Skocz do zawartości
Miguel707

512mb/1gb Ddr

Rekomendowane odpowiedzi

Z powodu tego, że nie mogę normalnie pograć z powodu zbyt małej ilości Ramu - 640MB - w STALKERA, bądź SEGĘ RALLY REVO - chcę dokupić ramu. Mam teraz kasę na większy upgrade (proc+mobo+ram), ale chcę zdobyć jeszcze więcej kasy i wymienić wszystko (proc, mobo, ram, grafa, zasilacz) w Grudniu-Styczniu. Teraz zaś na te 2-3 miesiące chcę dokupić ram do konfiguracji :

Sempron64 2600+@ 2,56GHZ

Gigabyte GA-K8NE s.754

640MB DDR266@320 (2x256+128 - nowy ram pojdzie na miejsce tej 128)

Palit 7600GS Sonic @ 585/1600

Chieftec GPS 350W

No więc chcę to kupić u siebie w mieście. Ramy mają być z TEJ oferty - sklep musi być w Białymstoku. Myślałem na Goodramami 512MB za 79 zł lub 1GB za 164 zł. Słyszałem jednak, że Goodramy nie lubią się z Gigabytami. Warto wtedy dokładać do Kingmaxów 512MB za 89 zł lub Patriotów 1GB za 180 zł ?

Ogólnie chodzi o to, czy brać 1GB, czy 512MB - co wystarczy do grania w nowe gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś koło godziny 13 kupiłem w sklepie w mieście Goodram 512MB DDR400 CL3 za 79 zł. Teraz mam 1GB pamięci - wcześniej miałem 640MB w układzie 2x256+128 i tą 512 dałem na miejsce 128. Szczerze mówiąc opadła mi szczena : STALKER : przy 640MB nie mogłem grać wogóle - nawet w 800x600 LOW. Teraz gram w 1152x864 i max detale z AA... Bez przycinek ;). Tak samo DIRT. Przy wyścigach z przeciwnikami nie ma spowolnień. A już chciałem robić upgrade całego kompa teraz, ale na tym co siedzę teraz mogę spokojnie grać ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi