LenY Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 witam. http://download.fujitsu-siemens.com/quicks...SearchFor=P5SD1 otoz tez chce zmienic bios'a na tej plycie sciagam tego biosa ze strony podanej wyzej, i jak juz sciagne i rozpakuje to archiwum tgo niestety nic w nim nie ma. a jak nagram na plyte jako obraz i chce juz zmienic biosa to pokazuje sie brak jakiegos tam pliku co zrobic?;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 hmm wgranie biosu do plyt fs to w sumie zadna filozofia , nagrywasz obraz na cd, bootujesz z cdromu i z 2 razy klikasz enter sporbuj sciagnac inna wersje biosu moze ta ktora sciagnales ma blad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Autor rozpakowal plik iso zamiast nagrac na cd ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LenY Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 chyba zle mnie zrozumiales Kolobos ;d ja nagralem ten plik jako obraz na plyte lecz to nic nie daje bo jak wkladam do kompa i chce wgrac biosa to pisze ze na tyj wlasnie plycie nie ma jakiegos pliku w tym tkwi problem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Podaj nazwe tego pliku lub lepiej cala tresc bledu. Edytowane 20 Października 2007 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LenY Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 A wiec tak to wyskakuje gdy uruchomie komputer i nie idzie dalej tylko chce plyte : Boot Block Compatible Version Ver.002 EL-Flash starting Bios update... BIOS ktory ma tutaj by wgrywany jest na tej stronie : http://download.fujitsu-siemens.com/Downlo...FD-63F4A06FB814 Lecz caly problem tkwi w tym ze jak sciagne tego biosa i nagram go na plyte jako obraz to nic na niej nie ma! Po wlozeniu jej do komputera odczytuje ja i jest napisane ze na plycie brakuje pliku P5SD1FMF.ROM. Z gory dziekuje za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Co Ty w ogole robisz? Nie mogles tego wszystkiego napisac juz w pierwszym poscie? Trzeba z Ciebie wyduszac na sile informacje? Wlacza sie bootblock i chce zapewne oryginalna plyte ze sterownikami na ktorej jest plik P5SD1FMF.ROM. Na plycie ktora pobrales oczywiscie tego pliku nie ma. Masz ustawic w biosie bootowanie na cd i uruchomic z tego plyty komputer, a nie wlaczac Ez-Flash. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LenY Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Hmmm... a więc tak ja nie mam mozliwosci ustawienia bootowania to po 1. EL - Flash wlacza sie sam automatycznie jak wlaczam kompa to sa tylko te komunikaty i tyle z cd od plyty glownej sprobuje jutro zobaczymy co z tego bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Sciagnij sobie to iso, uzyj isobusera, wypakuj plik ima z iso, nastepnie plik img otworz i wypakuj z niego plik rom, zmien mu nazwe na P5SD1FMF.ROM, nagraj na plyte i uruchom z niej komputer, wtedy sie wgra samo. Na przyszlosc pisz wszystko w pierwszym poscie (ze bios jest zepsuty i wlacza sie tylko bootblock + komunikat). Trzeba bylo tylu postow zeby w koncu wymusic na Tobie podanie podstawowych informacji. Edytowane 21 Października 2007 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LenY Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Sciagnalem uzylem isobustera i nie wypakowalem pliku ima z iso. dlaczego? poniewaz w tym iso ktore sciagam nic nie ma ;/ w tym jest caly problem. moze sciagnij tez to iso i sprobuj u siebie ale u mnie na kompie nic nie ma jak rozpakuje to iso to jest pusty folder! ;/ sprawdzalem tez u brata na kompie i tez ma pusty folder ;/ pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Oczywiscie, ze sciagnalem i wypakowalem. Tutaj masz wypakowany plik ze zmieniona nazwa i skoncz juz nudzic: http://rapidshare.com/files/64085114/P5SD1FMF.ROM.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LenY Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Dzieki Ci zaraz sporbuje. Ale ja serio po rozpakowaniu tego archiwum na dysku nie miaelm w folderze zadnego pliku, nie wiem dlaczego tak jest i dzieki ci za umieszczenie tego pliku na rapidzie ;))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Tego pliku sie nie rozpakowuje, plyta jest bootowalna i trzeba najpierw wypakowac z niej obraz bootowalnej dyskietki. Otwierasz plik iso (FSC_BIOSUPDATE....ISO) w programie IsoBuster, klikasz na Bootable CD, nastepnie prawym przyciskiem myszy na na Arnes Boot Record.img i Extract. Wypakowany plik Arnes Boot Record.img otwierasz np. w WinImage i wypakowujesz z niego plik rom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LenY Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) Nagralem tamten plik ktory wrzuciles na rapida na plytke wlozylem do kompa i wszystko ok zrobilo sie automatycznie, komp sie zresetowal i teraz wyskakuje to samo : Boot Block Compatible Version Ver.003(wtedy byla 002) EL-Flash starting Bios update... Czyli prosi mnie o nastepna wersje biosa ale nigdzie go nie ma. Co teraz? Edytowane 21 Października 2007 przez LenY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) Nie prosi Cie o nastepna tylko masz cos uszkodzone i mimo wgrania biosu dalej jest z nim problem. Idz do serwisu lub kup na allegro usluge programowania biosu i wgraj bios programatorem (albo tez wgraj na innej plycie o ile masz jakas z taka sama podstawka). Jezeli to nie pomoze to zapewne masz cos uszkodzone co powoduje zepsucie biosu (np. wadliwy ram, karte graficzna, podkrecony procesor itp). Edytowane 21 Października 2007 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LenY Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Procek jest nowy nie podkrecany. hmmm coz jutro musze isc do serwisu i zapytac czy da rade wymienic karte graficzna bo wydaje mi sie ze to wlasnie przez nia jest caly ten problem. dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remis Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Procek jest nowy nie podkrecany. hmmm coz jutro musze isc do serwisu i zapytac czy da rade wymienic karte graficzna bo wydaje mi sie ze to wlasnie przez nia jest caly ten problem. dzieki za pomoc Witam, wiem że to stary temat, ale mam dokładnie ten sam problem, powymieniałem już wszystko na tej płycie i dalej to samo, ciekawi mnie czy Tobie po wymianie karty coś poszło dalej. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...