Skocz do zawartości
dw86

Może Jakieś Sugestie Co Do Starego Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam starego kompa i chciałbym przy uzyciu jak najmniejszej kwoty polepszyc jego funkcjonalnosc ale nie wiem za co dokładnie się zabrac.

Oto mój config:

Celeron 1.7

ECS P4VXASD2+ (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)

Saphire Radeon 9600 pro

2x256 Mb DDR

HDD Barracuda 40 GB

i zasilacz 300W Codegen

Wiec mam problem czy jeszcze opyla sie cos do niego zainwestowac? bo narazie nie mam czasu zbytnio szukac i bawic sie z calym zestawem.

Chcialbym wymienic Ram na 1GB i grafike ale nie wiem czy płyta obsłuży np. 7300 gt AGP lub cos szybszego. A ten zasilacz,wystarczy mu mocy?

Z góry dzieki za wszelka pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zasilacz do kosza.

2. Procek do kosza

3... Chyba jak wszystko sprzedasz to najtanszy zestaw biurowy z lekko przeterminowanych zestawow Sysaka bedzie miec tak na oko 2-3x wiecej wydajnosci niz to co obecnie posiadasz.

A sry dawno nie zagladalem - teraz miguel707 prowadzi kramik - i tak za 1k masz potwora w porownaniu do obecnego szrota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze istnieje mozliwosc podmiany tylko po co ladowac sie w karte ~4x wydajniejsza niz obecna skoro bedziesz widziec tylko 10% wiecej fps dzieki hamulcowi a.k.a celeron? Z ramem co najwyzej zobaczysz lekka poprawe w windowsie i podczas ladowania... Oczywiscie to wszystko po wymianie codegena na zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi