Humavit Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Chciałbym kupić dysk lecz nie wiem jaki mogę. Posiadam nienajnowszą płyte główną Asus P4P800-VM.Chciałbym aby dysk był cichy o pojemności powyżej 100GB (im więcej tym lepiej :) ). Cena do 200 złotych. Prosze o pomoc w wyborze gdyż nie mam pojęcia co moge kupić - ata, sata, tratatattaaa. Z góry dziękuję z poświecenie czasu takiemu laikowi jak ja. :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 masz ata i sata możesz wybierać KLIK 250GB to delikatnie powyżej 200pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humavit Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) A który z tych dostępnych na rynku jest cichy? Może jeszcze macie jakies alternatywne propozycje? Zachęcam do dzielenia się nimi ze mną. forest kila zbila - dzieki za odpowiedź :wink: pzdr Edytowane 23 Października 2007 przez Humavit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 A ja zachęcam do czytania forum, w prawie każdym topicu jest podkreślane jakie dyski są najcichsze, znalezienie to dosłownie 1min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humavit Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Czy obojętne jest przy mojej mobo jaki bedzie interfejs SERIAL ATA/150 lub SERIAL ATA/300? A ja zachęcam do czytania forum, w prawie każdym topicu jest podkreślane jakie dyski są najcichsze, znalezienie to dosłownie 1min. Nie szkoda ci czasu na pisanie tak "odkrywczych" odpowiedzi? Edytowane 24 Października 2007 przez Humavit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Nie szkoda, a odpowiedzi nie podaje specjalnie żeby zachęcić cię do szukania, bo zadajesz naprawdę elementarne pytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humavit Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Nie szkoda, a odpowiedzi nie podaje specjalnie żeby zachęcić cię do szukania, bo zadajesz naprawdę elementarne pytania. Jeśli pytanie o wybór dysku jest dla Ciebie elemetarne to szczerze gratuluje wiedzy w tym zakresie. Szkoda tylko, że nie chcesz się tą wiedzą podzielić z innymi. Tak to już jest na tym świecie, że nikt geniuszem sie nie rodzi a i uczeni z nieba nie spadają. To co dla Ciebie jest elemtarnym pytaniem dla mnie jest kwestią tylko i wyłącznie dokonania trafnego wyboru przy kupnie podzespołu. I vice versa - napewno znalazłaby się niejedna dziedzina, którą ja się dogłębniej interesuje niż ty. To tak jakbym chciał kupić opony do samochodu które by były ciche podczas toczenia ale najpierw musiał zgłębić tajniki wszystkich oznaczeń na oponach, poznać techologie produkcji i historię powstania i ewolucji. Nie, moge zadzwonić do serwisu a pan przez telefon mi powie jakie opony bedą ciche bez wchodzenia w szczegóły i patrzenia na mnie z góry tylko dlatego, że ON WIE A JA NIE. dzięki za (nie)otrzymaną pomoc, nie czekam na riposte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Tematow "jaki dysk kupic" jest w tym dziale zatrzesienie, nawet nie trzeba szukajki odpalac. Z punktu widzenia tego dzialu jest to elementarne pytanie, bo odpowiedz mozna znalezc w ciagu minuty, moze dwoch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...