Skocz do zawartości
Adam_TVS

Dostałem Inną Kartę Niż Zamówiłem, Lepszą?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Właśnie otwarłem paczkę z Agito.pl i nieco się zdziwiłem. Zamiast zamówionej przeze mnie karty Powercolor X1950Pro EXTREME z chłodzeniem accelero x2 dostałem wersję Silent z jednym, wielkim radiatorem. Sądzicie, że pownienem z tego powodu wymienić tą kartę na wersję jaką chciałem, czy nie ma żadnej różnicy w wydajności. Ta ma obniżone taktowanie z 600/1400 na 575/1380, ale czy nie różni się niczym innym dodatkowo? Może nie wychodzi w wydajności tak dobrze jak wersja z accelero x2?

Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na twoim miejscy bym ich za przeproszeniem zje*bal za niedostarczenie dokladnie tego co zamowiles jesli to co dostales rzeczywiscie nie pokrywa sie z rachunkiem/faktura.

co do wersji to nie mam pojecia ale mam powercolora z accelero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy poza taktowaniem nie ma obnizonego np napiecia. Sam wielki radiator teoretycznie moze sie niezle sprawdzic jezeli jeszcze na niego czyms dmuchniesz ;)

Ja bym dal jakis nawiew i sprawdzil jak sie kreci :]

Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho dostałeś lepszą kartę niż zamawiałeś. Z tego co piszesz to masz Accelero S2 jako chłodzenie. z testów przeprowadzonych przez ChrisaG na Tune U PC wynika, że chłodzenie jest bardzo wydajne http://tuneupc.bnx.pl/readarticle.php?article_id=25 a z małym nawiewem z 12cm@5V bez problemu da sobie radę

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Po pewnych przejściach z nowymi bebechami (spalił się Chieftec 450W) wracam do gry. Chłodzenie wydaje się byc bardzo sympatyczne, tak więc reklamacji raczej nie zgłoszę:) Nie grzeje się jakoś przesadnie, ale i tak dam ma to nawiew i puszczę zegary trochę wyżej. Ale naprawdę jest to potężne:)

Przetestowałem nieco tą kartę i bez podkręcania niczego (E2180) w 3DMarku03 mam około 15k, po podkręceniu procesora na 2,8 mam 16,5k. W 3DMarku05 bez podkręcania 10k. Po podkręceniu nie sprawdzałem. Wersja 06 się ściąga. Wyniki są w normie czy za niskie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi