spyra78 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ja skrecilem na 2.8 na standardowym wichrze ..mam zamiar zakupic volcano 7+..co o tym myslicie??... :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 lepiej sprawdz wydajnosc... moge sie zalozyc ze pokonam Cie w kazdym tescie moim Athlonem 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 lepiej sprawdz wydajnosc... moge sie zalozyc ze pokonam Cie w kazdym tescie moim Athlonem 1700+ i to bez potrzeby wiekszego podkrecania :) BTW ludzie te celiny spokjnie kreca na na 3Ghz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Co będzie cool? Nawet na 3,0 będzie syf. Tu masz wynik celka 2,0@2,0 w 3DMarku2001SE: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5281858 , Trochę kiepski :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyra78 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Co będzie cool? Nawet na 3,0 będzie syf. Tu masz wynik celka 2,0@2,0 w 3DMarku2001SE: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5281858 , Trochę kiepski :lol: hmmm no tak..syf ale co tu porownywac P4 2.4 z celina2.0... :idea: ..mysle jednak, ze warto dac te pare groszy za 2.0 i miec 3.0 :) ...wiem, ze MHzety to nie wszystko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyra78 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 lepiej sprawdz wydajnosc... moge sie zalozyc ze pokonam Cie w kazdym tescie moim Athlonem 1700+ nie byl bym az taki pewny ....jeli nawet to...(na epoxie napewno niezle smiga)....hmm..moze zdejmiemy coolery i potestujemy ? 8) .. :lol: ..zaloze sie ze wtedy ja pokonam Ciebie...ssfajczy Ci sie ten Athleta... pozdroova :mrgreen: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 lepiej sprawdz wydajnosc... moge sie zalozyc ze pokonam Cie w kazdym tescie moim Athlonem 1700+ nie byl bym az taki pewny ....jeli nawet to...(na epoxie napewno niezle smiga)....hmm..moze zdejmiemy coolery i potestujemy ? 8) .. :lol: ..zaloze sie ze wtedy ja pokonam Ciebie...ssfajczy Ci sie ten Athleta... pozdroova :mrgreen: :wink: Co za idiotyzm [no offence], po co niby testować ze zdjętym coolerem??? Przecież nie kręci się bez chłodznia, ani wogóle nic nie robi bez niego na kompie 8). pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyra78 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 lol i tyle...ale wracajac do tematu to na ile podkreciliscie|(slyszeliscie, ze mozna) ta celine?...i z jakim wiatrem najlepiej to zrobic?... pzdr 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 witam na forum. jaruzelski ja też sobie wezme tego volcano , jak sobie potestujesz i będzie wypas to biore wiatra i jedziemy ponad 3 ghz he,he ale japka!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 hmmm no tak..syf ale co tu porownywac P4 2.4 z celina2.0... :idea: ..mysle jednak, ze warto dac te pare groszy za 2.0 i miec 3.0 :) ...wiem, ze MHzety to nie wszystko... Jeżeli masz płytę pod PIV i chcesz włożyć coś taniego "tymczasem" to może i tak. I kto tu mówi o porównaniu C2,0 do P4 2,4 (by nie było wątpliwości - wynik z mojego postu był dla CELKA 2,0@2,8 nie P4)? Te 3,0 można wydajnościowo (oczywiście tylko w grach) porównać do PIV 1,8. Athlon taktowany zegarem np. 1,5GHz rozmiecie te trzy giga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 gosc napisal ze jezeli zdejem se coolerka z antka a on z celka to sie antek zjara. A GÓWNO PRAWDA!!! otóz moze nie na kazdej plycie sie niespali ale np. testowalem sobie Solteka 75 KAV i on mial taki fajny wynalazek ABS(anti burn shield) i jezeli temp. dochodzila do okreslonej wczesniej wartosci w biosie plyta odcina zasilanie od procka. a co do podkrecania to celka 3GHZ to pewnie zrobi anthlon 2400+ BO CELERON TO GÓWNO!!!!!!! a np. celek 1,8 kosztuje 300zl a ja za 250zl mam antka 1700XP co zjada tego celka razem z socketem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 lepiej sprawdz wydajnosc... moge sie zalozyc ze pokonam Cie w kazdym tescie moim Athlonem 1700+ nie byl bym az taki pewny ....jeli nawet to...