m3cls Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Witam. Mam następujący problem: Kupiłem nową płytę główna BIOSTAR TF560 A2+. Przy montażu płyty do obudowy zauważyłem białe ślady na spodzie płyty. Jedne scalak tez jakiś dziwny. Słyszałem kiedyś o uszkodzonych ścieżkach na płycie. Zastanawiam się czy problem nie dotyczy mojej płyty :(. Czym się objawia uszkodzona ścieżka, jak sprawdzić czy płyta nie jest walnięta? Nigdy się nie spotkałem z takim problemem nawet na najtańszym ASRocku :(. Kupywałem w sklepie internetowym i mam 10dni na oddanie. Nie mogę obecnie sprawdzić czy działa wszystko bo: Po włożeniu do niej starej karty jeszcze na pci , komputer się uruchamia ale mam czarny obraz (lampka na monitorze zaczyna się palić na zielono) Monitor jest na 100% dobry. Ponoć nforce ma problemy z grafikami na pci. W środę będe miał już kartę na pci-e. Co byście zrobili na moim miejscu? Może to płyta po naprawie? Dołączam fotki: Pozdrawiam. Edytowane 20 Października 2007 przez m3cls Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Oddaj ta plyte. Ten osad zostaje po procesie wytrawiania laminatu i czyscili to pewnie jakimis chlorkami. Ale ten scalak to ponoc zasilanie proca - nie bedzie to dzialac , jesli on jest ubity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m3cls Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Oddaj ta plyte. Ten osad zostaje po procesie wytrawiania laminatu i czyscili to pewnie jakimis chlorkami. Ale ten scalak to ponoc zasilanie proca - nie bedzie to dzialac , jesli on jest ubity. Czyli ten osad to nic strasznego? Wydaje mi się że ten scalak był wymieniany. Ciekawe czy nie wpłynie to negatywnie na oc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Czyli ten osad to nic strasznego? Wydaje mi się że ten scalak był wymieniany. Ciekawe czy nie wpłynie to negatywnie na oc. Pozdrawiam Wymień, nic nie podłączaj bo możesz stracić wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo) Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) W sklepie internetowym shift kupiłeś tego biostara ? Edytowane 20 Października 2007 przez Przemo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m3cls Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 W sklepie internetowym shift kupiłeś tego biostara ?Tak. Będę próbował wymienić ciekawe czy nie będą robić problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paechu Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 A to jest pod lakierem cczy na lakierze? moze tylko tenlakier jest skrobniety podlacz ryzyko jest piekne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m3cls Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 A to jest pod lakierem cczy na lakierze? moze tylko tenlakier jest skrobniety podlacz ryzyko jest piekne :PRaczej na lakierze. To chyba pozostałości po jakimś kleju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Raczej na lakierze. To chyba pozostałości po jakimś kleju.Nie. Juz pisalem , takie cos pozostaje po procesie wytrawiania laminatu i jego czyszczeniu. Widzialem sam mobasy MSI po naprawach z czyms podobnym po czyszczeniu. Oddaj to , masz prawo - widac , ze bubel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m3cls Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Nie. Juz pisalem , takie cos pozostaje po procesie wytrawiania laminatu i jego czyszczeniu. Widzialem sam mobasy MSI po naprawach z czyms podobnym po czyszczeniu. Oddaj to , masz prawo - widac , ze bubel. Palcem da się trochę zetrzeć. Czyli to raczej płyta po naprawie? Tylko co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na AM2 aby było dobre. Wszyscy polecają tego BIOSTARA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 wymień - powiedz że się boisz że to może nie działać i żeby ci dali drugą bez tej wady - pogadaj normalnie z gościem ze sklepu że nie chcesz bubla - napewno cię zrozumie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...