jeeqs Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Witam. Zastanawiam się jaki wybrać monitor LCD. Prosiłbym o pomoc w wyborze. Zastanawiam się nad którymś z tych 3 http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/LG/...pelny,id,41570/ http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/LG/...pelny,id,42270/ http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Sam...pelny,id,46193/ I jeżeli jeszcze moglibyście napisać co u monitora do gier wybierać? Ile ma cali ? Jaka ma rozdzielczość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 do gier lepszy bedzie mniejszy Hyundai 24 LCD W240D Wide DVI FullHD niz te kolosy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 42" LG Flatron M4201C-BA i 32" Samsung SyncMaster 320PX - odradzam - nie nadaje się jako monitor - mała rozdzielczość = mało dokładny obraz ... chyba że zawsze będziesz siedział kilka m od ekranu i używał PC tylko i wyłącznie do grania 24" LG Flatron L245WP-BN - jest na matrycy MVA - odradzam zwłaszcza że za 6K można mieć coś na S-PVA/S-IPS Hyundai 24 LCD W240D - odradzam - to beznadziejny szajs na TN Ja bym wybrał EIZO FlexScan HD2441W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 24" LG Flatron L245WP-BN - jest na matrycy MVA - odradzam Dlaczego odradzasz MVA? Możesz podać powody i jakąś alternatywę dla tego LG-ka (w jego pułapie cenowym, czyli gdzieś do 2,5k)? Pisałem w temacie 24" lcd, ale nie było odzewu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Hyundai 24 LCD W240D - odradzam - to beznadziejny szajs na TN Ale do gier? To wspanialy monitor do gier, w miare tani jak na ta matryce a przy tym zupelnie wystarczajacy... jesli natomiast mialby byc to duzy monitor do zastosowan profesjonalnych to jak najbardzej proponowany przez Ciebie Eizo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Dlaczego odradzasz MVA? Możesz podać powody i jakąś alternatywę dla tego LG-ka (w jego pułapie cenowym, czyli gdzieś do 2,5k)? Pisałem w temacie 24" lcd, ale nie było odzewu...Bo na MVA dosyć szybko występuje srebrzenie czerni. Do 2,5K z 24" ? - HP LP2465 (S-PVA) Ale do gier? To wspanialy monitor do gier, w miare tani jak na ta matryce a przy tym zupelnie wystarczajacy... jesli natomiast mialby byc to duzy monitor do zastosowan profesjonalnych to jak najbardzej proponowany przez Ciebie EizoKolega ma 6K do wydania ... czemu ma ryzykować TN? Oczywiście z małymi kątami TN grać się da ale skoro można sobie pozwolić na coś doskonalszego ... Najnowsze S-PVA są naprawdę szybkie ... ja grałem w Unreal Tournament na nawet starszej S-PVA ( HP LP2465 ) i nie miałem powodów do narzekań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Do 2,5K z 24" ? - HP LP2465 (S-PVA) A coś bez wad tego HP-ka? Mam go w pracy - brak dodatkowych wejść to jedno, drugie to wysoka jasność, jak na warunki domowe ten monitor będzie bił po oczach (nie ma możliwości zmniejszenia jasności poniżej jakiegoś poziomu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...