Dr@GuN Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 mam pytanie bo mam do wyboru 2 płyty abit bx-133 jakiś ecs p6bap-a+ czy w ktorej kolwiek z tych płyt da rade odpalić pamięci reginestred (ecc) ? takie pamięci generalnie są sporo tańsze :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Tutaj napisali, że BX133 obsługuje ECC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Hmm.. Myślę, że da radę uruchomić. Spójrz do manuala. Ja wiem że na takich "pospolitych" płytach opartych o VIA KT133/KT133A nawet ruszały więc nie powinno być problemów. Tylko że generalnie jest to pamięć serwerowa - teoretycznie szybsza (pamięci ECC pomimo tego, że posiadały funkcję korekcji błędów, miały też często krótszy czas dostępu oraz rozszerzone wyprowadzenie sekwencji danych [EDO]) - ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 loooknijcie na to http://allegro.pl/item257537068_pamiec_dim...mowe_od_ss.html tu pamięci w cenie 2x mniejszych mam...nie wiem czy warto ryzykować, niby pisze że na zwykłych płytach nie rusza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 To są pamięci REGISTRED ECC, nie zwykłe ECC. W takim razie musisz zajrzeć do manuala płyty i zobaczyć, czy Twoja płyta takie pamięci będzie obsługiwać. Wątpię w to - ale zawsze możesz sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 reginestred (ecc) przecie napisałem.... Wątpię w to - ale zawsze możesz sprawdzić.no właśnie w manualu nic nie ma o tym :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 przecie napisałem....Fakt, nie zauważyłem. Ale napisałeś to tak, jakby ECC znaczyło to samo co REGISTRED. Tymczasem ECC to "Error Correction Code", czyli funkcja kodu korekcji błędów - natomiast "Registred" to już zupełnie inna bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...