Skocz do zawartości
ddmar

Update Windowsa 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie pytam tak dla upewnienia się, ale zawsze. W mojej starej podstawówce wystąpił taki problem, że chcieli zorganizować konkurs Bobra do którego trzeba Acrobat Reader'a 7.0.5 PL. Jest 10 PC na których jest Win XP Pro, kilka staroci które nie są potrzebne oraz jeden (A XP 2k+) do którego nie ma licencji na żaden os, ale mają BOXa do Win 2k więc takowy został tam zainstalowany. Jest to wersja bez żadnych SP itp. a instalka Acrobata drze się aby zainstalować SP2 do Win 2k, przy okazji można zainstalować wszystko co dotychczas wysło ;)

Sciągnąłem:

WinSPatcher_2000_2.3 (najnowszy jaki był)

w2ksp4_pl (SP4 + jakieś poprawki)

Windows2000-KB891861-v2-x86-PLK (najnowsza paczka poprawek jaką znalazłem na supporcie M$)

AutoPatcher_2000_Polish_Aug2007_Full_(www.programs.pl) (też najnowszy)

Mam zamiar instalować to po kolei, jeśłi coś już będzie to drugi raz się przecież nie zainstaluje no nie?:) I w tym momencie mam pytanie - czy w SP4 zawierają się już SP1,2 i 3? Czy jeśli zainstaluje to wszystko to nie powinny się już pluć programy o SP2? Wybaczcie za lamerskie pytania ale ja na poważnie komputerami zacząłem się zajmować od XP i nie wiem jak to jest w poprzednich wersjach.

PS. Jeśli znacie jeszcze jakieś dobre paczki update'ów dla 2k to piszcie :)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SP zawsze zawiera wszystkie poprzednie SP.

Autopatcher jest nieaktualny.

KB891861 jest w WinSPatcherze(Pakiet zbiorczy aktualizacji 1 dla systemu Windows 2000 z dodatkiem Service Pack 4).

I polecam sprawdzenie dzialania plikow i zapisu wyników z bobra przed konkursem, bo jak był puszczony testowo to było z tym duzo problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj albo WinSpatcher albo Autopatcher. Obu naraz nie ma sensu instalować. Ale najpierw SP4 ofkors.

I w tym momencie mam pytanie - czy w SP4 zawierają się już SP1,2 i 3?

Tak.

Czy jeśli zainstaluje to wszystko to nie powinny się już pluć programy o SP2?

Nie powinny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi