Katarzynka Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 witam. Zastanawiam sie nad kupnem routera wifi pod neostrade, tylko zastanawiam sie nad kupnem tego routera i dokupieniem jakiegos modemu adsl, moglby mi ktos pomoc z tym? :) czy lepiej kupic jakis router ktory ma juz ten modem? :) a jak to pierwsze to jakim modem? :) z gory dziekuje :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Dobrze kombinujesz. Do tego Linksysa dorzuć taki modem i będziesz zadowolona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...pelny,id,36766/ używam od 3 miesięcy i zero problemów - tani, stabilny, wi-fi ma mocny sygnał w całej chacie, laptopa i 2 stacjonarne ciągnie bez zająknięcia, banalny w obsłudze, założyłem jeszce 3 u znajomych i tak samo zadowoleni ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 możesz też kupić router Comtrend CT 633 na Allegro. ADSL2+/Wifi 54mbps/4x ethernet LAN/ USB/ bramka VoIP Całość kosztuje aż/tylko 75 PLN. Do rozesłania netu i VoIP chyba warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Miałeś z tym styczność? Jak to działa w praktyce - jest stabilne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 właśnie ten modem za 75 pln co to za cacko ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 właśnie piszę na forum z pomocą tego routera. Comtrend CT-633 to normalne urządzenie all in one - modem adsl/adsl2 4 porty lan 1 port usb oraz karta wifi laptopowa która wlozona do routra staje się nadajnikiem - calkiem niezłym mimo braku antenki - poziom nizej i poziom wyzej mam 5 kresek, po przekątnej w chałupie spadnie do jednej ale dom dość duży , router siedzi otoczony ksiązkami a połączenia jeszcze nigdy nie zerwał. torrenty chodzą ok, jest gfdzies instrukcja na high id w emulu no i z psp łączy tez bez problemu. W chacie obsługuje 2 komputery stacjonarne, laptopa i psp. Wszystko bezprzewodowo, między kompami jest też wewnętrzna sieć (nie obcykałem jeszcze jak pozwolić psp odpalać filmy z dysków kompa ale nie miałem za wiele czasu). Aha - i zauważyłem że o ile neostradowy sagem często rozłączał mi multimo to na routerze jest o niebo lepiej - połączenie jest praktycznie cały czas. Najlepsze że producent - Comtrend nie przyznaje się do tego modelu.(nie ma to jak sprzęt telekomunikacyjny od żabojadów:) te routery to taki francuski livebox obecny tam na rynku 2 lata temu. ktoś to teraz pewnie wziął za friko z Francji i sprzedaje w PL kosząc kasę. mimo wszystko działa to ok. Pierwszy egzemplarz u mnie blokował linię telefoniczną, ale sprzedawca wymienił na sprawny i teraz hula ok. imho za tą cenę to tylko brać. to tylko 75zł - za modem, router, wifi i voip. więcej szczegółów i parametry menu rzućcie okiem tu: http://www.sos-adsl.com/modules/wfsection/...hp?articleid=43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszlad Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja polecam zdecydowanie LinkSys .. model WAG200G-EU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) tylko linksys wrt54GL plus dodatkowy modem... najlepsze rozwiazanie/QOS/podzial lacza/stabilnosc itp bajery Edytowane 5 Listopada 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 WAG200G-EU + firmware Tomato na bazie linuxa ;] tylko po co to komu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 WAG200G-EU + firmware Tomato na bazie linuxa ;] tylko po co to komu :P Że co ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Że co ??ze to, fajna sprawa, ale ja na to juz czasu nie mam :P http://openlinksys.info/wiki/tomato/doku.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) a wiec po tym co napisał MesJasZ, nakręciłem sie na ten router.. napisałem do 4 osób które kupiły takowy na allegro.. z zapytaniem o opinie.. 4 z 5 zostały odesłane do spredawcy - jedna osoba kupila dwa i jeden z nich w miare działał.. voip to podobno totalna porażka..a drugi był niesprawny, 3 pozostałe osoby nie mogły sobie poradzić z konfiguracja, albo sprzęt był uszkodzony...wszyscy odradzają ten zakup.. ah.. szkoda ;/ Edytowane 10 Listopada 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 cóż, jeżeli ja - laik sieciowy sobie poradziłem, to trudna być nie może. Menu jest po ang, nie po francusku, a z kolei na francuskich forach są porady do wszystkiego. u sprzedawcy wadliwy egz.mozesz wymienić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 To nie warto kupić tego rutera ? Bo też sie na niego nakręciłem :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...