Morgoth88 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Cześć wszystkim Na początek napiszę, że przeszukałem już forum, oraz przejrzę gry-online (wasze opinie pomogą mi zawęzić krąg poszukiwań) Sytuacja jest następująca. W swoim drugim miejscu zamieszkania mam komputer w konfiguracji Celeron 1000, 192MB RAM, GF4MX440 (128bit) i cyklicznie nieco wolnego czasu. W związku z tym prosiłbym was o rekomendację jakichś fajnych, starszych gierek, co by można odpalić sobie dla relaksu i zabić czas. Gatunek prawie dowolny - z wyjątkiem FPP (bo we wszystkie głośniejsze tytuły z tamtego okresu grałem) oraz TPP (nie przepadam) - chętnie jakieś strategie, symulatory czegokolwiek, przygodówki, zręcznościówki - pełna dowolność. Za każdy polecony tytuł będę bardzo dźwięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Colin Mcrae Rally 2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Byl gdzies taki topic o grach na starego kompa (cos o 5000 3Dmarkow w tytule tematu) - padlo tam sporo sugestii. Od siebie moge polecic Heroes of Might & Magic III. EDIT: poprawiono literowki w nawiasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zaraz tutaj bedzie wysyp ulubionych gier ;). Ja polecam Fallouty, Starcraft, HoMM3, Sacrifice, Messiah (wiem ze TPP ale klimat ma świetny - ja to samo mówiłem o grach RPG (ze ich nie lubie) a jak zagrałem w Baldury albo Fallouty to mnie wgniotło w ziemie - do dziś mimo ze jestem fanem FPS'ów (szczególnie multi) to Fallout 2 jest dla mnie najlepsza grą w jaką grałem. Warto więc sie czasami przełamać, pójść w inna storne :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 No a co do przygodówek - Syberia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Co z FPP polecicie przy mojej grafice? Od razu mowie, ze gralem tylko w CSa, Quakea i Wolfensteina. Moze polecicie cos z single player (gralem praktycznie tylko mp), bo pewnie wiele mnie ominelo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Co z FPP polecicie przy mojej grafice? Od razu mowie, ze gralem tylko w CSa, Quakea i Wolfensteina. Moze polecicie cos z single player (gralem praktycznie tylko mp), bo pewnie wiele mnie ominelo :) Half-Life 2 - ma sciezke pod dx7 i bardzo ladnie (jak na dx7) na niej wyglada. Moze tez byc Far Cry, ja go kiedus odpalilem na gf2pro i chodzil ladnie i ladnie wygladal (oczywiscie duzo lepiej wygladal na lepszych kartach, ale i tak jak na starenkiego gf2pro bylo bardzo ladnie). A do autora tematu - niedawno byl temat o ulubionej grze - tam bylo mnostwo starszych tytulow - Heroes II-IV, Baldurs, Fallout, Vampire Masquarade... Ja ze swej strony polece nietypową grę Space Rangers 2 - długa, śweitna, niskie wymagania. Bardzo dobre oceny w prasie i w portalaach, a kazdy kto grał to ja chwali i poleca... Tyle, ze troche staroswiecka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgoth88 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 costi - widocznie musiałem przegapić ten temat, rozejrzę się jeszcze raz :) yuucOm - grałem w Fade To Black, pierwsze trzy Tomb Raidery i jedynkę Hitmana - jakoś mi ten sposób sterowania nie przypadł do gustu, ale może jeszcze się do tego przekonam ;) pozostali - dzięki wszystkim za rekomendacje i zachęcam do podawania kolejnych tytułów. Coś na pewno się wybierze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Może i FPS ale tak nie do końca , polecam bardzo zagrać w DEUS EX-a . Po skończeniu Bioshocka postanowiłem sprawdzić jak wypadnie w porównaniu z moją ulubioną grą z przeszłości. Pierwsze co mnie uderzyło to oczywiscie grafika , no ładnie to dzisiaj nie wygląda , ale grywalność i muzyka mnie po prostu na nowo zachwyciły . Te wszystkie 10/10 dla Bio wydają sie niesprawiedliwe patrząc przez pryzmat tego jak rozjeżda go 7 letnia gra. Ile bym dał za remake w nowej oprawie i z porządnym AI , ale nie ruszonym memchanizmem rozgrywki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Topic, o którym wspomniał Costi Macieqqq - MOH i CoD...no i nie do końca FPP, ale też w tych klimatach Hidden&Dangerous 2;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 MOH i CoD...no i nie do końca FPP, ale też w tych klimatach Hidden&Dangerous 2;) Moja grafika podola MOH i CoD? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Pierwszym na pewno ;) Może i FPS ale tak nie do końca , polecam bardzo zagrać w DEUS EX-a . Po skończeniu Bioshocka postanowiłem sprawdzić jak wypadnie w porównaniu z moją ulubioną grą z przeszłości. Pierwsze co mnie uderzyło to oczywiscie grafika , no ładnie to dzisiaj nie wygląda , ale grywalność i muzyka mnie po prostu na nowo zachwyciły . Te wszystkie 10/10 dla Bio wydają sie niesprawiedliwe patrząc przez pryzmat tego jak rozjeżda go 7 letnia gra. Ile bym dał za remake w nowej oprawie i z porządnym AI , ale nie ruszonym memchanizmem rozgrywki. Tak, Deus Ex byl jedyny w swoim rodzaju. Zeby polepszyc nieco grafike, mozna zainstalowac Project HDTP, czyli fan-made tekstury w wyzszej rozdzielczosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Pierwszym na pewno icon_wink2.gif no i o te mi właśnie chodziło ;] jeszcze bym tu SoF'a dorzucił (2 część też powinna chodzić ok, pamiętam, że sam na GF2MX pocinałem ;p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Z fpp to Chrome , Unreal , Unreal 2 , a samochodówki to LFS i NFS włącznie z Underground 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 FPS - No One Lives Forever Przygodówka - Najdłuższa Podróż (The Longest Journey) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Ostatnio miałem podobny problem (dość słaby laptop) i objawieniem okazały się wszelkie emulatory oraz gry DOS'owe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Od siebie polece Dungeon Keeper 2 świetna strategia dajaca wiele zabawy :), Age of Empires 2 - nie trzeba tłumaczyć, możesz zachaczyć o Disciples 2 też dobre w klimacie mroczno-fantasy, no i Oczywiście twierdza + twierdza krzyżowiec i kolejny dodatek, jeszcze można dodać Robin Hooda i Commandosy, Z samochodówek Carmageddon 2 daje dużo funu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Disciples 2. Kohan : Ahrimans Gift, Another World (ta nowa edycja), Commandos 2, Desperados, saga Baldurs Gate, Planescape : Torment, Civilizatoion Call to Power 2 i może Warcraft 3? pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Od siebie polece Dungeon Keeper 2 świetna strategia dajaca wiele zabawy :)Wiesz gdzie to dostac mozna? Tez bym sobie pogral, mialem gdzies ale sie zgubilo ;) Kurcze looklem na allegro.. Cena 40zl :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Polecam MDK 1&2 ( w tym 2 bardziej ) - TPP, ale za to niezły humor i bardzo przyjemnie się gra :D (ach te pocinania na Dreamcaście te parę lat temu po nocach :D) Takich gier się nie zapomina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Wiesz gdzie to dostac mozna? Tez bym sobie pogral, mialem gdzies ale sie zgubilo ;) Kurcze looklem na allegro.. Cena 40zl :| nie mam pojęcia gdzie to dostać ;p pewnie taniej nigdzie nie dostaniesz... no zawsze można ściągnąć :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...