Skocz do zawartości
Caleb

Mobo Pod S775 I 6750

Rekomendowane odpowiedzi

Chello, mam taki dylemat - Abiyt IP35-E troche mi sie juz znudzil i potrzebuje czegos odrobine lepszego :> Glownie zalezy mi na 100% i bezproblemowym fsb 500 bez koniecznosci podnoszenia wysoko napiec mobo bo akurat ten Abit przy 475 cos juz marudzi. Na celownik w zasadzie biore tylko plytki na P35 i wymyslilem ich kilka wiec poradzcie czy sa lepsze/warte zabawy i zmiany:

DFI Blood Iron P35 T2RL (faworyt)

MSI P35 Neo2 FiR

Asus P35 P5KR

Asus P35 P5KC (DDR2+DDR3)

Nie wiem jak sytuacja ma sie w tych mobo ze strapem, o ile w ogole cos takiego jeszcze ich dotyczy - wazne zeby 500 fsb lekko wchodzilo i sie nie grzala przy tym. Nienaganna obsluga Raid etc. mile widziana. Chetnie takze przyjme inne propozycje ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chello, mam taki dylemat - Abiyt IP35-E troche mi sie juz znudzil i potrzebuje czegos odrobine lepszego :> Glownie zalezy mi na 100% i bezproblemowym fsb 500 bez koniecznosci podnoszenia wysoko napiec mobo bo akurat ten Abit przy 475 cos juz marudzi. Na celownik w zasadzie biore tylko plytki na P35 i wymyslilem ich kilka wiec poradzcie czy sa lepsze/warte zabawy i zmiany:

DFI Blood Iron P35 T2RL (faworyt)

MSI P35 Neo2 FiR

Asus P35 P5KR

Asus P35 P5KC (DDR2+DDR3)

Nie wiem jak sytuacja ma sie w tych mobo ze strapem, o ile w ogole cos takiego jeszcze ich dotyczy - wazne zeby 500 fsb lekko wchodzilo i sie nie grzala przy tym. Nienaganna obsluga Raid etc. mile widziana. Chetnie takze przyjme inne propozycje ;]

Test Płyt pod C2D LGA775

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierzesz pod uwagę, że większość E6750/E6550 ma fsb wall poniżej 500Mhz?

Zmiana takze dla sportu i wiekszych mozliwosci - mysle ze z mojego 6750 jeszcze troche wycisne. IP35-E nie jest idealne wiec mysle ze mozna wybrac cos lepszego - w ogole sa jakies mobo na P35 calkowicie bez dual boota w sensownej cenie? Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi