Gu1u Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Witam Może ten temat nie zalicza się do kategorii "co kupić?" ale mam nadzieje, że ktoś mi pomoże :D Wczoraj złożyłem swoje pierwsze wc i po włączeniu okazało się, że temperatury są wyższe niż na ac!!! ( W idlu rozumiem, że są wyższe o ok 5 st, ależeby w stresie po 1 min Orthosa dochodziły do 70st :blink: Może to wina bloku X2L, ale nie sądzę, że by był aż taki słaby. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły czego to wina to proszę o pomoc Mój sprzęt: C2D 4400 aktualnie 2,9 przy 1,39V DFi 965P Dark 2 GB OCZ Reaper 800 7900 gs - padło w czasie testów wc :mur: Chłodzenie CPU - X2L GPU - Abadon PRO BWA 122 BWA 121 BW Silent Pomp REZ ThermalTake AquaBay M3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 1 za dużo pasty 2 za mało pasty 3 brak pasty 4 za słaby docisk bloku 5 krzywo dociśnięty blok Coś z tego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 1. Naucz sie pisac w odpowiednich dzialach. 2. 7900 gs - padło w czasie testów wc to nie wrozy dobrze. 3. Procz sugestii kszonka - powietrze? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 poradnik się czytało?? przy dwóch chłodnicach chwilę trzeba odpowietrzać :wink: obstawiam pośpiech przy składaniu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gu1u Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Od początku: Sorry za umieszczenie tematu tam gdzie nie trzeba, mam nadzieje, że nikt się nie obraził :-P Więc zdjąłem blok z cpu i okazało się, że ni przylega całą powierzchnią :blink: po ponownym montażu (tym razem mocniej i dokładniej przykręcony) jest to samo :angry: Chyba jest coś z tym blokiem bo to używka jest. A układ odpowietrzałem przeszło pół godziny trzęsąc kastą we wszystkie możliwe strony B-) A grafa po zdjęciu bloku i radiatorów na memkach zadziałała :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...