Skocz do zawartości
Gość 23latek

Problem Z Usb Po Formacie

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: Tóż wyglada to tak, po dzisiejszym formacie u kumpla nie działają porty USB przednie i tylne tymbardziej. Sterowoniki wgrałem automatycznie z płyty [ od muzy i reszty ] od płyty głównej ale lipa -to i tak nie pomogło tak jak nie pomógł kolejny format - a jest to bardzo ważne ponieważ kumpel ma I-boxa [ internet ] który jak wiadomo podłącza sie pod USB - a że USB nie chodzi to więc internertu [ wyskakuje komunikat że karty nie wykrywa ] nie ma , z tym że sytuacja jest dość dziwna bo jak podłaczę np. pendriva to on przez chwilkę zabłyśnie [ czyli oznacza to że chodzi ] ale po krótkiej chwili gaśnie i lipa - a też nie zawsze tak się zachowuje bo np. następnym razem to mogę go włożyć do USB a on nic - juz sobie nie zaświeci . aha i jeszcze jedno jak ręcznie wgrywam stereowniki od USB to niby te przygotowanie do instalacji "idzie" do 100% ale dalej już nic nie dzieje się i lipa, a ponadto system się zawiesza tj. kursor myszy stoi w miejscu i tylko reset pomaga tu . Czy to wina windowsa XP i zrobić format na innym Windowsie XP czy raczej wina złego sterownika USB i wgrać inne [ nowsze ] sterowniki USB do tej plyty ?? a płyta to ECS KT600A [ socket A, chipset Via ] :mur:

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/...52&LanID=16

Edytowane przez adonim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema. Miałem taką samą płytę z sempronem 2200+ i nie miałem z nią problemów. Spróbuj aktualizować bios, lub wyłącz w biosie usb załaduj windowsa zresetuj i potem włącz w biosie znów usb, albo wyłącz kartę muzyczna zintegrowaną (na płytach ecs same problemy są przez zintegrowaną muzyczną). Tak samo się dzieje z tym wieszaniem windowsa jak coś jest uszkodzone np: ścieżki, ale wątpię żeby było coś zepsutego u ciebie.

Czy to wina windowsa XP i zrobić format na innym Windowsie XP

No jeżeli masz windowsa xp he bez sp2, sp1, to może się coś kopać, ale ja miałem windowsa xp pro bez żadnego sp i wszystko było ok. Edytowane przez finish

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...