pietach Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Jeszcze pewnie zapuszczacie te wentyle na 5VA po co? Ja podpiąłem Acutake 120 w miejsce gdzie był oryginalny wentylator co dało mi to że nadal mam regulacje obrotowów w zależności od temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Bubu:. Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Hmm juz mialem brac ten wentylek do swojego Chieftec'a iiiii teraz juz sam nie wiem :/ Czy do modelu CFT-560-A12C bedzie ok ?? Zasilacz ciągnie q6600 gf8600 i jakies tam glupoty jeszcze i przy max ociazeniu dźwięk jego wentyla poprostu mnie dobija :/ Ten acutake bedzie dobry czy moze zainwestowac w cos innego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 jeżeli podłączysz pod te same kabelki i zasilacz będzie sam regulował prędkość to myślę że da rade ... tak jak zrobił to "pietach", ja jak i wielu użytkowników ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Te Szefy robi Delta, wiec gwarantuje Ci, ze nikt tam nic nie oszczedzal :)No nie wiem... Kolega @seb_x ma Pentiuma D presler, Asusa P5B, 2GB Kingmaxów i 73gt galaxy i zasilacz mu podaje napięcie 11.05V na linii 12V, sprawdzane 3 miernikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ta.. 11V jest;D, Komp bootuje, nie resetuje sie, wszystko podkrecone. Poprostu jakos dziala.. a prawda jest taka ze te chieftece robi delta..;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 A po co? Ja podpiąłem Acutake 120 w miejsce gdzie był oryginalny wentylator co dało mi to że nadal mam regulacje obrotowów w zależności od temperatury. Dokładnie zrobiłem tak samo. Dodatkowo za podpowiedzią Kolegi pietach żółty kabel (patrz zdjęcie w mojej poprzedniej wypowiedzi) podłączony jest do płyty, ażeby odczytać obroty wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Dodatkowo za podpowiedzią Kolegi pietach żółty kabel (patrz zdjęcie w mojej poprzedniej wypowiedzi) podłączony jest do płyty, ażeby odczytać obroty wentyla. no właśnie- mi sie nie chciało tak robić - to powiedz z jaką prędkościa kręci sie ten wentyl jak komp jest na luzie i po dłuższym stressie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) no właśnie- mi sie nie chciało tak robić - to powiedz z jaką prędkościa kręci sie ten wentyl jak komp jest na luzie i po dłuższym stressie ?Jak włączam PC-ta to jest 450-500 RPM, przy dłuższej pracy 800-900 RPM. Nie oglądałem jeszcze ile jest jak syn gra na PC-cie. Konfiguracja mojego sprzętu w podpisie. Maksymalnie przy grach było 1100 RPM. Edytowane 17 Grudnia 2007 przez Maryś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funky Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 zamowilem 6 wentyli 5 grudnia, tego samego dnia zrobilem przelew bankowy, 12 grudnia dostalem maila ze status zamowienia zmienia sie na uwaga "wyslane" do dzisiejszego dnia nic niedostalem, normalnie parodia a najlepsze ze zaplacilem za dostawe kurierska 21zl :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 nie przejmuj się ;) ja przelałem 4.12 i dzis tez dostałem maila że wysłane :D (17.12) hurrra! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 u mnie tez na email pszyszlo że wysłane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funky Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 dzisiaj byl gosc z dhl z paczka i powiedzial ze strasznie zawaleni sa, gora paczek lezy i ze nie ma kto rozwozic i ze opoznienie conajmniej 5cio dniowe jest z winy dhl, wiec niemozna zwalac wszystkiego na sklep tak na marginesie czekam jeszcze na 2 przesylki (z innych sklepow) przeslane poczta, mam nadzieje ze wogole dojda :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) No i przyszły 3 wentyle ;P Zrobilem prowizorke jednego zawiesilem z tyłu budy i ... stopy mi marzną ;) temperatura na dysku spadła mi o jakies 7,8 stopni :D. Ps: mam takie lamerskie pytanie bo otwory montażowe w acutaku nie są nagwintowane, a w załączeniu są śruby...których nie mogę wkręcić bo nie ma gwintu :D mam to na siłe wkręcić? tym samym nagwintować :P? Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ps: mam takie lamerskie pytanie bo otwory montażowe w acutaku nie są nagwintowane, a w załączeniu są śruby...których nie mogę wkręcić bo nie ma gwintu :D mam to na siłe wkręcić? tym samym nagwintować :P?dokladnie ... wręcając zrobisz gwint... tylko postaraj się prosto wkrecac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 dzięki za podpowiedz. zrobione :) pierwszy wentyl zamontowany! Najpierw węższym wkrętem nagwintowałem, a potem już właściwą śrubą poszerzyłem. Siedzi solidnie jak skała :) Jeszcze dwa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 daj później wynik ile spadła temp po zamontowaniu wszystkich .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 daj później wynik ile spadła temp po zamontowaniu wszystkich .... to nie nastąpi gdyż z ciekawosci wpakowałem jedną sztukę do starego kompa, natomiast jutro zamierzam złożyć nowego kompa z siga no i porównania już nie bede miał ;) ale podam wyniki temp. w nowym jak uda mi sie zmontować wszystko jutro (3 wentyle 120/120 - 1 przód, 1 tył no i może jeden wyciągający nad geforcem :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 no i komp złożony :) temperatura dysku - seagate - 29 stopni. Dałem go bezpośrednio za przednim acutakiem wiec powietrze bezposrednio go owiewa. Mysle ze temperaturka super, no i ciszaaaaaa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Na freezera lepiej 120 mm czy 92mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Dzięki A może ktoś porównać papsta 92mm z acutakiem? Pod względem wydajności na 5v i 7v. Aktualnie mam na freezerze papsta, a on praktycznie nie wieje... Jak ktoś ma możliwość to będę bardzo wdzięczny;) Edytowane 23 Grudnia 2007 przez eyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 dluuuuuuugo zaplacilem po 10 dniach wyslana , nie palilo mi sie ale dostalem info ze wyslane bedzie na pewno na pewno we srode a bylo w poniedzialek , poleconym , nie ladnie , nie ladnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Nie chce sobie robić reklamy kosztem milansa, ale jak ktoś nie chce czekać po 2 tygodnie to ja po nowym roku będe mieć paczkę od dystrybutora między innymi z acuteke. Możecie mi orientacyjnie powiedzieć jakie wentyle są najbardziej poszukiwane 120, 92 czy 80mm? Wolicie tańsze ale strandardowe czy dopłacić ok 3.5 zł za wersje z oplotem na kablu? Oczywiście wentyle będa z papierami, mogę wystawić f-ry vat, ceny będa zbliżone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Najbardziej popularne to 120mm, mi by się przydały jeszcze 2 ale w everonie nie kupie dlatego narazie poczekam. Ja jestem chętny na 2 z oplotem na kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ok z wpłatami kasy itp poczkam aż będę miał je na stanie. Już mam odłozonych cześć co została dystrybutorowi- z oplotem 120mm jest 10 sztuk zaklepanych dla mnie wieć na pewno starczy dla ciebie jak by co :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) Właśnie zamówiłem sobie 4 wentylatorki ;)) W modecomie z mojego podpisu jest gniazdo od wentyla czy kable są wlutowane? Wiem, jestem leniwy, ale nie chce mi się rozbierać całego kompa teraz ;) Edytowane 25 Grudnia 2007 przez eyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 ja mam co prawda mc350 ale to chyba to samo, i są wlutowane niestety :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) no to więcej roboty będzie ;) Edytowane 25 Grudnia 2007 przez eyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) witam Jesli ktoś nadal zainteresowany to odebrałem własnie przesyłkę kurierską m. inn z acutake rozmiary 80 , 92, 120 non pro oraz wersja pro- szczegóły na pm, gg albo w dziale giełda http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=254021 Edytowane 3 Stycznia 2008 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) Właśnie popsułem nieopatrznie swojego Fandera w Szefku. Ahhh... Obecnie wsadziłem przejściowo Arctica, ale przy pierwszym przypływie gotówki sprawie sobie te wentylki 2x120. Jeden w Szefka tak jak Maryś ma zrobione i jeden na boczną ścianę. Myślę, że spiszą się dobrze. P.S. Co do tych "złych proroków" wróżących palenie się Szefa z tymi wentylami to powiem tylko, że znajomy ma w swoim bodaj Arctica 800RPM od roku i jak narazie nic mu się tam nie pali a powietrze wywiewane na zewnątrz ma podobną temp. jak miało. Podstawa to mieć dobrze wentylowaną budę. Edytowane 3 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...