harvard Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 witajcie nosze sie z zamiarem kupna lapka. mam mozliwosc kupic thinkpada t41 uzywanego 3 letniego. 40hdd, wifi, radeon 9000, intel centrino 1,5, 512 ddr (nie ddr2). za kwote 1300zl + wxp prof zastanawia msie jednak nad kupnem uzywanego polrocznego acerka na turionie 80 gb, 512 juz ddr2, nagrywarka dvdrw a nie jak w ibm cdrw. i nie wiem co wybrac. wyglad acerka mi sie podoba. wime co ludize psiza o acerkach ale mialem do niedawna jednego i bylem zadowolony. wyglad thinkpada calkowicie paskudny. wprawdzie cienki jest ale wyglad odstrasza. i nie wiem co robic. niby cena nie wielka ale juz komponenty jakby stare w ibmie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Wszystko zależy do czego go potrzebujesz. Jak tylko do WWW, gadu-gadu i worda to bierz T41 bo wiesz że się nei rozwali za 2 miesiące. Jak chcesz w coś grać, planujesz vistę itd to przy małym budzecie ludzie faktycznie kupują tanie laptopy. Pytanie tylko czy nie lepiej kupić jakiegoś HP/Toshibe sprowadzonego z zagranicy na allegro - ja bym tak zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 bierz acera szmelc moze sie trafic kazdemu producentowi zagadac z wlascicielem acera i mozliwosc potestowania , powiedzmy przez miech ( nawet dopalc te pol litra ) zobaczysz czy pasuje i dziala jak bateria i wtedy najwyzej kupisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 potrzebny mi w drugim pokoju do necu sciagania itp. nie gram na kompie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 ja posiadam t23 512 ram i jestem zadowolony i na pewno nie zamieniłbym go na coś nowego w cenie do 2 k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 mam obecanego t41 w cenie do ok 1200zl wraz z winxp prof. i zastanawiam sie nad acerkie mz teg owzgledu ze ma tylko ddrki i maly dysk(40gb). takze dokupic trzeba wiekszy i dodatkowy wydatek. a kupujac za 1500 acerka mam radka x1100 dysk 80gb i ddr2 pomijam dvdrw bo mi wystarczy cdrw jaki mam miec w t41. stad moje watpliwosci co do tego thinkpada. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 ja bym tam bral acera :P mimo ze to szit jak mowia, ale jednak ma wydajniejszy hard. sam sie chyba zdecyduje jezeli dell nie bedzie mial nic ciekawszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Jeżeli lapek do netu to bez namysłu ThinkPad. Miałem model T40, chyba 2 letni i nie zawiodłem się na nim nigdy. Mimo wolniejszych komponentów jest to SZYBKI komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Jeżeli lapek do netu to bez namysłu ThinkPad. Miałem model T40, chyba 2 letni i nie zawiodłem się na nim nigdy. Mimo wolniejszych komponentów jest to SZYBKI komputer. sluchaj siebieco napisales : mimo wolniejszych jest szybki :| ogolie jezeli nie potrzebujesz grac etc to i tak brakby acera ma wiekszy dysk ( torrenty etc ) [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Pietia(lania) - chyba czytaj a nie słuchaj ... I co jest dziwnego w tym zdaniu? Osobiście odradzam kupno laptopów na Turionach bo mają dziwną przypadłość nagłego zejścia bez przyczyny. Miałem dwa Acery Ferrari w serwisie... A co do IBM ThinkPad to są jedne z najtrwalszych lapków jakie mialem okazję serwisować i używać. Edytowane 18 Października 2007 przez dustone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 cale dwa zal.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 :huh: Acer trwalszy od Ibm ? Szybszy tak ale bardziej awaryjny i w tym wypadku części drogie. "potrzebny mi w drugim pokoju do necu sciagania itp. nie gram na kompie!"-no do tego jest turion potrzebny i x1100 co? Za te 300 pln kupi dużo większy dysk i kieszeń 2,5'' na stary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 powiedz ile acerow miales a ile ibm ? ja mialem sporo i powiem jedno jest to loteria jak ma pasc gowno to padnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Acerów trochę ale prawie zawsze usterka była związana z płytą . Acer ma dużo gorszą obudowę a to sztywność plyty gwarantuje długie użytkowanie -pomijając inne czynniki jak jakość wykonania ,temperatura ,wilgoć itd Z 5 Acerów na turionach i 3 HP też na turionach seria dv6xxx wszędzie padła płyta albo cpu lub to i to. IBMów miałem naprawdę dużo i np w t23 padały płyty ale miały po ładnych parę lat i użytkowane były w TPsa (czytaj katowane). Serie 4x w górę to głównie padające dyski (norma w laptopach) i problemy z taśmą łączącą płytę z LCD ( poprawienie styku pomaga w 90% a koszt z allegro jakieś 80pln) Z tą loteria masz racje jednak ja stawiałbym na IBM -naprawdę szkoda że Lenovo to już nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 i tutaj jest plus acera nie bedzie noszony nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Ale jakość plyty głownej też jest ważna Ogólnie laptopy bez gwarancji to jazda bez trzymanki Dla mnie IBM jest troszkę jak VW a Acer jak Alfa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 dzieki przemyle. zoabcze w jakim stanie bedzie ten ibm jezeli ladny to go wezme jezeli nie to dam sobie spokoj i kupie acerka moj budzet skromny 1500zl tylko pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...