Skocz do zawartości
dziodzio

Plyta glowna -jakies propozycje?

Rekomendowane odpowiedzi

ASUS A7N8X Deluxe nForce2-ST SocketA U/133 RAID SerialATA DDR400 Sound 6ch. DD USB 2.0 2xLAN 2xFireWire 1394 ATX - ma to ktos??, jak bardzo podatna jest na podkrecanie. Macie jakies inne propozycje poza Epoxem 8RDA+ (jakos mam dziwna niechec do tej plyty i nie moge sie do niej przekonac)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olej asusa ,jak masz na deluxe to i masz na Chaintecha

bierz Abita ,albo Solteka i forse zaoszczedz na cos innego

albo porzadna plyte na kt400

NIE NIE NIE nie bierz plytki na kt400 nForce2 rzadzi

plytki na tym chipsecie sa najlepsze jakie narazie sie poawily do AMD podkrecanie :) i wogole :) :lol: ja bym wzial jednak tego epoxa (co ci sie w niej nie podoba :?: ) a jak nie to bierz tego asusa albo abita BTW wlsnie masz na asusa delux a mowiesz ze chaintech jest za drogi :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w PCWK z marca [czyli teraz] na stronie 36 jest test plyt z nforce2.

wyszlo ze najszybszy jest Microstar K7N2G-ILSR . troche drogi ale pisza ze szybszy od slawnego epoxa ep-8rda i ma gf4 mx na pokladzie [gdyby ktos nie mogl sie zdecydowac na grafike jakas lub czekal az wejdzie gf fx i r 9800 :D]. wlasciwie czemu on jest taki popularny tutaj? ten microstar jest szybszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyszlo ze najszybszy jest Microstar K7N2G-ILSR . troche drogi ale pisza ze szybszy od slawnego epoxa ep-8rda i ma gf4 mx na pokladzie [gdyby ktos nie mogl sie zdecydowac na grafike jakas lub czekal az wejdzie gf fx i r 9800 :D]. wlasciwie czemu on jest taki popularny tutaj? ten microstar jest szybszy :D

Ale nie ma takich możliwości OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem ludzi siedzacych w gazetach jest taki ze mysla ze plyty na tym samym chipsecie roznia sie wydajnoscia

wiec msi jest szybszy pod koniec drogi,gdy obie leca z 10-tego pietra,a swoja szybkosc zawdziecza mniejszemu oporowi powietrza :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa co wy macie do tego ASUS, nie żebym go bronił bo sam go mam, ale płytka jest według mnie godna polecenia ... Fakt EpoX lepszy do krecenia (choc według frazpc.pl EpoX osiągał taki sam FSB jak ASUS).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB mi chodzi o roznice w tych plytach. poza tym nie moge jednogloscie stwierdzic, ze cos jest szybsze lub nie na podstawie gazety w ktorej na temat predkosci jest napisane : "wydajnosc: microstar 9,9 epox 9,7" bo takie cos to mozna sobie wiadomo gdzie wsadzic [do lodowki :D]z powodu duzych wartosci ksztalcacych [duzo sie dowiesz]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

epox lepszy do o/c od msi

a wogole to najlepiej wziac solteka bo kosztuje ok 450pln i sata ma(tak na przyszlosc)

asus sie niczym nie wyroznia i ta cena powala

abit w wersji 1.2 bedzie lepszy od epoxa

moje zdanie jest raczej obiektywne bo nie kupilbym zadnej z plyt na nf2 (Abit KD7 rulez kt400/333)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus w versji Deluxe nie jest taki drogi:

ASUS A7N8X Deluxe

chipset: nForce 2-ST; FSB33; 3xDDR333; Audio 5.1; Lan 10/100; Silicon Image RAID; Firewire IEEE 1394; ATA133 & Serial ATA; AGP 8x; USB 2.0; gwarancja: 36 miesiecy

cena netto: 549 zł   cena brutto: 669 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponuje MSI K7n2-L niema wodotrysków czyli jest standard SPP i MCP2 ale chdzi zajebiście ustawiłem sobie ją w czwartek z antkiem 1700+ i robie różne cuda do 2400+ lub wiecej a cena 520 z vatem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponuje MSI K7n2-L niema wodotrysków czyli jest standard SPP i MCP2 ale chdzi zajebiście ustawiłem sobie ją w czwartek z antkiem 1700+ i robie różne cuda do 2400+ lub wiecej a cena 520 z vatem

to ja takie cuda robie na uzywanym epoxie za 250pln :twisted:

jak ustawie mnoznik 15x to wtedy sie pobawie wiecej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...