arasnet Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Witam. Ostatnio kupiłem nagrywarke LG GSA-H54L. Miałem wcześniej LG 4163B miała problem z DVD+R DL (Philips, Esperanza) odrazu wyskakiwał błąd zapisu w DAO. Więc pomyslałem ze jest zepsuta. Kupiłem nową. Wkładam DVD+R DL Philipsa wrzuciłem w nero pliczek 7.5 GB pod koniec wyskakuje błąd.W Alcohol 120% też Co robić..?????? Foto Nero 7.7.5.1 Program nagrywa płyte pierwszą warstwe pózniej drugą a na konic błąd Edytowane 19 Października 2007 przez arasnet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niko442 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Odświeżam topic, ponieważ mam podobny problem. Nie mogę nagrać płytki DVD w programie Nero, bo zaraz po rozpoczęciu wypalania wyskakuje błąd "nie można zakończyć w trybie DAO". Dodam, że do niedawna nie miałem takiego problemu, mimo że nagrywam cały czas na takich samych płytkach (TDK DVD+R), używam tej samej nagrywarki (NEC ND-3540A) i tego samego Nero (wersja 6.6.0.3). Ma ktoś radę jak pozbyć się tego problemu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Wcześniej miałem model h44 no i padł... Wymienili mi na h54 i było do czasu OK. Później miałem problem z nagrywaniem DVD w róznych programach a nagrywam praktycznie tylko na Verbatimach czyli na dobrych nośnikach. Jak LG jednak nagrał to nie dało się później odczytać - system widział pusty nośnik (co ciekawe na wirtualnym systemie widać było wszystko). Spróbuj CDBurnerXP 4.0 bo na nim mi jednak nagrywa bez problemu. Dziwne te nowe LG... padają strasznie - znajomemu po tygodniu zdechł. Następny będzie poczciwy i niezawodny a opluwany w necie LiteOn <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 DVD+R DL - z tymi płytami radzą sobie nieliczne napędy, było przerabiane już na forum, pisałem o tym kilkanaście razy. Często te płytki sypią błędem, czy to na nagrywarkach LG/Lite-ona/Nec'a/Pioneer'a itp. Najlepszą metodą jest dzielenie pliku win rar'em na 2 części bez kompresji i nagranie na 2 płytkach DVD+(-)R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...