Skocz do zawartości
acmilaneo

Modernizacja Starego Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuje maszyny do pisania, a ze w poprzedniej coś siadła płyta główna to wymyśliłem zeby od razu kupić coś szybszego niż mój stary celeron 433mhz ;)

a wiec ze starego kompa zostala mi riva tnt vanta i 196 SD ramow, i teraz chciałbym niedrogo kupić jakąś płytę z procem, generalnie za ok 100zl sa płyty z pentium 3 i duronami, jednak nie mam pojęcia co jest szybsze, jakie płyty są solidne, a jakich unikać, itp.

Za wszystkie rady, a najlepiej linki do allegro z góry dzięki ;)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pchaj sie w takie starocie. Juz lepiej zainwestuj w s754.

Mobo jakas za 100zl. Procek za 60zl. 256mb ram dostaniesz za 30zl :)

ale ja naprawde nie potrzebuje az tak szybkiego kompa...

mam jednego z c2d, drugiego z athlonem 2k, a tego bym czasami potrzebowal w weekendy do pisania prac czy programow

a ew. "zaoszczedzone" 100zl bym wolal przeznaczyc na ram do nowego kompa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A taki komplet P3 + mobo to ~50-100zł.

znalazlem takie cos: shop.tanikomputer.net/p/pl/150/plyta_ibm_netvista_i815+procesor_piii_866mhz.html

cena dosc dobra, ale najwieksza zaleta jest lokalizacja blisko mnie w poznaniu, wiec bym nie placil za transport ;)

tylko ze nie moglem znalazc zadnych opinii o tej plycie, jednynie gdzies zdanie ze ma biosa domyslnie po finsku, i ze wiele ten bios nie potrafi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi