BorysVasiliev Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Witam. Ostatnio dokupilem drugi zestaw 2x1GB. Pamieci OCZ 4x1GB Spec Ops. DDRII 800 CL5. Przy 2x1GB pamieci biegaly 1044mhz. Po zarzuceniu 4x1gb chodza na 750mhz Dlaczego nie chca rabotac nawet na defultach czyli 800mhz? Zreszta w Biose ustawie 900 a pamieci wczytuja sie jako np 790mhz. Ale olać to dziwi mnie czemu narzucone przez producenta 800mhz nie chodzi? Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) To wina płyty, miałem ją i powyżej 375(750) Mhz się nie da na 4 obsadzonych bankach, obojętnie co bym ustawił, tyle że u mnie wczytywało się 400mhz i więcej, ale od razu BSOD. 3x1 działa na niej dobrze. Zresztą w temacie o płycie masz więcej o jej fochach z 4x1GB. Edytowane 19 Października 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Mam tą płyte i 4GB i u mnie jest to samo,przy 4GB mam bluscreeny,przy 2GB wszystko ok.Diagnoza-dwie pomaranczowe banki sa uwalone,serwis nic nie wykrył,nigdy wiecej ABITA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Mam tą płyte i 4GB i u mnie jest to samo,przy 4GB mam bluscreeny,przy 2GB wszystko ok.Diagnoza-dwie pomaranczowe banki sa uwalone,serwis nic nie wykrył,nigdy wiecej ABITAHa ha, a ja kupiłem inną płytę z zamiarem wysłania AB9 do serwisu, ale jeszcze raz sprawdziłem te 2 banki (u mnie akurat jeden pomarańczowy i jeden zielony), które jakiś czas temu przestały działać i co się okazuje? - odżyły, oczywiście nie wiadomo, co by było następnego dnia. Dobiło mnie to, a już miałem przygotowany opis konkretnej usterki. Nie wiecie, co zrobić, aby ją uszkodzić, by serwis nie miał wątpliwości, ale żeby wina nie była po mojej stronie? teraz to nic nie da, że ją wyślę, jak u nich akurat zadziała. Edytowane 19 Października 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ha ha, a ja kupiłem inną płytę z zamiarem wysłania AB9 do serwisu, ale jeszcze raz sprawdziłem te 2 banki (u mnie akurat jeden pomarańczowy i jeden zielony), które jakiś czas temu przestały działać i co się okazuje? - odżyły, oczywiście nie wiadomo, co by było następnego dnia. Dobiło mnie to, a już miałem przygotowany opis konkretnej usterki. Nie wiecie, co zrobić, aby ją uszkodzić, by serwis nie miał wątpliwości, ale żeby wina nie była po mojej stronie? teraz to nic nie da, że ją wyślę, jak u nich akurat zadziała. no to mnie wystraszyles,oby u mnie nie stalo sie to samo,wysyłaj do skutku,za 3 raz popros o wzrot kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 albo allegro i inna mobo :) umnie smiga stabilnie na 750 a powyzej blue screen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 albo allegro i inna mobo :) umnie smiga stabilnie na 750 a powyzej blue screen.to samo jest u mnie plyta kompletnie nie radzi sobie z 4GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...