wreq Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Tanio i dobrze, w standardzie B,G (bez N!) jest TP LINK TL-WN350GD TL-WN350GD - ma odkręcaną antenkę, więc zawsze można zamontować coś lepszego. Działa u mnie ponad rok i nie mam z nią problemów :) Ma neta 30Mbps, jak doda do tego router na pełnej N'ce, to zabije tą kartę sieciową ;) Edimax EW-7612PIn (na PCI-E) / Edimax EW-7722In (na zwykłego PCI) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mtech@13 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam Obecnie mam router D-link 300, który zakończył żywota - muszę kupić coś -co możecie polecić za 100 -150 zł Internet 25 mb mam od lokalnego dostawcy poprzez kabel RJ-45 - poprzez router (wifi) będzie podłączony laptop żony. Zależy mi najbardziej na stabilności łącza - D-Link często się wieszał - lubię popykać w Battlrfielda BC2 a żona siedzi przy lapku i zamula łaczę :P Fajnie by było jakby się dało podzielić łącze - obsługa oprogramowania alternatywnego typu "Tomato" czy "open wrt" itp. Z góry Wielkie Dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Asus RT-N10 / TP-Link TL-MR3420 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Jaki router do Netii na łączu tp, obecny tplink często sie rozłącza (TD-W8920G). Łącze 6mb czasem łapie synchro na 3mb czasem na 5 rzadko 6mb? Czy to wina łącza czy routera? W sieci jest 8-12 użytkowników (pc), 8 sztuk dekoderów, cztery ap, 4 switche, czasem telefony po wifi sie łacza 4 sztuki. Siec dosyć rozbudowa jak na 1 lokal :lol: Może obecny tplink nie wytrzymuje obciążenia? Jakie propozycje z waszej strony? Musi być: ADSL (do neostrady, netii) z wifi i odkręcaną anteną stabilny switch minimum 4 port (najlepiej jak by miał 8 8) Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abarai Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Kupiłem router NetGear WNR3500L i nie ogarnąłem, że w nim nie ma modemu (mam neostradę) :( Czy jest sens kupować osobny modem i jeśli tak to jaki? Czy może lepiej spróbować zwrócić router i kupić inny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Możesz podłączyć router do oryginalnego modemu, który dostałeś od TP. Jednak IMO lepszym rozwiązaniem jest posiadanie routera z wbudowanym modemem ADSL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abarai Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Orginalnego modemu to ja już dawno nie mam :( Miałem przez kilka lat router linksys ale coś się zaczęło sypać. A sklep pewnie się na zwrot nie zgodzi bo otworzyłem pudełko i rozpakowałem router z folii :( Może ktoś chce taki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Orginalnego modemu to ja już dawno nie mam :( Miałem przez kilka lat router linksys ale coś się zaczęło sypać. A sklep pewnie się na zwrot nie zgodzi bo otworzyłem pudełko i rozpakowałem router z folii :( Może ktoś chce taki? Dokup sobie SpeedStream'a z Alledrogo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Orginalnego modemu to ja już dawno nie mam :( Miałem przez kilka lat router linksys ale coś się zaczęło sypać. A sklep pewnie się na zwrot nie zgodzi bo otworzyłem pudełko i rozpakowałem router z folii :( Może ktoś chce taki? A jak niby inaczej miałeś sprawdzić produkt bez rozpakowywania? Sklep nie powinien robić żadnych problemów ze zwrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 TP-Link TL-MR3420 (~110zł na Alledrogo) - ma port USB, do którego po zmianie softa możesz podpiąć np.: dysk/pendrive i na niego załadować klienta emula... To czarne pudełko z Linksysa (WRT54GH), przy mocniejszym katowaniu emulem/torrentem się dość mocno zmęczy B-) a z tych co wymieniłeś, to TL-WR543G też jest przyzwoitym sprzętem... http://www.komputronik.pl/search/pl/run/showProducts/1/searchString/VEwtV1I1NDNH/category/1/ czyli jest stabilniejszy mimo ceny drugi jest droższy (czyli cena nie przekłada się na niezawodność) http://www.komputronik.pl/search/pl/run/showProducts/1/searchString/V1JUNTRHSA==/category/1/ Czekam na jakieś tłumaczenie i wybiorę.Jak co to mogę tanio oddać linksysa do neo model linksys WAG 200g annex-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Skoro już wklejasz linki z Komputronika, to popatrz sobie na zakładkę "Opinie użytkowników" - ile takowych ma jeden model a ile drugich ;) Linksys jest ok - ale nie w tym segmencie w który Ty celujesz... PS. Gdzieś/kiedyś przeleciał mi przed oczami fajny tekst jednego z userów: "Linksys - oddział Cisco dla ubogich" :D ;) ale to już poza tematem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 w tej chwili linksys w cisco to ma chyba wspolna tylko nazwe :) niestety o jakosci trudno mowic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ok kupiłem Tp-linka 543g. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) W końcu mam nową umowę z Netią - THOMSON ST536 zestawia mi około 18 mbitów (zgodnie z parametrami linii z resztą), przy testach wyciągam ponad 15. Za to zauważyłem że raz na jakiś czas (póki co max. raz dziennie) modem "traci synchronizację(?)" z centralą i renegocjuje od zera połączenie DSL - co wcześniej nie miało miejsca. Co dziwne nie dzieje się to pod obciążeniem, tylko ot tak sobie. W logach urządzenia wygląda to jak ciepły reset, aczkolwiek zachowanie routera na to nie wskazuje. Tak czy siak zaczynam się rozglądać się za jakimś nowym routerem - na stanie mam jeszcze starego Speedstreama 4100 do przetestowania, ale może z nowych konstrukcji jest coś godnego polecenia. Musi obsługiwać PPPoA i fajnie jakby miał wbudowany modem. Jako AP używam WRT45G, ale nie obsługuje on PPPoA (przynajmniej na Totmato którego używa) :/ Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) W końcu mam nową umowę z Netią - THOMSON ST536 zestawia mi około 18 mbitów (zgodnie z parametrami linii z resztą), przy testach wyciągam ponad 15. Za to zauważyłem że raz na jakiś czas (póki co max. raz dziennie) modem "traci synchronizację(?)" z centralą i renegocjuje od zera połączenie DSL - co wcześniej nie miało miejsca. Co dziwne nie dzieje się to pod obciążeniem, tylko ot tak sobie. W logach urządzenia wygląda to jak ciepły reset, aczkolwiek zachowanie routera na to nie wskazuje. Tak czy siak zaczynam się rozglądać się za jakimś nowym routerem - na stanie mam jeszcze starego Speedstreama 4100 do przetestowania, ale może z nowych konstrukcji jest coś godnego polecenia. Musi obsługiwać PPPoA i fajnie jakby miał wbudowany modem. Jako AP używam WRT45G, ale nie obsługuje on PPPoA (przynajmniej na Totmato którego używa) :/ Mam takiego ,ale już nie używam bo teraz net z kablówki ale jak miałem to na 3 lata raz mi się z resetował . LINKSYS WAG 200G ADSL SKLEP POZNAŃ RYNEK JEŻYCKI (1759484384) - Aukcje internetowe Allegro Tanio oddam Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez waldemas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Dzięki za podpowiedź, poszperam po necie ile można z tego wycisnąć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ten Speedstream jest wystarczający... a ta "przypadłość" może wynikać z prędkości - może linia już się krztusi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Hej Mam problem z routerem a dokladnie z zasiegiem wifi, posiadam model D-Link DIR-615 jednym slowem tragedia. Potrzebuje kupic nowy router, posiadam internet z Virgin (Londyn) do 100mb i mam w domu do podlaczenia 3 lapki i 4 telefony. Najwazniejszy jest zasieg wifi Prosze o jakas pomoc bo szukalem testow routerow ale wszystko jest z b.stare. Cena nie gra roli Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Próbowałeś wymienić anteny na mocniejsze (5-7dBi) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 ale na rzeczywiste 5-7 dBi a nie na 12 dBi za 18 zł na alledrogo .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 ale na rzeczywiste 5-7 dBi a nie na 12 dBi za 18 zł na alledrogo .... Haha takie "mocne" są od ~5zł ;) Zobacz: Anteny wifi 12dBi, 38cm długości - puste w środku - Wykop.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetJaro Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Aktualnie mam Neostradę podłączoną do jednego routera. Czy mogę (jeżeli tak, to jak i jakim sprzętem) podzielić internet do drugiego routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Aktualnie mam Neostradę podłączoną do jednego routera. Czy mogę (jeżeli tak, to jak i jakim sprzętem) podzielić internet do drugiego routera? Przewodem czy po wifi ? Odległość ? Fundusze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abarai Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 OK muszę sobie kupić modem do routera WNR3500L. Wszędzie widzę polecany Speedstream, ale dlaczego? Sprawdzony? Trochę stary mi się wydaje. Co myślicie o D-LINK DSL-320B? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 SprawdzonyI działa tak jak trzeba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 a jak wymienic anteny? prosze podajcie mi jakis router z e-bay ktory bedzie mial naprawde dobry zasieg, tak jak mowilem lacze mam 100mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 a jak wymienic anteny? prosze podajcie mi jakis router z e-bay ktory bedzie mial naprawde dobry zasieg, tak jak mowilem lacze mam 100mb Która masz rewizje routera ? "B" miały wykręcane - więc poprostu kupujesz mocniejsze i wkręcasz w miejsce starych... Szukaj TP-Link'a TL-WR1043ND albo D-Link'a DIR-655 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 ktory lepszy? duzo wieksza roznica bedzie od tego co mam teraz? anten nie mam odkrecanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trykk Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Jako, że jestem kompletny laikiem w temacie routerów proszę o pomoc w dobraniu routera WiFi. Do tej pory korzystałem ze zwykłego modemu, ale miejsce na jedno wtyczkę RJ-45 to za mało żebym mógł korzystać z dwóch urządzeń jednocześnie (komputer + konsola). Pomyślałem, że warto również kupić coś, dzięki czemu będę mógł w domu bezpłatnie korzystać z internetu w telefonie. Proszę o podsunięcie mi jakieś dobrego, sprawdzonego i nieawaryjnego modelu lub przynajmniej wskazanie czym mam się kierować szukając takiego. Router ma służyć do podłączenia trzech urządzeń: komputera i konsoli, oba przez kabel sieciowy, oraz iPhone'a przez WiFi. Internet jaki posiadam to coś około 30/3 Mbit/s. PS. Czy po wymianie modemu na zakupiony we własnym zakresie router muszę skontaktować się z moim dostawcą internetu, czy wystarczy tylko podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 jakie masz urządzenie ?? jeżeli podłączasz kompa do modemu skrętką to wystarczy Ci "prosty" router wifi / AP pytanie -> co już masz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...