Skocz do zawartości
durczyn

Szukam Dobrej Strategi...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebowałbym dobrej strategi na lapka

1,8 2mb core2duo

2x1gb ddr2

grafa zintegrowana 128mb

gdzie dowodziłbym i grał w okolicach 1 lub 2 wojny światowej, interesuje mnie żeby jednocześnie pływać, latać etc do ataku

jedyne co znalazłem to empire earth 2, macie może inne propozycje ? mój config udźwignie EE2 ?

ps: i fajnie by było jak by w danej grze dało ustawić się 1280x800

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

company of heroes może ?

fajnie wygląda, ale czy grafa podoła?

ps: Blitzkrieg , demo mi sie nie podoba

company of heroes za duże wymagania jak na grafe

blitzkrieg bo demku odpadł

a są takie 2D o wojnie ? o bo 3D to sie przycina leciutko

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2D to chyba Panzer General i Steel Panthers ;)

Jest jeszcze Sudden Strike, ale jak Blitzkrieg Ci nie podszedl, to i to sie nie spodoba raczej.

BTW. Blitzkrieg jest IMHO jednym z lepszych kompromisow miedzy realizmem i grywalnoscia.

Mozesz sprobowac serii Combat Mission, ale to juz sa strategie przez duze S i nie kazdemu podchodza.

Aha, i jak moglem zapomniec o Close Combat? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to całkiem fajne, narazie sprawdzam na demkach któych w sumie mam pare GB xD, a gierka fajna ale z opcjami malutko strategi, chyba dlatego ze mam demo

w ruch idą 2D ,. dzięki chłopaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EE2 chodzi ale demko cinało jak ekran przesuwałem po polu myszka, tylko grafa tu blokuje

ps: to w sumie dziwne ze strategie nowsze slabo chodza bo gta sa mi szaleje jeszcze na modach bez zacinki O_o

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie prowadzi: (patrząc po screenach)

Command and Conquer Generals + dodatek Zero Hour

demo downloading.....

@stranded

jak oceniasz gierke ? są jakieś opcje rozbudowane ? jak bardzo odbiega od realiów ?

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie prowadzi: (patrząc po screenach)

Command and Conquer Generals + dodatek Zero Hour

demo downloading.....

@stranded

jak oceniasz gierke ? są jakieś opcje rozbudowane ? jak bardzo odbiega od realiów ?

no cóż, jak grałeś chociażby w serię Age of Empires, i ci się podobała, to Generals również ci się spodoba. co do realiów to nie wiem, nie interesują mnie militaria, ale z jakichś realnych jednostek to są np. Humvee, rakiety patriot, migi, te bombowce takie czarne (chyba f22) itd ;P

a jeśli chodzi o realizm podczas rozgrywki no to jakiś tam jest trudno to określić (poruszanie się pojazdów i jednostek jest oko, wystrzelone rakiety nie zawsze trafiają w cel itd)

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KiNDer

Soldiers: Heroes of II World War - ma słabe recenzje

a demko C&C G, jest mało skomplikowane, łatwe, i chyba samolotów nie ma, ale wstępnie mi się podoba najbardziej, jeszcze tylko dobrą recenzję znaleść pełnej wersji .

@stranded

masz z "klasyki" czy oryginał? chcesz sprzedać xD ?

@Costi

realia też tyczą się mojej zintegrowanej grafy xD, żałuje, wystarczyło do nv dopłacić 300zł......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem mogę polecić Soldiers na moją odpowiedzilaność. ;) Nie wiem czy akurat Tobie spasuje system gry, ale gra, jako całość zrobiona jest porządnie i jest stosunkowo grywalna (np. przez duże możliwości w interakcji z terenem tj. podnoszenie porzuconej broni czy wysoka destrukcja budynków).

Ale co ja będę... demo chyba wyszło, zajmuje pewnie z 300 mb... :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem mogę polecić Soldiers na moją odpowiedzilaność. ;) Nie wiem czy akurat Tobie spasuje system gry, ale gra, jako całość zrobiona jest porządnie i jest stosunkowo grywalna (np. przez duże możliwości w interakcji z terenem tj. podnoszenie porzuconej broni czy wysoka destrukcja budynków).

Ale co ja będę... demo chyba wyszło, zajmuje pewnie z 300 mb... :>

jestem po demku, bardzo fajna gierka ! ale sie przycina :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi