Major Zadek Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Kuki --> a który wynik jest twój, bo ja tam widzę dwóch na różnych płytach i z jednakowym wynikiem :?: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 moja plyta to Abit - wiedz ze ktos sie podszyl po moj wynik , bo umiescilem sume kontrolna :-), ale moiejsza o to przynajmniej widzie ze wynik jest prawidlowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Ludzie ale o co się kłucicie. Jaśli komuś komp wystarcza to nie trzeba go krytykować. Jak chcecie się kłu8cić spotkajcie się gdzieś i sprawe załatwcie po męsku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 na wstepie wzucam plik wynikow z ccr : CCR 2002 - Plik wyników Wynik ogólny : 10016 Suma kontrolna : GG[D Wyniki szczególowe Render : 7438 Integer : 10185 Float : 10391 Pamięć : 21160 MMX : 13805 celek 2GHz@3GHz na coolerku Thermaltake Spark 7 wynik byl by lepczy gdybym mial lepsze pamieci druga sprawa to ze celek pracujacy z zegarem 3GHz nie emituje tyle ciepla co AXP 1700+ , i nie cza kombinowac z chlodzeniem wodnym czy innymi bajerami zeby mu sie muzgownica nie przegrzala , oczywiscie nie mam nic do AMD , robi bardzo dobre procesory, ale nie do zastosowan na servery , albo do prac dlugo dystansowych , bo jak by przyszedl rachunek za prad , to by pasowalo kompa sprzedac zeby za rachunek zaplacic :-) Problem w tym że ten program ma błą i co jakiśczas daje zawyżone wyniki. Sam testowałem ze 100 razy i co 20-30 zdażało sięże nagle wyniki było o jakieś 10-15 % lepsze. Jestem prawie pewien że nie puszcałeś tego testu 5-6 razy (jednocześnie) tylko po prostu puściłeś raz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steru Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Witka wszystkim W moim przypadku w domciu jako grzejnik służy mi Celka 2.0 narazie nie kręcona gdyż takowej potrzeby nie czułem i nadal nie czuje. W 3DMarku wynik jaki udało mi się osiągnąć to niewiele ponad 10k. W PCMarku narazie nie robiłem testów ale to niebawem. Chłodziwo mam standardowe made by Intel i nie narzekam (32 stopnie C) jedyne co mi przeszkadza to wiatrak z zasilacza, chodzi jak mały traktor, ale to inna bajka. Jeżeli zdecydowałbym się na podkręcenie Celka to musiałbym mieć ku temu dobry powód. Jeżeli na moje potrzeby wytarcza mi to co mam ( po to kupiłem taki a nie np P4 3.06) to nie widze powodu żeby się brać za kręcenie. Jeżeli jednak najdzie mnie potrzeba to chętnie zmienię pierwszą cyfrę z 2 na 3 :)). Jezeli mowa o porównaniu Celka z Athlonem to w testach faktycznie wypada lepiej Athlon ale tylko w niektórych porównaniach co wcześniej koledzy opisali. Jeżeli na Celku 2.0 mogę spokojnie zapuścić np Warcrafta 3 w rozdzielczości 1280x1024 32bity i z wszystkimi detalami na High to czego chcieć więcej. Inna sprawa, ze Athlony faktycznie grzeją się jak mała kotłownia i zabezpieczone są raczej cienko przed efektem zbyt wysokiej temperatury :P Mimo tego co ktoś wcześniej w tym temacie napisał nadal sądzę, że Celerony mają mniejsze pobory i oddają mniej ciepła niż Athlony. Wiedzę taką czerpię z własnego i znajomych doświadczenia. NIe chciałbym żebyśmy zaczęli ponownie dyskusje na temat co lepsze Celeron czy Athlon, a raczej Intel a AMD bo z doświadczenia wiem, że każdy ma swoje racje i nie da się nikogo na siłę przekonać. Już niejednokroptnie wałkowałem i zawsze kończy się na tym samym :D Tak jak spyra78 chciałbym się dowiedzieć czy dałoby rade wykrzesać coś więcej z Celka 2.0 niż 3 GHz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Witka wszystkim W moim przypadku w domciu jako grzejnik służy mi Celka 2.0 narazie nie kręcona gdyż takowej potrzeby nie czułem i nadal nie czuje. W 3DMarku wynik