Skocz do zawartości
sonymen1989

Nie Moge Otworzyć Przeniesionego Folderu!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam poważny problem. Przeniosłem folder do folderu prawdopodobnie z instalaciami sp2 z xp, znajduje sie on na dysku f Ma długą nazwe F:\34438f4e3f520fbb92d518dce6. wzuciłem bez namyslu na moment owy folder, zapomniałem o tym zrestartowałem kompa, przypomniałem sobie otym chodze w F:\344........ klikam na "cel" i komunikat F:\34438f4e3f520fbb92d518dce6\ważne nie jest dostępny. Odmowa dostepu. Błagam pomocy co robić. POtrzebuje z niego danych na gwałt. Nieda sie go ani przenieśća ni nic poprstu ściana. I żeby było fajnie nic nie waży. Można to jakoś cofnąć?? Pozdraiwam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy wyłączyć proste udostępnianie plików, a następnie przejąć folder na własność:

Mój komputer>>Narzędzia>>Opcje folderów>>Widok>>Ustawienia zaawansowane>>wyczyścić pole wyboru Użyj prostego udostępniania plików (zalecane)>>OK.

1.Kliknij PPM na folder, który chcesz przejąć na własność >> Właściwości.

2.Kliknij kartę Zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk OK w oknie komunikatu Zabezpieczenia (jeśli się pojawi).

3.Kliknij przycisk Zaawansowane, a następnie kliknij kartę Właściciel.

4.Na liście Nazwa kliknij własną nazwę użytkownika, nazwę Administrator, jeśli zalogowano się jako Administrator, lub kliknij grupę Administratorzy.

Jeśli chcesz przejąć na własność zawartość folderu, kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów.

5.Kliknij przycisk OK.

Jeżeli masz XP Home zrób to w trybie awaryjnym

<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi