Kuroslaw Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Lepiej brać zwykłe czy PRO??? Bo z tego co czytam to bardziej na głośność narzekają właściciele wersji PRO. A i czy one mogą pracować poziomio?? Po jakim czasie mogą się w takim położeniu zużyć?? Te Acutake standardowo pracują na 12V jak podłączy się je prosto do płyty głównej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtriX Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 1. To zalezy czy potrzebujesz podkladke i oplot na kablu. Wersja bez PRO ma takie male gumki na srubki. 2. Krecic sie beda 3. Kup, sprawdz i napisz pozniej 4. Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) Lepiej brać zwykłe czy PRO??? Bo z tego co czytam to bardziej na głośność narzekają właściciele wersji PRO. A i czy one mogą pracować poziomio?? Po jakim czasie mogą się w takim położeniu zużyć?? Te Acutake standardowo pracują na 12V jak podłączy się je prosto do płyty głównej?? Coś z tą głośnością pro vs. no pro, jest jednak. Składałem kumplowi kompa i kupiłem pro i zwykłego i okazało się że podpięte pod mobo (testowałem na tym samym wyjściu zasilania) maja różne rpm i głośność. Jak ten bez pro miał okolice 1000 rpm i było cicho to pro miał już ponad 1400 rpm a i poziom dB wkurzał i jest nie dopuszczalny. (( Dałem na 5V cisza ale wydajność lipna)).Tak więc teraz tylko non pro zakładam i prosto pod mobo i jest git. W non pro fakt nie ma podkładki gumowej, ale te 4 gumki pod śrubki spokojnie wystarczają a i brak oplotu ale kabelki są razem jak w taśmie więc i tak jest estetycznie. A mi ten oplot pro nie przypadł do gustu jakiś łamliwy i sztywny jest. Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Acutake nada sie na fanswapa do zasilacza? Napisali mi, ze przez lozyska nie lubi pracy w poziomie, ale czy to prawda? Nie bede wydawal 50zl na wentyl do zasilacza za ktory nawet tyle nie dalem. Zasilacz i tak mam w planie kiedys zmienic, ale narazie ladnie chodzi i Fortron nie jest najgorszy wiec trzeba go tylko wyciszyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Coś z tą głośnością pro vs. no pro, jest jednak. Składałem kumplowi kompa i kupiłem pro i zwykłego i okazało się że podpięte pod mobo (testowałem na tym samym wyjściu zasilania) maja różne rpm i głośność. Jak ten bez pro miał okolice 1000 rpm i było cicho to pro miał już ponad 1400 rpm a i poziom dB wkurzał i jest nie dopuszczalny. (( Dałem na 5V cisza ale wydajność lipna)).Tak więc teraz tylko non pro zakładam i prosto pod mobo i jest git. W non pro fakt nie ma podkładki gumowej, ale te 4 gumki pod śrubki spokojnie wystarczają a i brak oplotu ale kabelki są razem jak w taśmie więc i tak jest estetycznie. A mi ten oplot pro nie przypadł do gustu jakiś łamliwy i sztywny jest.Chyba piszesz o Fan 120 i Fan 120 Pro PWM kolego. Wentylator wkładan do pudełka w wersji non-ro i Pro, to to samo urządzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Orientuje się ktoś, czy poleci Acutake 120 PWM na 6V? Chodzi mi o linie zasilania, a nie o sygnał PWM. Pytam, bo chcę puścić 2 takie na karcie graficznej szeregowo i to ma być zasilane ze zlącza na wentylator, które ma 12V (zresztą chyba jak każde). Aha, czy ilość RPM skaluje się liniowo wraz z napięciem? Tzn. jak na 12V jest powiedzmy 1500prm, to na 6V będzie 750? Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez matas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Orientuje się ktoś, czy poleci Acutake 120 PWM na 6V? Chodzi mi o linie zasilania, a nie o sygnał PWM. Pytam, bo chcę puścić 2 takie na karcie graficznej szeregowo i to ma być zasilane ze zlącza na wentylator, które ma 12V (zresztą chyba jak każde). Aha, czy ilość RPM skaluje się liniowo wraz z napięciem? Tzn. jak na 12V jest powiedzmy 1500prm, to na 6V będzie 750? Jak pamiętam to skaluje się nieliniowo. Co do pracy na 6 v nie będzie problemu, ja ostatnio we wszystkie zestawy klientów ładuje te białaski i stwierdzam, że na 12v są owszem wydajne ale głośne, na 5v owszem cichuteńko ale przepływ mizerny ledwo rusza powietrze więc stosuje kompromis 7 v i jest idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) panowie co bedzie lepszym rozwiązaniem.? Fander FX-120 czy Acutake czy NOISEBLOCKER?? Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Bazyss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zależy w jakiej roli je widzisz. Na pewno możesz odrzucić z miejsca Acutake, bo to zupełnie inna kategoria jakościowa niż Noiseblocker i Fander. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zależy w jakiej roli je widzisz. Na pewno możesz odrzucić z miejsca Acutake, bo to zupełnie inna kategoria jakościowa niż Noiseblocker i Fander. Pozdrawiam mam jdnego Fander-a na Grafie puszczonego na min. i jest spko. ale chciałbym wymienić reszte wyntylków i nie wiem na co sie decydowac. czy leciec dalej w Fanderki czy cos innego lepszego?? (CISZA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Fander, Noiseblocker, Noctua, Scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 A to co za cudaki: http://www.allegro.pl/item427758981_airen_...4_9_dba_fv.html jakieś odpowiedniki acutake tylko w wersji czerwonej ?, i jak sie ma do acutake 9 cm wentyl od AC wersja: http://www.allegro.pl/item428945663_arctic...wosc_gw_fv.html chodzi o db i wydajność . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Panowie nie kupujcie wersji pwm przynajmniej 120mm cos jest jednak na 100% nie tak z nimi mam kupilem i mi tez wydaje taki swiergot jak swierszcze w nocy :/ zakupilem s-flex 1200 trudno nie ma pwm ale juz jakis porzadny niech bedzie wentyl na procesorze ;) aha dodam ze mam oprocz tego 2 akutake 120mm pro ale juz normalna wersja nie pwm i sa cichutkie Edytowane 12 Września 2008 przez hanti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejP4 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 zgadzam się z hanti - mój ACUTAKE 120mm pwm też piszczy nie do wytrzymania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 wow musze powiedziec ze miedzy takim markowym drogim wentylatorem to jest roznica, dzis przyszedl ten s-flex 1200 niedosc ze cichszy to tempy spadly o 3 stopnie na procku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 http://www.allegro.pl/item440226641_airen_...4_9_dba_fv.html I w dobrej cenie miałem 4 sztuki, generalnie to klon acutaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroziu Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 A ja kupiłem wersję 120 PRO PWM i jestem niezadowolony. Wentylator przy 1350 jest wyraźnie słyszalny, ale co gorsze nie działa w ogóle PWM i nie daje się wentylatorem sterować programowo. Ogólnie lipa. Chyba skończy się na drugim Fanderze na procka i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Wiadomo, że lepszym rozwiązaniem jest coś markowego... Moje 12 (dwie) zaczęły terkotać - nawet tego samego dnia -_- Teraz już nie będę się szczypał, tylko dołożę i kupie coś normalnego. Bo jak mam wymieniać takie terkotki co kilka miesięcy, gdzie noiseblockery chodzą mi już prawie 2 rok, to raczej kiepski biznes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Zapuscilem 120 non pro na 12v i jest dosc glosna... Slysze ja z 5m, a sluch mam nie za dobry (przebyte kiedys zapalenie ucha) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 A widziałeś cichego wentyla do 30zł na 12v ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Wyedytowalem pierwszy post. Jest wiele nowych modeli. Dalsze edycje w planach. Edytowane 27 Września 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mako222 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) ja posiadam qolteca 1700rpm. Jest bardzo cichy i wydajny:) a cena również przystępna Edytowane 27 Września 2008 przez mako222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Co lepiej acutake 92mm czy revoltec 92 @ 2000rpm zamiast zużytego rocznego quolteca 1600rpm? I czy acutake 80mm wystarczy do chłodzenia dysku twardego? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Wyedytowalem pierwszy post. Jest wiele nowych modeli. Dalsze edycje w planach.30mm :lol2: :lol2: A wiadomo, kiedy LED będzie w sklepach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 30mm :lol2: :lol2: A wiadomo, kiedy LED będzie w sklepach? Juz jest ;) Link przy nazwach modeli w pierwszym poscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Pytanie techniczne: którą stroną wciągane jest powietrze w wentylatorach Acutake 80Pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Wieje w stronę stelaży wirnika a wciąga od "gołej strony" zresztą jak każdy wentyl :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 (edytowane) Jaki wentyl 140mm do 25zł ?, chce wymienić wentyl w moim zasilaczu huntkey HK350AP bo ten standardowy to najgłośniejsza rzecz teraz w moim kompie. Czy może starczy jakiś 120mm? taki np acutake 120 za 13zł mam taki na grafie i jest git. Edytowane 17 Października 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Te 140mm Acutake bardzo kulturalnie sie zachowuja. A co do 120mm to nie wiem jak go zamontujesz do zasilki, ale u mnie sie spisuje dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Pytanie techniczne: którą stroną wciągane jest powietrze w wentylatorach Acutake 80Pro? z boku (na bocznej krawedzi ) każdego wentylatora masz strzałkę pokazującą kierunek powietrza a takze kierunek obrotów (jako drugą strzałę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...