cyra Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 mam ta karte jakies pol roku, kupiona z drugiej reki...jak glosno u was ona chodzi, u mnie wyjw niemilosiernie.............nie wiem czy z tego powodu oddawac ja do serwisu, czy to normale????? w kazdym razie halas uniemozliwai zostawienie komputera wlaczonego na noc,,,,,,,jest to najglosniejsza czesc w moim kompie moze ktos ma taka karte i powie jaka u niego jest glosna dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 umnie go wcale nie slychac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Czasami tak jest jak za malo oleju juz jest w ukladzie silnika, przesmaruj sam wiatrak w srodku, tam gdzie jest mechanizm silnika. W sklepie nie uznaja reklamacji wiatraka !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 po zalozeniu WC i wyeliminowaniu tym samyym wentyla z proca, wentyl Gainwrda tez stal sie naglosniejsza czescia kompa i dlatego zamierzam zamiast wentyla zalozyc radiator Zalmana NB-32J, co o tym myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ja myślę że skoro już masz wc to lepiej by było zarzucić na kartę blok wodny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 po zalozeniu WC i wyeliminowaniu tym samyym wentyla z proca, wentyl Gainwrda tez stal sie naglosniejsza czescia kompa i dlatego zamierzam zamiast wentyla zalozyc radiator Zalmana NB-32J, co o tym myslicie?Za maly. Kup na allegro cooler od p3 taki duzy srebrny, pusc wentylator na 5V. jest nieslyszalny. Zreszta sam radiator moze starczy, jak masz dobra cyrkulacje w budzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Czasami tak jest jak za malo oleju juz jest w ukladzie silnika, przesmaruj sam wiatrak w srodku, tam gdzie jest mechanizm silnika. W sklepie nie uznaja reklamacji wiatraka !!! Hehe, a mi uznali. Tzn mojemu kuzynowi tylko ze ja zanosilem karte GF 3 Ti200 Sparkle, wentyl wyje - karta 24misiace gwarancji podobnie jak komp wiec wziolem karte i zanioslem - powiedzialem ze chodzil cicho a teraz zaczoil glosniej niech cos z tym zrobia. Odeslali gdzies, po 2 tygodniach mial kuzyn spowrotem i cisza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Czasami tak jest jak za malo oleju juz jest w ukladzie silnika, przesmaruj sam wiatrak w srodku, tam gdzie jest mechanizm silnika. W sklepie nie uznaja reklamacji wiatraka !!! Hehe, a mi uznali. Tzn mojemu kuzynowi tylko ze ja zanosilem karte GF 3 Ti200 Sparkle, wentyl wyje - karta 24misiace gwarancji podobnie jak komp wiec wziolem karte i zanioslem - powiedzialem ze chodzil cicho a teraz zaczoil glosniej niech cos z tym zrobia. Odeslali gdzies, po 2 tygodniach mial kuzyn spowrotem i cisza :D a jakby zrobil sam zajeloby 15 minut, a nie 2 tygodnie ;) mam jakis link do instrukcji jak to zrobic, ale jest stary i obrazki zniknely. jak ktos wie o co chodzi sie domysli: http://news.free4web.pl/PokazNews.jsp?u=32196&n=34711 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 a ja zrobilem tak (tymczasowo) z tym Gainwardem 1. odpialem wentylator od karty (na wtyczce zaznaczylem gdzie byl czerwony kablek - tak na wszelki wypadek) 2. wyciagnalem kabelki z tej wtyczki firmowej i przelozylem do wtyczki 3pin od starego sfajczonego wentylatora 3. zrobilem przejsciowke z dioda zenera 3.9V 4. podlaczylem przejsciowke z zenerka do MoBo a do przejsciowki podlaczylem ten firmowy wentylator z nowa wtyczka efekt - wentylator chodzi na ~8V a karta GF3 Ti/450 TV GS spokojnie chodzi na 230/480 (GPU/RAM) - acha musze dodac ze mam w boku obudowy wentylator 80x80x25 (~7V) ktory wieje prosto na AGP i PCI :D jednym slowem da sie zyc - zobaczymy jak bedzie latem :!: a w planach mam budowe pasywnego chlodzenia, ale jakos nie moge sie zmusic do kupna blachy miedzianej 2mm - bo jak pomysle ile ciecia mnie czeka to mi sie odechciewa robic ten radiator :( ... i dlatego zamierzam zamiast wentyla zalozyc radiator Zalmana NB-32J, co o tym myslicie? sadze ze bez dodatkowego wentyla bedzie za slaby - pasuje na styk do GF4 MX440 - podstawowy mankament tego radiatora to mala pow. podstawy - przez te wyzlowbienia na prowadnice - na chipsety i slabsze GPU sie nadaje ale przy GF3 moze byc za slaby bez jakiegos wentylatorka :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...