Skocz do zawartości
malkovich

Sposób Na Martwe Pixele?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was

Choć mam LCD od prawie 2 lat (SAMSUNG 193P Plus) nie mam żadnego martwego pixela. Jeśli kogoś z was spotkało to nieszczęście w sieci pojawił się program (wymagający .NET) który może pomóc w odzyskaniu tych niesprawnych. Opis po polsku:

"Bezpłatny program ułatwiający wykrycie a nawet naprawę tzw. martwych pikseli w monitorach LCD, które są efektem wady matrycy lub uszkodzenia monitora. Narzędzie jest szczególnie przydatne tuż po zakupie nowego wyświetlacza, bowiem większość producentów w ciągu kilku tygodni po zakupie oferuje wymianę urządzenia na nowe, jeżeli w tym czasie zostaną wykryte wady. Test polega na wyświeleniu jednobarwnego ekranu (czerwonego, zielonego, niebieskiego, białego, czarnego, żółtego lub innego koloru) aby ułatwić wychwycenie wady. Następnie migający z częstotliwością kilkudziesięciu milisekund kwadrat w niektórych przypadkach może przywrócić matrycę do prawidłowego stanu. "

STRONA PROGRAMU

Test należy zapuścić na kilka godzin. Dajcie znać czy to jakaś ściema, może komuś się uda.

Edytowane przez malkovich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2783486[/snapback]

ez bardzo mnie ciekawi czy ten sposob "dziala" :|

Działa to w ten sposób że bad pixele są pixelami które 'zablokowały' się w jakiejś pozycji. Program poprzez szybką zmianę barw może 'uwolnić' je z blokady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi