acmilaneo Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Witam, potrzebuje maszyny do pisania, a ze w poprzedniej coś siadła płyta główna to wymyśliłem zeby od razu kupić coś szybszego niż mój stary celeron 433mhz ;) a wiec ze starego kompa zostala mi riva tnt vanta i 196 SD ramow, i teraz chciałbym niedrogo kupić jakąś płytę z procem, generalnie za ok 100zl sa płyty z pentium 3 i duronami, jednak nie mam pojęcia co jest szybsze, jakie płyty są solidne, a jakich unikać, itp. Za wszystkie rady, a najlepiej linki do allegro z góry dzięki ;) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Nie pchaj sie w takie starocie. Juz lepiej zainwestuj w s754. Mobo jakas za 100zl. Procek za 60zl. 256mb ram dostaniesz za 30zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acmilaneo Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Nie pchaj sie w takie starocie. Juz lepiej zainwestuj w s754. Mobo jakas za 100zl. Procek za 60zl. 256mb ram dostaniesz za 30zl :) ale ja naprawde nie potrzebuje az tak szybkiego kompa... mam jednego z c2d, drugiego z athlonem 2k, a tego bym czasami potrzebowal w weekendy do pisania prac czy programow a ew. "zaoszczedzone" 100zl bym wolal przeznaczyc na ram do nowego kompa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Dokładnie. Ja ze swej strony polecę P3: Mam teraz jako drugi komp (a na chwilę obecną jedyny) Pentium III 665MHz + jakiś Procomp na VIA i komputer nie do zajechania... A taki komplet P3 + mobo to ~50-100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acmilaneo Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 A taki komplet P3 + mobo to ~50-100zł.znalazlem takie cos: shop.tanikomputer.net/p/pl/150/plyta_ibm_netvista_i815+procesor_piii_866mhz.html cena dosc dobra, ale najwieksza zaleta jest lokalizacja blisko mnie w poznaniu, wiec bym nie placil za transport ;) tylko ze nie moglem znalazc zadnych opinii o tej plycie, jednynie gdzies zdanie ze ma biosa domyslnie po finsku, i ze wiele ten bios nie potrafi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...