(na epoxie napewno niezle smiga)....hmm..moze zdejmiemy coolery i potestujemy ? 8) .. :lol: ..zaloze sie ze wtedy ja pokonam Ciebie...ssfajczy Ci sie ten Athleta... pozdroova :mrgreen: :wink: co za debilizm, czlowieku nie po to sa coiolery zeby procesory dzialaly bez i takie gadanie niczemu nie sluzy. Ja wole miec wydajny procesor ktory sie spali bez wentyla niz cienizne ktora sie tylko zawiesi... ehh proponuje CI przetestowac procka CCR Benchmarkiem. Ja jestem na liscie pod nickiem suchyy. www.dzikie.net tamjest odnisnik do tych CCR'erow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A ja medrcom co smieja sie z celerona moge powiedziec tyle, ze wogole nie maja pojecia o czym mowia. Athlon 1700+ moze i pobije celka , ale tylko w 3d (mowa o celki 3 ghz ). Kodowanie do divx i mp3 i inne programy gdzie dane sa typu STREAM i cache duzo nie pomaga athlon schowa sie i polozy po sobie uszy. Niedowiarkom moge polecic www*tomshardware*com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A ja medrcom co smieja sie z celerona moge powiedziec tyle, ze wogole nie maja pojecia o czym mowia. Athlon 1700+ moze i pobije celka , ale tylko w 3d (mowa o celki 3 ghz ). Kodowanie do divx i mp3 i inne programy gdzie dane sa typu STREAM i cache duzo nie pomaga athlon schowa sie i polozy po sobie uszy. Niedowiarkom moge polecic www*tomshardware*com Nie zapominaj ze Celina ma 3 GHz a Athlon 2GHz. Zreszta ja jestem chetny na testy... tylko znajdz jakiegos celiniarza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Tu masz porównanie w PCMarku02: - celek 2,0@2,4: http://service.futuremark.com/compare?pcm=922353 - P4 2,4@2,4: http://service.futuremark.com/compare?pcm=927662 Wyniki dużo nie odbiegają. Celek jest dobrym procem do "biura", dlatego pisałem, że tylko w grach rozniesie go XP1700+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 na wstepie wzucam plik wynikow z ccr : CCR 2002 - Plik wyników Wynik ogólny : 10016 Suma kontrolna : GG[D Wyniki szczególowe Render : 7438 Integer : 10185 Float : 10391 Pamięć : 21160 MMX : 13805 celek 2GHz@3GHz na coolerku Thermaltake Spark 7 wynik byl by lepczy gdybym mial lepsze pamieci druga sprawa to ze celek pracujacy z zegarem 3GHz nie emituje tyle ciepla co AXP 1700+ , i nie cza kombinowac z chlodzeniem wodnym czy innymi bajerami zeby mu sie muzgownica nie przegrzala , oczywiscie nie mam nic do AMD , robi bardzo dobre procesory, ale nie do zastosowan na servery , albo do prac dlugo dystansowych , bo jak by przyszedl rachunek za prad , to by pasowalo kompa sprzedac zeby za rachunek zaplacic :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 CCR praktycznie nie testuje wydajności procesora a raczej szyny im więcej mhz tym lepiej nie ważne na jakim procu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 To ja sprzedaję swojego P4 i kupuję celka, bo na 3,0 mam zaledwie: Nic z tego nie rozumiem. Kuki83 --> a jak w np. PCMarku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 To ja sprzedaję swojego P4 i kupuję celka, bo na 3,0 mam zaledwie niecałe 9200 w CCR. Nic z tego nie rozumiem. Kuki83 --> a jak w np. PCMarku? 8O 8O 8O Tez sadze ze jego wynik jest za duzy ale ja mam 9600 na 2350 Mhz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 no przeciez wyniku sobie nie wymyslilem ,przeciez macie sume kontrolna, i wogule , wynik jeszcze umiescilem na stronce ccr , a test w pcmarku zrobie jutro be teraz ide spac ,:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 druga sprawa to ze celek pracujacy z zegarem 3GHz nie emituje tyle ciepla co AXP 1700+ , i nie cza kombinowac z chlodzeniem wodnym czy innymi bajerami zeby mu sie muzgownica nie przegrzala , oczywiscie nie mam nic do AMD , robi bardzo dobre procesory, ale nie do zastosowan na servery , albo do prac dlugo dystansowych , bo jak by przyszedl rachunek za