jaki udało mi się osiągnąć to niewiele ponad 10k. W PCMarku narazie nie robiłem testów ale to niebawem. Chłodziwo mam standardowe made by Intel i nie narzekam (32 stopnie C) jedyne co mi przeszkadza to wiatrak z zasilacza, chodzi jak mały traktor, ale to inna bajka. Jeżeli zdecydowałbym się na podkręcenie Celka to musiałbym mieć ku temu dobry powód. Jeżeli na moje potrzeby wytarcza mi to co mam ( po to kupiłem taki a nie np P4 3.06) to nie widze powodu żeby się brać za kręcenie. Jeżeli jednak najdzie mnie potrzeba to chętnie zmienię pierwszą cyfrę z 2 na 3 :)). Jezeli mowa o porównaniu Celka z Athlonem to w testach faktycznie wypada lepiej Athlon ale tylko w niektórych porównaniach co wcześniej koledzy opisali. Jeżeli na Celku 2.0 mogę spokojnie zapuścić np Warcrafta 3 w rozdzielczości 1280x1024 32bity i z wszystkimi detalami na High to czego chcieć więcej. Inna sprawa, ze Athlony faktycznie grzeją się jak mała kotłownia i zabezpieczone są raczej cienko przed efektem zbyt wysokiej temperatury :P Mimo tego co ktoś wcześniej w tym temacie napisał nadal sądzę, że Celerony mają mniejsze pobory i oddają mniej ciepła niż Athlony. Wiedzę taką czerpię z własnego i znajomych doświadczenia. NIe chciałbym żebyśmy zaczęli ponownie dyskusje na temat co lepsze Celeron czy Athlon, a raczej Intel a AMD bo z doświadczenia wiem, że każdy ma swoje racje i nie da się nikogo na siłę przekonać. Już niejednokroptnie wałkowałem i zawsze kończy się na tym samym :D Tak jak spyra78 chciałbym się dowiedzieć czy dałoby rade wykrzesać coś więcej z Celka 2.0 niż 3 GHz? nie maja ani mniejszych poborow mocy ani sie mniej nie grzeja,wiec swoja wiedze mozesz skorygowac malo tego intel podaje srednia moc,a AMD maksymalna i jezeli twierdzisz ze 46W to mniej niz 52W to masz problemy z matematyka,fizyka i pewnie reszta nauk scislych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Ehh ,chyba sie stary jush robie :) ,takie dywagacje coraz czesciej powoduja u mnie tylko pusty smiech :).Kiedys sie nawet przejmowalem ;). Co do TOPICU ,mam znajomego co ma wykreconego tak samo jak ty na 2.8ghz celerka, chlodzenie to wc by CPC wiec wydajnosc powiedzmy boxowego coolera moze deczko lepsha ;]. Praktycznie kazdy celerek 2,0 i wzwyz zrobi 3ghz na AC przy lekko zwiekszonym vcore. Sprawa wydajnosci jest dosc prosta a jednakowoz cieshka :). Jesli 90% pracy wykonywanej na kompie to <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki biurowe+kodowanie mp3 i divx to jest to swietny procesor (tyleze wedlug mnie za drogi ale de gustibus non disputandum). Natomiast smutna prafda jest taka ze jesli chodzi o wydajnosc obliczeniowa czyli gierki/aplikacje bardziej procesorozerne itp. to celerek LEŻY .Poprostu intel sie nie popisal ,przy przejsciu na 0.13u zwiekszyl P4 cache 2x a celerkowi zostawil marne 128kb co oznacza strasze opoznienia przy architekturze netburst jak trzeba pobrac dane z ramu. A z kolei intelowcom (tym slepym) pragne wytlumaczyc ze pobor mocy antka i celerka/P4 jest bardzo podobny i pradu idzie tyle samo ;).Najwyzszymi poborami mocy moga sie poszczycic intele ,ale ogolnie sa to male roznice i mozna spokojnie powiedziec ze zreja tyle samo prunda :) oraz grzeja sie tak samo (mowa o technice 0.13u ofkors). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Witka wszystkim W moim przypadku w domciu jako grzejnik służy mi Celka 2.0 narazie nie kręcona gdyż takowej potrzeby nie czułem i nadal nie czuje. W 3DMarku wynik jaki udało mi się osiągnąć to niewiele ponad 10k. Mi się udało kiedyś na 2.7 go dać (kiepawe pamiątki miałem) i taki wyniczek zmajstowałem w 3dmarku2001. Grzech tego procka nie kręcić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...