Skocz do zawartości
Zyto45

Mobo I Cpu Do Htpc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. od dluzszego czasy przymierzam sie ze zlozeniem taniego zestawu htpc. zalozenia sa takie ze plyta powinna miec zintegrowana grafike i najlepiej pasywne chlodzenie ale przede wszystkim wyjscie S-Video. Mam zwykly kineskopowy telewizor posiadajacy tylko zlacza euro wiec to jedyny przystepny cenowo sposob podlaczenia komputera z telewizorem (przyznam ze nie jestem znawca tego tematu wiec jezeli znacie inne sposoby napiszcie). Jesli chodzi o plyte to juz znalazlem

http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...23&katid=59

ASUS M2A-VM HDMI

wyjscie s-video na dodatkowym panelu. nie jest to rozwiazanie w pelni mnie zatysfakcjonujace gdyz dyskfalfikuje umieszczenie zestawu w obudowie low-profile. nie znalazlem ejdnak plyty z wbudowanym wyjsciem s-video na tylnym panelu.

Prosze o pomoc rowniez przy wyborze procesora. komputer nie bedzie szczegolnie przeciazany wiec sklaniam sie ku sempronowi. dobrzeby bylo zeby byl to jakis nowszy sempron wykonany w technologii 65nm gdyz zalezy mi na niskim poborze pradu i ciszy ale rowniez liczy sie cena.

Chetnie wyslucham waszych sugestii.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm z S-Video to dużo płytek nie ma. Jeżeli jesteś na tyle zaawansowanym elektronikiem żeby sobie samemu zrobić przejściówkę vga-euro to polecam link http://www.elektroda.net/download/dwpl.php...a2tv/vga2tv.pdf

Jeśli natomiast nie, to widziałem takie bajary na allegro za 30zł. Wtedy mógłbyś coś na wydajniejszym intelu postawić np z e2140

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie liczy sie glownie cena calego zestawu a do sluchania muzyki i ogladania TV w HD tylko zwyklej rozdzielczosci DVD system na am2 i jakims tanim sempronie wystarczy w zupelnosci a jest to znacznie tansze rozwiazanie od platformy intela

Edytowane przez Zyto45

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi