Zawmen Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Witam Które pamięci z tych będą najlepsze :huh: PC6400 800MHz Patriot LLK CL4-225zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/23199 PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4-245zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/30714 PC6400 800MHz GeIL Ultra CL4-230zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/26593 KingMax DDR2 1066-270zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=KINGMAX+DDR2+1GB+106 Proszę o wskazanie które pamięci najlepsze będą pod AMD a które pod INTELA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 A ile mają zrobić, do jakiego procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawmen Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 W chwili obecnej do AMD x2 4000+ lub Intel 2140/2160 później do czegoś lepszego: Penryn lub Pheniam. Oba dwurdzeniowe. Quady odpadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Najlepsze chyba będą Patriot ... A może weź TwinMOS Twister ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawmen Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 A czy te KingMax DDR2 1066 nie będą najlepszym wyborem pod Intela??? Z tego co czytałem to liczy się prędkośc a nie CL i dotego tylko 1.8V(1.85) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Kingmaxy są dobre, ale ktoś na forum narzekał, że tych 1066 nie zobaczy za chorobę, bo na 2.1V nie idzie na tyle, a na 2.3V jest niestabilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hulk Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 1.Kingmax 2.OCZ 3. Patriot llk mierne Geil jeszcze bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Podlacze sie. Szukam czegos co mi zrobi 1000MHz CL5. Max kwota to 200zl. Myslalem o Kingmaxach 667MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hulk Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Takie rzeczy to możesz mieć tylko w erze więc zapomnij o pomysłach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Niby czemu? Zobacz sobie jak te kingmaxy sie kreca i wtedy wroc. Ja po prostu szukam jakiejs alternatywy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Podlacze sie. Szukam czegos co mi zrobi 1000MHz CL5. Max kwota to 200zl. Myslalem o Kingmaxach 667MHz...Szukaj kingston 1GB 667Mhz na elpidach ,sa za 89zł w apollo,powinny zrobic 1000Mhz CL5,ale musza byc na elpidach,a kingmax dosyc mocno sie grzeja,zreszta wszystko to low-end kostki i zadko która zrobi te 1000Mhz Edytowane 19 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Wiem, ze kingmaxy sie grzeja, ale podobno nic im sie nie dzieje - takie kosci :) Myslalem o tych kingstonach, ale jak to dokladnie jest z tymi elpidami? Jakie jest okolo oc? Kazda mi zrobi w granicach 950MHz cl5? No i jakie napiecia wytrzymuja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Wiem, ze kingmaxy sie grzeja, ale podobno nic im sie nie dzieje - takie kosci :) Myslalem o tych kingstonach, ale jak to dokladnie jest z tymi elpidami? Jakie jest okolo oc? Kazda mi zrobi w granicach 950MHz cl5? No i jakie napiecia wytrzymuja? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=226201&st=990 zobacz chocby ile zrobił na nich Fredek,tam tez jeszcze moje zdjecie jak rozpoznac elpide,wydaje mi sie ze wiekszosc kingstonów na elpidach smiga na 1000Mhz CL5 przy 2.1V-2.2V przy tym nie wiele sie grzejać.A co do napiec na stałe lepiej nie przekraczac 2.3V,według mnie Edytowane 19 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Wiem, ze kingmaxy sie grzeja, ale podobno nic im sie nie dzieje - takie kosci icon_smile3.gif Myslalem o tych kingstonach, ale jak to dokladnie jest z tymi elpidami? Jakie jest okolo oc? Kazda mi zrobi w granicach 950MHz cl5? No i jakie napiecia wytrzymuja? Przy 2v robią 950mhz ;] A może i 1,9-1,95 nie sprawdzałem :wink: 950mhz zrobią Ci bankowo, ba....nawet 1000mhz :-P Edytowane 19 Października 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 naxt przetestuje swoje, i jak sie dobrze beda krecic czyli 1GHz przy cl5 i 2.1v to wezme od niego :) .. A jak nie to pewnie tez od niego bo nie wiem gdzie indziej sa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Przy 2v robią 950mhz ;] A może i 1,9-1,95 nie sprawdzałem :wink: 950mhz zrobią Ci bankowo, ba....nawet 1000mhz :-Pmusisz tez zauwazyc ze ty kreciles jedna kostke przy dwóch moze byc juz troche trudniej.Oto co narazie osiagnełem przy 2.2V [/url] Edytowane 19 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) musisz tez zauwazyc ze ty kreciles jedna kostke przy dwóch moze byc juz troche trudniej.Oto co narazie osiagnełem przy 2.2V W dualu szły 1057mhz przy 2,3v :wink: Edytowane 19 Października 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) W dualu szły 1057mhz przy 2,3v :wink:ale czym testowales bo chyba nie 1M Super Pi ,u mnie tez w windowsie przy ponad 1000Mhz da sie normalnie pracowac ale nie przechodzi probki 32M. w połowie wywala bluscrena.Potestowalby na 2.3V ale nie chce meczyc pamieci :rolleyes: Edytowane 19 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Superpi 16M ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Hmm, to te 2.2v nie jest jeszcze tak zle.. Moze jak podbije napiecie do tych 2.3 lub nawet 2.4v to pojda wyzej.. @Freked, jaka jest bezpieczna granica na V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Musze zaznaczyc ze Trfc było ustawione na auto,przy recznym ustawieniu Trfc na troche wyższe wartosci pewnie spokojne zrobiły ponad 1000Mhz.Z tego co wiem 667Mhz pszypisane sa warosci 28,potestowałbym jak jest na 35 ale pamieci juz wymontowalem z komputera,ale jednak pszetestuje z ciekawosci Zrobiłem drugie podejscie,pszetestowałem kolejne dwie kostki i przekroczyłem 1GHz przy 2.2V :D [/url][/img] Nie kazda elpida tyle zrobi Edytowane 20 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Mam pytanie, mam pamieci i mobo jak w podpisie. Moglibyscie mi podac link do jakiegos watku o ustawianiu alpha timingow, bo chce przetestowac te pamieci, a na tym MSI ponoc ustawienie alpha timingow tez jest wazne. Poza tym czytalem, ze niektore timingi sa inne niz pokazuje to BIOS. Aktualnie puscilem pamieci na 1000MHz na 5-5-5-15-32-5-5-5-5 czy jakos tak [przy 2.1V-2.2V], ale nie znam sie na tych pozostalych, wiec nie wiem, bo czasem zmiana jednego taimingu na jakich dziwny nie lezy pamiecia albo kontrolerowi. Te pamieci sa prawdopodobnie na 99% na Elpidach, tylko niestety TwinMOS tak specialnie przykleil plomby, zeby nie dalo sie zdjac radiatora, w dodatku plomby sa nacinane, zeby zostaly uszkodzone po sciagnieciu.... :/ Wiec 100% pewnosci nie ma jednak we wszystkich mozliwych miejscach czytalem ze sa to Elpidy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 @Freked, jaka jest bezpieczna granica na V ? 2,3v bez nawiewu wytrzymywały spokojnie ;] 2,4v z nawiewem również na loozie, i przy tym tylko lekko ciepłe były :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawmen Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 czy pamieci Patriota beda chodzi Command Rate (CR)1T czy tylko 2T na ga-m56s-s3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...