prad , to by pasowalo kompa sprzedac zeby za rachunek zaplacic :-) buahaha to zes sie wiedza popisal Panie Ciasteczkowy Potwor. AXP1700+ wydaje z siebie 46W, a 2GHz Celeron 52,8W. Dla porownania 2GHz AthlonXP (czyli 2400+) oddaje 64W. Nie bede pisal co sie bardziej grzeje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no moze 46 ale chyba w technologi 0.13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no w pcmark'u to moj procek sie nie popisal :-( ale w koncu to celeron moj wynik to CPU 6821 , dla pamieci to nawet nie bede pisal bo sie wstydze jak kupie lepsze pamieci to w tedy napisze :-) , a jesli chcecie uzyskac lepsze wyniki w ccr to sprubujcie zrobic tak jak ja zrobilem , po wylanczac wszystkie zbedene programy , nawet polaczenie sieciowe , wypiac kabel od myszki i odpalac ccr za pomoca samej klawiatory , napewno wyni bedzie duzo wiekszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no moze 46 ale chyba w technologi 0.13 tylko takie sa dostepne. A stary Palomio mial 64W wiec nie az tak duzo jak myslisz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no widocznie co do AMD jestem troszku do tylu , ale to ze sie zaczely krecic i to zajebiscie to slyszalem :-), Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyra78 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 """co za debilizm, czlowieku nie po to sa coiolery zeby procesory dzialaly bez i takie gadanie niczemu nie sluzy. Ja wole miec wydajny procesor ktory sie spali bez wentyla niz cienizne ktora sie tylko zawiesi... ehh""" ---------------------------------------------------------------------------------------- ...stary za bardzo sie pzrejales tym ze napisalem o testowaniu bez coolera :lol: ... ....i znow wracajac do tematu...czyli 3.0 to wszystko co mozna wybrzezac z celinki 2.0?......na marginesie..mysle jednak ze celina jest calkiem w porzadku... .... :arrow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no to widzisz mi udalo sie osiagnac 3GHz bez problemu , nawet przeprowadzilem test kompresi wav 806MB na mp3 160kb kompresoewalo mi ten kawalek jedna minute, a uzycie procesora byl w zakresie 80% , bylo by szybciej ale dyski strasznie mam wolne :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no to widzisz mi udalo sie osiagnac 3GHz bez problemu , nawet przeprowadzilem test kompresi wav 806MB na mp3 160kb kompresoewalo mi ten kawalek jedna minute, a uzycie procesora byl w zakresie 80% , bylo by szybciej ale dyski strasznie mam wolne :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 """co za debilizm, czlowieku nie po to sa coiolery zeby procesory dzialaly bez i takie gadanie niczemu nie sluzy. Ja wole miec wydajny procesor ktory sie spali bez wentyla niz cienizne ktora sie tylko zawiesi... ehh""" ---------------------------------------------------------------------------------------- ...stary za bardzo sie pzrejales tym ze napisalem o testowaniu bez coolera :lol: ... ....i znow wracajac do tematu...czyli 3.0 to wszystko co mozna wybrzezac z celinki 2.0?......na marginesie..mysle jednak ze celina jest calkiem w porzadku... .... :arrow: Postaraj sie cytowac normalnie ok? Ja sie wcale tak az nie przejolem, po prostu uwazam takie stwerdzenie za watpliwy atut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no w pcmark'u to moj procek sie nie popisal :-( ale w koncu to celeron moj wynik to CPU 6821 , dla pamieci to nawet nie bede pisal bo sie wstydze jak kupie lepsze pamieci to w tedy napisze :-) , a jesli chcecie uzyskac lepsze wyniki w ccr to sprubujcie zrobic tak jak ja zrobilem , po wylanczac wszystkie zbedene programy , nawet polaczenie sieciowe , wypiac kabel od myszki i odpalac ccr za pomoca samej klawiatory , napewno wyni bedzie duzo wiekszy Hmm no to ja mam w PCmarku 6340 na 2100 MHz za to juz CIe prawie dogonilem w CCR 8) looknij na wyniki jestem 14 :D a zarazem 3 z AMDekiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...