Gość 23latek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) :mur: Tóż wyglada to tak, po dzisiejszym formacie u kumpla nie działają porty USB przednie i tylne tymbardziej. Sterowoniki wgrałem automatycznie z płyty [ od muzy i reszty ] od płyty głównej ale lipa -to i tak nie pomogło tak jak nie pomógł kolejny format - a jest to bardzo ważne ponieważ kumpel ma I-boxa [ internet ] który jak wiadomo podłącza sie pod USB - a że USB nie chodzi to więc internertu [ wyskakuje komunikat że karty nie wykrywa ] nie ma , z tym że sytuacja jest dość dziwna bo jak podłaczę np. pendriva to on przez chwilkę zabłyśnie [ czyli oznacza to że chodzi ] ale po krótkiej chwili gaśnie i lipa - a też nie zawsze tak się zachowuje bo np. następnym razem to mogę go włożyć do USB a on nic - juz sobie nie zaświeci . aha i jeszcze jedno jak ręcznie wgrywam stereowniki od USB to niby te przygotowanie do instalacji "idzie" do 100% ale dalej już nic nie dzieje się i lipa, a ponadto system się zawiesza tj. kursor myszy stoi w miejscu i tylko reset pomaga tu . Czy to wina windowsa XP i zrobić format na innym Windowsie XP czy raczej wina złego sterownika USB i wgrać inne [ nowsze ] sterowniki USB do tej plyty ?? a płyta to ECS KT600A [ socket A, chipset Via ] :mur: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/...52&LanID=16 Edytowane 20 Października 2007 przez adonim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finish Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Siema. Miałem taką samą płytę z sempronem 2200+ i nie miałem z nią problemów. Spróbuj aktualizować bios, lub wyłącz w biosie usb załaduj windowsa zresetuj i potem włącz w biosie znów usb, albo wyłącz kartę muzyczna zintegrowaną (na płytach ecs same problemy są przez zintegrowaną muzyczną). Tak samo się dzieje z tym wieszaniem windowsa jak coś jest uszkodzone np: ścieżki, ale wątpię żeby było coś zepsutego u ciebie. Czy to wina windowsa XP i zrobić format na innym Windowsie XPNo jeżeli masz windowsa xp he bez sp2, sp1, to może się coś kopać, ale ja miałem windowsa xp pro bez żadnego sp i wszystko było ok. Edytowane 20 Października 2007 przez finish Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Zapewne problemem jest brak sp2 a więć obsługi USB 2.0. Rozwiązaniem jest instalacja sp2 lub tej poprawki KB822603. Można też w biosie wyłączyć USB 2.0 Support. Edytowane 20 Października 2007 przez Klaus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 A jeżeli masz SP2 to spróbuj zainstalować nie poprzez instalację automatyczną, a menedżer urządzeń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...