Skocz do zawartości
MR_Piterr^

Laptop Do 2500 Dla Siostry

Rekomendowane odpowiedzi

Siema to muj pierwszy post.

Przeszukałem forum i neta jakoś nie znalazłem tematu podobnego do mnie.

Więc wymagania.

Procesor : INTEL DUAL CORE lub AMD (tylko żeby nie dostępował wydajności intelowi).

Pamiec RAM 1024MB minimum

HDD 80GB minimum (7200prm jak by był to było by fajnie)

Naped DVD oczywiście nagrywarka

Ekran 15.4 1280X800 minimum

Karta grafiki 64MB minimum

Bateria nie tak ważna ale sprzydało by sie żeby wytrzymała 1h

Port USB TAK 2X USB 2.0 minimum

Fax/Modem TAK

Karta sieciowa TAK RJ45 + WIFI

Laptop główie do aplikacji wiec jestem jakoś bardziej przekonany do intela. Grafika nie musi być wydajn a 64MB stykna. Laptopa siostra bedzie uzywała do stufiów więc bateria nie musi być wydajna ale żeby trzymała z 1h . Wachałem się nad Pentium M ale czytałem ze intel core duo jest wydajniejszy.

Cena nie może przekroczyć 2500zl.

Nie chcem Acera bo czytałem i nie zaciekawie się trzyma. Hp ma druga siostra i chodzi bez zarzótów. Jakieś moze jeszcze inne firmy polecacie(które się nie psóją). Niezawodnosć to podstawa. Waga nie gra roli.

P.S.

Co powiecie na tego HP COMPAQ C-540 tylko troche mało USB (ale huby istnieją ;p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gvcnet.pl/?mod=5&id=1324 mysle ze to najlepsza opcja.

A kolega ma racje - chcesz pisac publiczne posty, to pisz je poprawnie. To jak piszesz odwierciedla Twoj szacunek do reszty internautow oraz do samej Ojczyzny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi