub staje się to zauważalne w paru przypadkach. trzeba zmniejszyć jasność(domyslna zwykle wypala oczy) itepe albo inaczej, nie rzyca się to w oczy. czasem się da zauważyć, a jak szukasz mankamentów monitora to zauważysz na pewno tak jak ja - nie szukałem, ale w mojej iiyamie kąty zgodnie z tym co stwierdzono w serwisach i z opinii użytkowników są do d.. róznicę widać przy przesunięciu łba o 10 cm od centrum, w dodatku patrząc na wprost nie mam tzw homogenicznego obrazu - tzn nie wygląda tak samo na całej powierzchni, a wygląd się zmienia przy lekkim ruszaniu głową fakt - mi to nie przeszkadza, zwłaszcza jak gram, sie dzieje akcja, lub oglądam filmy. widać to w 2d szczególnie. ale mi to nie przeszkadza, nie za te pieniądze. to i tak monitor przejsciowy, za 2 lata pojdzie weg. sie wkurze to nawet crt z szafy wyjme i podłącze znowu. skoro juz zrobiłem OT, to może ktos mi powie, czy warto mocowac(bo nie przyklejać) jakiegoś rodzaju folie, typu jak do lcd dotykowego, do matowego tn?polepszy to cos jakość obrazu(i czy w ogole jest wykonalne :D )? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prown Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 A jak z odchylaniem/pochylaniem monitora jest w praktyce? Duzo odbiega od opisu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Z tego co widziałem to niektorzy montuja szklane filtry z duzych CRT i to podobno pomaga. Tylko ,ze taniej byloby sprzedac obecny monitor i kupic cos z wbudowana szybka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 on jest na mva czy na pva? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fox Mulder Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 on jest na mva czy na pva?Lg L227wt jest na TN. Czekam na niego już 2 miesiące. Miał być dostępny w grudniu. Zbliża się koniec stycznia a monitorów jak nie było tak nie ma. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 to na cholerę ludzie gadają ze kupno tn-ki za powyżej 1000zl to jakby wyrzucenie kasy w błoto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 to na cholerę ludzie gadają ze kupno tn-ki za powyżej 1000zl to jakby wyrzucenie kasy w błoto?kupno 19" TN powyżej 1000zł to wyrzucanie kasy w błoto, cytuj dokładnie było to juz wyjaśniane na labie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 kupno 19" TN powyżej 1000zł to wyrzucanie kasy w błoto, cytuj dokładnie było to juz wyjaśniane na labieprawda czy fausz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) prawda czy fausz?to tylko opinia z którą ja się zgadzam :) chodzi o opłacalność, przecież są 24" LCD TN bardzo fajne jak HP W2408h 1700zł - wielu jest zadowolonych użytkowników Edytowane 21 Stycznia 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 to dlaczego sądzisz ze kupno TN 19" kwadrat to wyrzucenie kasy? jesli nie chce ktos mużenia i innych syfów to MVA raczej chyba nie bierze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmillB Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Lg L227wt jest na TN. Czekam na niego już 2 miesiące. Miał być dostępny w grudniu. Zbliża się koniec stycznia a monitorów jak nie było tak nie ma. :? na agito się pojawił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fox Mulder Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 na agito się pojawiłz tego co widzę to nie ma ich jeszcze ani na agito, ani w komputroniku. Ale za to są na allegro w niewygórowanej cenie. :D http://www.allegro.pl/item300996447_lg_lcd...ystok_nowy.html Zamawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 z tego co widzę to nie ma ich jeszcze ani na agito, ani w komputroniku. Ale za to są na allegro w niewygórowanej cenie. :Dbyły wczoraj w agito ale wszystkie poszły momentalnie... :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmillB Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 były wczoraj w agito ale wszystkie poszły momentalnie... :-P i znowu jest na agito ale ciut droższy 25.01 godz. 19:28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielOko Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Uwaga ! ! ! do osób które ,chcą kupić ten minotorek Radze na mega delikatne odklejanie foli zabiezpieczającej z przodu monitora po wyjęciu z pudła bo mogą zostać duże ślady , tzn. to wygląda jakby ktoś papierem ściernym przejechał po obudowie , i tak samo z naklejką z prawej strony (ta kolorowa z info o funkcjach itd) . Wczoraj kupiłem LG 227wt ale otwierałem go wieczorem więc nic nie było widać , dzisiaj przy świetle dziennym przeraziłem się bo pod światło albo z boku , wyglądało to fatalnie (błyszcząca obudowa więc strasznie to było widać) już zacząłem się zastanawiać czy nie pojechać do MM i nie wymienić na inny egzemplarz ale wpadłem na spoko pomysł , mianowicie posiadam pastę "polyswatch" - służy do polerowania szkiełka zegarków (zakupiona w sklepie swatch za ok.20zł) i na początku zrobiłem test z tyłu monitora aby sprawdzić czy nie ma jakiś efektów ubocznych (przebarwienia albo matowienie) na szczęście nic nie widać i postanowiłem spróbować wypolerować prawą część porysowanej obudowy , najpierw zwykła chusteczka materiałową (nie jedno razową) a potem delikatną szmatką np.taka jak jest w zestawie do monitora dodana , i udało się monitorek wygląda jak nowy , aczkolwiek minus dla LG za takie bezmyślne obklejanie (do innych monitorów z połyskującą obudową można użyć tego samego sposobu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...