Dzidekk Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Witam Mam następujący problem - otóż posiadam płytę główną AsRock 939DualSata2 oraz 2 dyski - pierwszy 30 GB ATA133 i drugi 160GB sata2. Przy podłączeniu dysku nr 2 do komputera wyskakuje mi ikonka bezpieczne usuwanie sprzętu (czyli pokazuje mi go jako dysk wymienny ? :blink: ) a w menedżerze jest on jako dysk SCSI Disk Device z 30 GB pamięci !?. Czemu tak jest ?! ta płyta jest też jakaś dziwna bo przy podłączeniu dysku w ogóle znalazł nowe urządzenie i nie mogłem zainstalować dopiero po instalacji jakiegoś jmricon zaczął go wykrywać. Proszę o pomoc ! Prosiłbym o wytłumaczenie 'łopatologicznie' jak zrobić aby dyski były podzielone w następujący sposób : Dysk 30 GB - 1 Partycja (C:\) 30 GB (Windows), Dysk 160 GB - 1 Partycja (E:/) 90 GB, Druga Partycja (E:/) 70 GB! Proszę o szybką pomoc ! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...