sonymen1989 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Witam. Mam poważny problem. Przeniosłem folder do folderu prawdopodobnie z instalaciami sp2 z xp, znajduje sie on na dysku f Ma długą nazwe F:\34438f4e3f520fbb92d518dce6. wzuciłem bez namyslu na moment owy folder, zapomniałem o tym zrestartowałem kompa, przypomniałem sobie otym chodze w F:\344........ klikam na "cel" i komunikat F:\34438f4e3f520fbb92d518dce6\ważne nie jest dostępny. Odmowa dostepu. Błagam pomocy co robić. POtrzebuje z niego danych na gwałt. Nieda sie go ani przenieśća ni nic poprstu ściana. I żeby było fajnie nic nie waży. Można to jakoś cofnąć?? Pozdraiwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 a masz uprawnienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Należy wyłączyć proste udostępnianie plików, a następnie przejąć folder na własność: Mój komputer>>Narzędzia>>Opcje folderów>>Widok>>Ustawienia zaawansowane>>wyczyścić pole wyboru Użyj prostego udostępniania plików (zalecane)>>OK. 1.Kliknij PPM na folder, który chcesz przejąć na własność >> Właściwości. 2.Kliknij kartę Zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk OK w oknie komunikatu Zabezpieczenia (jeśli się pojawi). 3.Kliknij przycisk Zaawansowane, a następnie kliknij kartę Właściciel. 4.Na liście Nazwa kliknij własną nazwę użytkownika, nazwę Administrator, jeśli zalogowano się jako Administrator, lub kliknij grupę Administratorzy. Jeśli chcesz przejąć na własność zawartość folderu, kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów. 5.Kliknij przycisk OK. Jeżeli masz XP Home zrób to w trybie awaryjnym <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonymen1989 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 dzieki pomogło jekyl-> tak jestem jedynym "adminem" tego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 skoro pomoglo to znaczy ze nie miales uprawnien ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...