Kwazor Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) Cześć ! Wczoraj poźnym wieczorem zrobiłem Vmoda "ołowkowego" w celu sprawdzenia jak skalkuja sie z napieciem Hynixy 3.3ns. Lutowac mi sie nie chcialo..... Bez Vmodów lataja z 600 na 720 Mhz... Podnioslem napiecie VDD do 3V ( standart to 2.85V ) oraz napiecie VTT z 1.42V na 1.5V I memki wala juz potężnymi artami przy 680 Mhz :blink: Próba podniesienia do 3.2V i jest jeszcze gorzej.... Pomyslałem moze troche zniże napiecie ale efekty podobne ( to jest normalne...) Memki sa dosc ciepłe ale zeby podnoszenie Vmem zniżało O/C ? Radiatory sprobuje załozyc niebawem... EDIT: Załozone radiatory nie podniosły mozliwosci o/c a podnoszenie Vcore dalej daje efekty pogarszajace O/C Identyczny efekt dzieje sie przy GPU..... Edytowane 23 Października 2007 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Moze po prostu zasilanie karty nie wyrabia? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...