durczyn Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Witam, potrzebowałbym dobrej strategi na lapka 1,8 2mb core2duo 2x1gb ddr2 grafa zintegrowana 128mb gdzie dowodziłbym i grał w okolicach 1 lub 2 wojny światowej, interesuje mnie żeby jednocześnie pływać, latać etc do ataku jedyne co znalazłem to empire earth 2, macie może inne propozycje ? mój config udźwignie EE2 ? ps: i fajnie by było jak by w danej grze dało ustawić się 1280x800 Edytowane 20 Października 2007 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 company of heroes może ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Dorzuce jeszcze serie Blitzkrieg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) company of heroes może ? fajnie wygląda, ale czy grafa podoła? ps: Blitzkrieg , demo mi sie nie podoba company of heroes za duże wymagania jak na grafe blitzkrieg bo demku odpadł a są takie 2D o wojnie ? o bo 3D to sie przycina leciutko Edytowane 21 Października 2007 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 A może Axis & Allies z 1998. Albo wersja z 2004 roku (ale w tą nie grałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 2D to chyba Panzer General i Steel Panthers ;) Jest jeszcze Sudden Strike, ale jak Blitzkrieg Ci nie podszedl, to i to sie nie spodoba raczej. BTW. Blitzkrieg jest IMHO jednym z lepszych kompromisow miedzy realizmem i grywalnoscia. Mozesz sprobowac serii Combat Mission, ale to juz sa strategie przez duze S i nie kazdemu podchodza. Aha, i jak moglem zapomniec o Close Combat? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 A może Axis & Allies z 1998. Albo wersja z 2004 roku (ale w tą nie grałem) to całkiem fajne, narazie sprawdzam na demkach któych w sumie mam pare GB xD, a gierka fajna ale z opcjami malutko strategi, chyba dlatego ze mam demo w ruch idą 2D ,. dzięki chłopaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 ogólnie strategie w 2D to jest to, polecam Sudden Strike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Nie wiem jakie wymagania ma, ale polecam Fantasy War (coś połączenie bitew Heroes V z Battle Isle 2). Nie budujesz zamków, tylko kupujesz wojsko (ulepszasz) i walczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Command and Conquer Generals + dodatek Zero Hour ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 A wlasnie - na tym sprzecie bez problemu powinno dzialac Heroes of Might & Magic V. Gralem na lapku z Pentium M 1.6 GHz, 512 MB RAM i Intel GMA900 i tragedii nie bylo, choc wszystko oczywiscie na low. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 C&C Red Alert, możesz też sobie zobaczyć C&C3 TIberian Wars :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 W zasadzie wszystkie C&C, Sudden Strike'i i HOMMy. A Empire Earth 2- pewnie udźwignie, ale z niskimi detalami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) EE2 chodzi ale demko cinało jak ekran przesuwałem po polu myszka, tylko grafa tu blokuje ps: to w sumie dziwne ze strategie nowsze slabo chodza bo gta sa mi szaleje jeszcze na modach bez zacinki O_o Edytowane 23 Października 2007 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Generals + dodatek Zero Hour masz za 19zł ja pare tygodni temu kupiłem i do dziś sobie pogrywam, po sieci jest całkiem całkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Na razie prowadzi: (patrząc po screenach) Command and Conquer Generals + dodatek Zero Hour demo downloading..... @stranded jak oceniasz gierke ? są jakieś opcje rozbudowane ? jak bardzo odbiega od realiów ? Edytowane 23 Października 2007 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Skoro to C&C, to obok realizmu to nawet nie stalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 te które są najbliżej realiów troche sie przycinają xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Jakbym byl zasadniczy, to bym powiedzial, ze najblizej realiow jest Combat Mission, ale nie bede Cie katowal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Swego czasu wyszła dość dobra, dzisiaj już chyba zapomniana gra Soldiers: Ludzie honoru (w oryginale Soldiers: Heroes of II World War - chyba). Widziałem ją ostatnio w pełnej wersji w jakimś czasopiśmie o grach, więc jest okazja. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Na razie prowadzi: (patrząc po screenach) Command and Conquer Generals + dodatek Zero Hour demo downloading..... @stranded jak oceniasz gierke ? są jakieś opcje rozbudowane ? jak bardzo odbiega od realiów ? no cóż, jak grałeś chociażby w serię Age of Empires, i ci się podobała, to Generals również ci się spodoba. co do realiów to nie wiem, nie interesują mnie militaria, ale z jakichś realnych jednostek to są np. Humvee, rakiety patriot, migi, te bombowce takie czarne (chyba f22) itd ;P a jeśli chodzi o realizm podczas rozgrywki no to jakiś tam jest trudno to określić (poruszanie się pojazdów i jednostek jest oko, wystrzelone rakiety nie zawsze trafiają w cel itd) Edytowane 24 Października 2007 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 @KiNDer Soldiers: Heroes of II World War - ma słabe recenzje a demko C&C G, jest mało skomplikowane, łatwe, i chyba samolotów nie ma, ale wstępnie mi się podoba najbardziej, jeszcze tylko dobrą recenzję znaleść pełnej wersji . @stranded masz z "klasyki" czy oryginał? chcesz sprzedać xD ? @Costi realia też tyczą się mojej zintegrowanej grafy xD, żałuje, wystarczyło do nv dopłacić 300zł...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 ja mam C&C za zeta bo jak kupiłem Ojciec Chrzestny za 20zł (czy za 30 ileś? nie pamięam) to kolejną dawali za 1zł w timsofcie chyba, nie pamiętam. to jest EA Classics, nie chce sprzedać :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Zatem mogę polecić Soldiers na moją odpowiedzilaność. ;) Nie wiem czy akurat Tobie spasuje system gry, ale gra, jako całość zrobiona jest porządnie i jest stosunkowo grywalna (np. przez duże możliwości w interakcji z terenem tj. podnoszenie porzuconej broni czy wysoka destrukcja budynków). Ale co ja będę... demo chyba wyszło, zajmuje pewnie z 300 mb... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Zatem mogę polecić Soldiers na moją odpowiedzilaność. ;) Nie wiem czy akurat Tobie spasuje system gry, ale gra, jako całość zrobiona jest porządnie i jest stosunkowo grywalna (np. przez duże możliwości w interakcji z terenem tj. podnoszenie porzuconej broni czy wysoka destrukcja budynków). Ale co ja będę... demo chyba wyszło, zajmuje pewnie z 300 mb... :> jestem po demku, bardzo fajna gierka ! ale sie przycina :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...