Skocz do zawartości
Morgoth88

Gry Na Starszego Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim

Na początek napiszę, że przeszukałem już forum, oraz przejrzę gry-online (wasze opinie pomogą mi zawęzić krąg poszukiwań)

Sytuacja jest następująca. W swoim drugim miejscu zamieszkania mam komputer w konfiguracji Celeron 1000, 192MB RAM, GF4MX440 (128bit) i cyklicznie nieco wolnego czasu. W związku z tym prosiłbym was o rekomendację jakichś fajnych, starszych gierek, co by można odpalić sobie dla relaksu i zabić czas. Gatunek prawie dowolny - z wyjątkiem FPP (bo we wszystkie głośniejsze tytuły z tamtego okresu grałem) oraz TPP (nie przepadam) - chętnie jakieś strategie, symulatory czegokolwiek, przygodówki, zręcznościówki - pełna dowolność. Za każdy polecony tytuł będę bardzo dźwięczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz tutaj bedzie wysyp ulubionych gier ;). Ja polecam Fallouty, Starcraft, HoMM3, Sacrifice, Messiah (wiem ze TPP ale klimat ma świetny - ja to samo mówiłem o grach RPG (ze ich nie lubie) a jak zagrałem w Baldury albo Fallouty to mnie wgniotło w ziemie - do dziś mimo ze jestem fanem FPS'ów (szczególnie multi) to Fallout 2 jest dla mnie najlepsza grą w jaką grałem. Warto więc sie czasami przełamać, pójść w inna storne :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z FPP polecicie przy mojej grafice? Od razu mowie, ze gralem tylko w CSa, Quakea i Wolfensteina. Moze polecicie cos z single player (gralem praktycznie tylko mp), bo pewnie wiele mnie ominelo :)

Half-Life 2 - ma sciezke pod dx7 i bardzo ladnie (jak na dx7) na niej wyglada. Moze tez byc Far Cry, ja go kiedus odpalilem na gf2pro i chodzil ladnie i ladnie wygladal (oczywiscie duzo lepiej wygladal na lepszych kartach, ale i tak jak na starenkiego gf2pro bylo bardzo ladnie).

A do autora tematu - niedawno byl temat o ulubionej grze - tam bylo mnostwo starszych tytulow - Heroes II-IV, Baldurs, Fallout, Vampire Masquarade... Ja ze swej strony polece nietypową grę Space Rangers 2 - długa, śweitna, niskie wymagania. Bardzo dobre oceny w prasie i w portalaach, a kazdy kto grał to ja chwali i poleca... Tyle, ze troche staroswiecka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi - widocznie musiałem przegapić ten temat, rozejrzę się jeszcze raz :)

yuucOm - grałem w Fade To Black, pierwsze trzy Tomb Raidery i jedynkę Hitmana - jakoś mi ten sposób sterowania nie przypadł do gustu, ale może jeszcze się do tego przekonam ;)

pozostali - dzięki wszystkim za rekomendacje i zachęcam do podawania kolejnych tytułów. Coś na pewno się wybierze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i FPS ale tak nie do końca , polecam bardzo zagrać w DEUS EX-a . Po skończeniu Bioshocka postanowiłem sprawdzić jak wypadnie w porównaniu z moją ulubioną grą z przeszłości. Pierwsze co mnie uderzyło to oczywiscie grafika , no ładnie to dzisiaj nie wygląda , ale grywalność i muzyka mnie po prostu na nowo zachwyciły . Te wszystkie 10/10 dla Bio wydają sie niesprawiedliwe patrząc przez pryzmat tego jak rozjeżda go 7 letnia gra. Ile bym dał za remake w nowej oprawie i z porządnym AI , ale nie ruszonym memchanizmem rozgrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszym na pewno ;)

Może i FPS ale tak nie do końca , polecam bardzo zagrać w DEUS EX-a . Po skończeniu Bioshocka postanowiłem sprawdzić jak wypadnie w porównaniu z moją ulubioną grą z przeszłości. Pierwsze co mnie uderzyło to oczywiscie grafika , no ładnie to dzisiaj nie wygląda , ale grywalność i muzyka mnie po prostu na nowo zachwyciły . Te wszystkie 10/10 dla Bio wydają sie niesprawiedliwe patrząc przez pryzmat tego jak rozjeżda go 7 letnia gra. Ile bym dał za remake w nowej oprawie i z porządnym AI , ale nie ruszonym memchanizmem rozgrywki.

Tak, Deus Ex byl jedyny w swoim rodzaju. Zeby polepszyc nieco grafike, mozna zainstalowac Project HDTP, czyli fan-made tekstury w wyzszej rozdzielczosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od siebie polece Dungeon Keeper 2 świetna strategia dajaca wiele zabawy :), Age of Empires 2 - nie trzeba tłumaczyć, możesz zachaczyć o Disciples 2 też dobre w klimacie mroczno-fantasy, no i Oczywiście twierdza + twierdza krzyżowiec i kolejny dodatek, jeszcze można dodać Robin Hooda i Commandosy,

Z samochodówek Carmageddon 2 daje dużo funu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz gdzie to dostac mozna? Tez bym sobie pogral, mialem gdzies ale sie zgubilo ;)

Kurcze looklem na allegro.. Cena 40zl :|

nie mam pojęcia gdzie to dostać ;p pewnie taniej nigdzie nie dostaniesz... no zawsze można ściągnąć :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi