Skocz do zawartości
M.G

Komputerek Do 2400 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Komputerek ma służyć do grania w takie gry jak Enemy territory Quake War, Crysis (które niedługo wyjdzie), MoH AirBorn itd. wszystkie najnowsze gry które obsługują DirectX 10

Nie jestem zbytnio przekonany co do procków na intel. Choć jeśli miałby to być naprawdę dobry sprzęt wziąłbym to pod uwagę. Głównie chodzi mi oto aby w gierkach było dość dużo fpsa :D czyli jakaś grafika z serii 8600 lub 8800 możliwe że w listopadzie wyjdzie 8700 za cenę około 700 zł. Jaki procesor wybrać, ramy, dysk, zasilacz ?

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zyskasz podobne mobo (róznica w wyposażeniu - nie wspomniałeś, że RAID czy więcej USB czy s-ata Ci potrzebne, obsłudze ddr3 - imo na najbliższy czas głupota patrząc na ceny, a wydajność podobna), lepszy o parę % proc, płacąc ~300zł więcej...

8700 raczej nie będzie: jedyne co nowe z serii 8 to 8800GT, odmłodzony 8800GTS...

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na USB i sata więcej mi nic nie potrzebne byle płyta była bardzo dobra dobry proc który pociągnie mi przez kilka miechów nowe gierki do tego grafe myślę nad 8800 ale niedługo ma być 10.1 DirectX i te co są pod 10 nie będą kompatybilne czy opłaca się więc kupować geforce 8800 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi