Skocz do zawartości
CobraVerde

Asus A7V333 i Athlon T-bred - problemy

Rekomendowane odpowiedzi

na tej płycie próby podkręcenia T-breda JIUHB 0308 wyszły mi kiepsko ale myślałem, że po prostu procek mi sie słaby trafił i wróciłem do normalnych ustawień i... komp mi się nadal zawiesza kiedy np. odpalam gry 3D. pozmieniałem stery od grafiki, pozprawdzałem wszystkie ustawienia systemowe i w Biosie.

w Dzienniku Zdarzeń są takie komunikaty:

najpierw Idle Timeout Error Channel 0000001e

potem Sterownik nv4_disp dla display urządzenia DeviceVideo0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie. Sprawdź, czy u dostawcy sprzętu są dostępne aktualizacje sterowników.

i na koniec dostaję okienko System Windows - Błąd systemu : System Microsoft Windows wykrył i odzyskał sprawność po awarii urządzenia. Zapisz swoją pracę i wykonaj ponowny rozruch, aby przywrócić pełną funkcjonalność.

wcześniej nigdy nie miałem na tym configu takich problemów. w ramach testu postawiłem z backupu na chwilę czystą instalkę Windows, odpaliłem 3D Marka i znowu wykładka :( co jest grane - czyżby mój Asus nie radził sobie z T-bredami :?:

spotkał się ktoś z takim zachowaniem systemu ? pomocy :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tej płycie próby podkręcenia T-breda JIUHB 0308 wyszły mi kiepsko ale myślałem, że po prostu procek mi sie słaby trafił i wróciłem do normalnych ustawień i... komp mi się nadal zawiesza kiedy np. odpalam gry 3D. pozmieniałem stery od grafiki, pozprawdzałem wszystkie ustawienia systemowe i w Biosie.

w Dzienniku Zdarzeń są takie komunikaty:

najpierw Idle Timeout Error Channel 0000001e

potem Sterownik nv4_disp dla display urządzenia DeviceVideo0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie. Sprawdź, czy u dostawcy sprzętu są dostępne aktualizacje sterowników.

i na koniec dostaję okienko System Windows - Błąd systemu : System Microsoft Windows wykrył i odzyskał sprawność po awarii urządzenia. Zapisz swoją pracę i wykonaj ponowny rozruch, aby przywrócić pełną funkcjonalność.

wcześniej nigdy nie miałem na tym configu takich problemów. w ramach testu postawiłem z backupu na chwilę czystą instalkę Windows, odpaliłem 3D Marka i znowu wykładka :( co jest grane - czyżby mój Asus nie radził sobie z T-bredami  :?: 

spotkał się ktoś z takim zachowaniem systemu ? pomocy  :!:  :!:  :!:

Miałem to samo potem wyczytałem gdzies że te Asusy nie daja sobie rady z T-bredem, co ciekawe na wszystkich nowych jest dopisane T-bred ready.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez przesady - Athlon XP (Palomino) chodził mi przez pól roku bez żadnych problemów. we wszelkich możliwych testach po premierze płyty dostawała ona bardzo dobre oceny. a o problemach z T-bredami mimo usilnych poszukiwań nic nie znalazłem więc to tylko moje niepotwierdzone podejrzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...