Caleb Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Chello, mam taki dylemat - Abiyt IP35-E troche mi sie juz znudzil i potrzebuje czegos odrobine lepszego :> Glownie zalezy mi na 100% i bezproblemowym fsb 500 bez koniecznosci podnoszenia wysoko napiec mobo bo akurat ten Abit przy 475 cos juz marudzi. Na celownik w zasadzie biore tylko plytki na P35 i wymyslilem ich kilka wiec poradzcie czy sa lepsze/warte zabawy i zmiany: DFI Blood Iron P35 T2RL (faworyt) MSI P35 Neo2 FiR Asus P35 P5KR Asus P35 P5KC (DDR2+DDR3) Nie wiem jak sytuacja ma sie w tych mobo ze strapem, o ile w ogole cos takiego jeszcze ich dotyczy - wazne zeby 500 fsb lekko wchodzilo i sie nie grzala przy tym. Nienaganna obsluga Raid etc. mile widziana. Chetnie takze przyjme inne propozycje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Bierzesz pod uwagę, że większość E6750/E6550 ma fsb wall poniżej 500Mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarnas Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Chello, mam taki dylemat - Abiyt IP35-E troche mi sie juz znudzil i potrzebuje czegos odrobine lepszego :> Glownie zalezy mi na 100% i bezproblemowym fsb 500 bez koniecznosci podnoszenia wysoko napiec mobo bo akurat ten Abit przy 475 cos juz marudzi. Na celownik w zasadzie biore tylko plytki na P35 i wymyslilem ich kilka wiec poradzcie czy sa lepsze/warte zabawy i zmiany: DFI Blood Iron P35 T2RL (faworyt) MSI P35 Neo2 FiR Asus P35 P5KR Asus P35 P5KC (DDR2+DDR3) Nie wiem jak sytuacja ma sie w tych mobo ze strapem, o ile w ogole cos takiego jeszcze ich dotyczy - wazne zeby 500 fsb lekko wchodzilo i sie nie grzala przy tym. Nienaganna obsluga Raid etc. mile widziana. Chetnie takze przyjme inne propozycje ;] Test Płyt pod C2D LGA775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Bierzesz pod uwagę, że większość E6750/E6550 ma fsb wall poniżej 500Mhz?Zmiana takze dla sportu i wiekszych mozliwosci - mysle ze z mojego 6750 jeszcze troche wycisne. IP35-E nie jest idealne wiec mysle ze mozna wybrac cos lepszego - w ogole sa jakies mobo na P35 calkowicie bez dual boota w sensownej cenie? Edytowane 18 Października 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...