Skocz do zawartości
viod

Slaby Transfer W Dialogu W Sieci Bt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jestem posiadaczem DSLa od Dialogu i mam z nim problem . Jezeli chce sciagnac cos przez http,ftp to wszystko jest OK transfery w normie . Inaczej jest jak chce cos sciagnac przez Bittorent , mam wtedy transfery 10ktornie mniejsze niz powinny byc . Dodam ze laczy mnie z duza iloscia peerow . Kolega posiada Neo i sciaga przez ten sam link i ma wszystko ok . Czy to jest normalne ,czy mam im to zglosic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - oni nie gwarantuja transferu tylko masz DO

Po drugie - sam mam dialog i linuxy torrentami chodza pod gorna granica lacza)

Po trzecie - ogniomurki, zaporki, itd sa dobre, ale blokuja torrenta. Uzupelnij o odpowiednie reguly i odblokuj ilosc polaczen XP-AntiSpy. Moze to Cie blokuje.

Takze do nich to nie masz co dzwonic, bo pani konsultantka powie Ci, ze nie masz gwarantowanego transferu albo ze masz wirusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz SP2 musisz odblokować limit połaczeń z 10 do 50

zmień klienta na uTorrent

sprawdź czy firewall nic nie blokuje, potestuj i wyłącz go na jakiś czas

mam dialog ADSL 6Mb i co najlepiej u nich działa to własnie połączenia p2p ... przykładowo z filelist zawsze mam 760kB/s , oczywiście wszystko zależy od jakości seedów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi