Skocz do zawartości
arasnet

Lg Gsa-h54l Problem Z Dvd+r Dl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio kupiłem nagrywarke LG GSA-H54L.

Miałem wcześniej LG 4163B miała problem z DVD+R DL (Philips, Esperanza) odrazu wyskakiwał błąd zapisu w DAO.

Więc pomyslałem ze jest zepsuta. Kupiłem nową. Wkładam DVD+R DL Philipsa wrzuciłem w nero pliczek 7.5 GB pod koniec wyskakuje błąd.W Alcohol 120% też Co robić..??????

Foto Nero 7.7.5.1

Program nagrywa płyte pierwszą warstwe pózniej drugą a na konic błąd

Dołączona grafika

Edytowane przez arasnet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam topic, ponieważ mam podobny problem. Nie mogę nagrać płytki DVD w programie Nero, bo zaraz po rozpoczęciu wypalania wyskakuje błąd "nie można zakończyć w trybie DAO". Dodam, że do niedawna nie miałem takiego problemu, mimo że nagrywam cały czas na takich samych płytkach (TDK DVD+R), używam tej samej nagrywarki (NEC ND-3540A) i tego samego Nero (wersja 6.6.0.3).

Dołączona grafika

Ma ktoś radę jak pozbyć się tego problemu?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej miałem model h44 no i padł... Wymienili mi na h54 i było do czasu OK. Później miałem problem z nagrywaniem DVD w róznych programach a nagrywam praktycznie tylko na Verbatimach czyli na dobrych nośnikach. Jak LG jednak nagrał to nie dało się później odczytać - system widział pusty nośnik (co ciekawe na wirtualnym systemie widać było wszystko). Spróbuj CDBurnerXP 4.0 bo na nim mi jednak nagrywa bez problemu. Dziwne te nowe LG... padają strasznie - znajomemu po tygodniu zdechł. Następny będzie poczciwy i niezawodny a opluwany w necie LiteOn <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DVD+R DL - z tymi płytami radzą sobie nieliczne napędy, było przerabiane już na forum, pisałem o tym kilkanaście razy. Często te płytki sypią błędem, czy to na nagrywarkach LG/Lite-ona/Nec'a/Pioneer'a itp. Najlepszą metodą jest dzielenie pliku win rar'em na 2 części bez kompresji i nagranie na 2 płytkach DVD+(-)R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi