Skocz do zawartości
Gienek

Jak Uzyskac Dzwięk Taki Jak Puszczaja W Radiach

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chodzi mi o to ze juz nie pierwszuy raz i nie tylko ja zauwazylem ze dzwiek np w wiezy z cd jest duzo mniej przyjemny niz ze stacji radiowych np z eski czy rmfu

Bas jest tam glebsZy i nie meczacy i wogole wszystko fajniej brzmi

wie ktos czemu tak jest, czym to jest spowodowane i czy mozna takie cos uzyskac puszczajac muzyke z komputera?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

chodzi mi o to ze juz nie pierwszuy raz i nie tylko ja zauwazylem ze dzwiek np w wiezy z cd jest duzo mniej przyjemny niz ze stacji radiowych np z eski czy rmfu

wie ktos czemu tak jest, czym to jest spowodowane i czy mozna takie cos uzyskac puszczajac muzyke z komputera?

pozdrawiam

Podejzewam ze masz bardzo slaby cd-player w tej wiezy, albo wsadzasz tam plyty wypalone ze slabej jakosci mp3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

pozdrawiam

1) Ten efekt to efekt po prostu fal FM i sposobu w jaki przenoszą wiadomości

2) Masz bardzo kijową kartę muzyczna, zeby nawet to było bardziej denne od FM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam xfi xtreme audio nie jest to wypas ale moze byc

Paolo tu nie chodzi

DaRoN czyli mowisz ze to tylko taki efekt fal a nie zalezy to od sprzetu(equalizera dzwieku itp)jaki oni tam mają?

a dlaczego nie mieli by zminiać czegoś na equalizerze/jakichś filtrach? Ostateczny efekt takiej zmiany jest taki, że Gienkowi sie bardziej podoba muzyka z rmf'u... a przy okazji troche reklam posłucha i mają na tym duzy zysk :)

Poza tym, tak jak pisał Paolo - jakość Twojego cd-playera lub nagranych mp3 :) W radiu mają napewno duuużo lepszy sprzęt i nie wykluczone, że muzyke też puszczają z czegoś o lepszej jakości niż cd?

Edytowane przez DiJo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to kompresja dynamiki i poszerzanie bazy stereo :)

jest taki potezny plugin do winampa co tak robi

zwie sie sound solution

multum ustawien :)

fakt ze komercyjne stacje fm szczegolnie te pokroju rmf maxxx przesadzaja z kompresja i slychac tylko swist ;) ale przez to slychac stacje glosniej bo nadawca tak sobie zyczy :)

Edytowane przez mylek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi