Skocz do zawartości
Heniu

Lipny E6300 ?

Rekomendowane odpowiedzi

e6300 L628 A

p5b deluxe

kingmaxy "1066" (problemy z nimi sa- opis w dziale RAM w temacie o tych pamieciach, ale 1:1 chodza ok)

Na szynie 440, vcore 1,3125, NB 1,45 , vdimm 2,0- wstaje bezproblemowo, wlasnie leci orthos- zobaczymy co pokaze, ale zapewne bedzie dobrze.

Ustawie szyne 450- i nie daje rady.

vcore 1,4 , NB 1,55 , vdimm 2,15- nie wstaje nawet. Wiatraki sie kreca, ale chyba sie nawet bios grafiki nie laduje- 8800 ma tak ze po starcie na chwile sie rozkreca wentylator na 100% i zaraz wraca na 60. U mnie jak jest no boot to sie wprawdzie rozreca na 100% - ale nie wraca na 60. Do tego czarny ekran.

Jakies pomysly, kombinacje ?

Czy od razu pogodzic sie ze trafil sie taki paszczak z fsb wall ~445 ?

Kupowany juz ponad rok temu- do tej pory latal na fsb 405 z budzetowymi patriotami, kupilem kingmaxy specjalnie zeby go podgonic- a tu kiszka :mur:

Edytowane przez Heniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma L63x i też ma wall na 460 ...

A niby L62x/L63x są najlepsze.

W przypadku E6600/E6700 moze tak, ale E6300 z początku produkcji są lipne

Mój L629A586 lata na codzień jak w podpisie, czy to kiepsko jak na egz, z poczatku, hmmm no nie wiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi