Skocz do zawartości
Tubal Kain

Wybór Zasilacza Atx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Z uwagi na to iż jest to mój pierwszy post na tym forum prosze o wyrozumiałość i przepraszam za byki i pomyłki.

Przechodząc do meritum sprawy. Nosze sie z zamiarem kupna zasilacza ATX (kompa będę składał pod koniec tego roku lub zaraz na początku 2008, czekam na penryna i g92) Kożystając z kilku kalkulatorów do obliczania zapotrzebowania na waty komputer powinien sie zmiescić w350w a na lekkim oc procy i ramu 430w.

Pod uwagę biorę nastepujące zasiłki:

-Yesico SC430 430w

-Pentagram SilentForce P12S460 460w

-Hiper HPU 4S435PU 430w

Budżet: 200 PLN

Jest jeszcze jeden kandydat którego nie brał bym pod uwage gdyby nie fakt, iż w jednym ze sklepów internetowych cena zasilacza jest sporo niższa jak u konkurencji, ponieważ nie posiada kartonika i jest lekko porysowany.(wydaje mi sie ze byl używany pzrez recenzentów tego sklepu). Na szczescie posiada pełna gwarancję jak inne modele, czyli 36 mieś. Zasilacz to Hiper HPU 4M580 czyli sporo wiecej mocy a co za tym idzie na pokładnzie mojego zestawu będzie mniej obciązony pobieranymi watami :) cena to 207 PLN

Czy skusic sie na ten model czy raczej nie ryzykowac i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> cos oryginalnie zapakowanego i nie otwieranego. Nie chciał bym po kilku godzinkach uzytkowania usłyszec jakis pisków czy chrobotań. Proszę o pomoc i wskazanie waszego lidera z wyżej wymienionych lub innego nie ujętego na liście.

Dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi